Πέμπτη, 26 Νοέ, 2020

  • «Καυγαδίζουν» για ψίχουλα και συμφωνούν με τα νέα «δώρα» προς το κεφάλαιο
  •  Δήλωση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα για την Παγκόσμια Μέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών
  • Σε πορτοκαλί φόντο το Δημαρχείο Νάουσας για την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών
  • "Έφυγε" ο Ντιέγκο Μαραντόνα
  • Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 25/11
  • ΕΘΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ: Χρήμα με τη «σέσουλα» στο κεφάλαιο και μπαράζ αντιλαϊκών μέτρων
«Καυγαδίζουν» για ψίχουλα και συμφωνούν με τα νέα «δώρα» προς το κεφάλαιο1  Δήλωση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα για την Παγκόσμια Μέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών2 Σε πορτοκαλί φόντο το Δημαρχείο Νάουσας για την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών3 "Έφυγε" ο Ντιέγκο Μαραντόνα4 Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 25/115 ΕΘΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ: Χρήμα με τη «σέσουλα» στο κεφάλαιο και μπαράζ αντιλαϊκών μέτρων6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Στάση ευθύνης!

Πιάσαν πάλι στασίδι. Τους καλεί βλέπετε το ...καθήκον, αφού βλέπουν ότι οι εργαζόμενοι φοράνε μάσκες για να προστατευτούν και όχι για να φιμωθούν, και αντιλαμβάνονται ότι αυτές ακριβώς οι ειδικές συνθήκες απαιτούν αγωνιστικές παρεμβάσεις και διεκδικήσεις, παίρνοντας βέβαια όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας. Ο λόγος για το νέο γαϊταν... Περισσότερα

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ: Παρέμβαση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για το προσφυγικό

από Η Άλλη Άποψη

Οχι στη δημιουργία hot spot και καταυλισμών στην Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς, αποφάσισε κατά πλειοψηφία το Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας, στην ειδική συνεδρίαση για το Προσφυγικό, που πραγματοποιήθηκε στο Πολύκαστρο του Κιλκίς.

Η διοίκηση της Περιφέρειας, με καθυστέρηση ενός χρόνου, και παρά τις επανειλημμένες παρεμβάσεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης», αποφάσισε τελικά να συζητήσει το θέμα, κυρίως για επικοινωνιακούς λόγους, αφού επί της ουσίας όλο αυτό το διάστημα παρέμενε θεατής των εξελίξεων και οχυρωμένη πίσω από το ασαφές πλαίσιο.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο καλεί το υπουργείο Εσωτερικών να προχωρήσει σε άμεση νομοθετική παρέμβαση για να ξεκαθαριστούν ποιες δράσεις μπορούν να υλοποιηθούν από τις Περιφέρειες, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το προσφυγικό - μεταναστευτικό ζήτημα και ζητεί άμεση διαβούλευση με τις τοπικές κοινωνίες για το σχέδιο αντιμετώπισης των προσφυγικών ροών.

Σε ό,τι αφορά τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν άμεσα στην περιοχή της Ειδομένης του Κιλκίς, προσδιορίζει ότι πρέπει να γίνει απολύμανση του χώρου και οριοθέτησή του με αποκλειστική αρμοδιότητα και ευθύνη του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής. Τέλος, ζητά η διαλογή όσων υπάγονται στις διεθνείς συνθήκες προσφύγων να γίνεται στην πύλη εισόδου.

Η παρέμβαση της «Λαϊκής Συσπείρωσης»

Οι σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» καταψήφισαν και ξεκαθάρισαν ότι πρέπει να σταματήσει ο εμπαιγμός από κυβέρνηση, Τοπική και Περιφερειακή Διοίκηση. Οπως είπε ο Γιάννης Ζιώγας, «δεν ανεχόμαστε οι θάλασσές μας να γίνονται μαζικά νεκροταφεία. Δεν θέλουμε τα νησιά μας, οι πόλεις, τα χωριά, να μετατρέπονται σε κέντρα ταλαιπωρίας των ξεριζωμένων, εξαιτίας της πολιτικής της ΕΕ και της κυβέρνησης, της ανεπάρκειας υποδομών, εξοπλισμού. Ούτε να γίνονται τόποι που δρουν και εκμεταλλεύονται τους πρόσφυγες κυκλώματα και συμμορίες».

Σημείωσε επίσης ότι «η ένταση της καταστολής στα σύνορα, η ενίσχυση της Frontex που πλέον αναλαμβάνει ευθύνες στη φύλαξη των ελληνικών συνόρων, η επικίνδυνη μεθόδευση για κοινές περιπολίες στο Αιγαίο, η προαναγγελία ακόμη και πιθανών συγκρούσεων στα Βαλκάνια εξαιτίας του Προσφυγικού, αποδεικνύουν ότι οι διακρατικές ενώσεις των μονοπωλίων είναι επικίνδυνες για τα λαϊκά συμφέροντα και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας».

Τόνισε ότι είναι επιτακτικό καθήκον του ελληνικού λαού και των λαών της Ευρώπης να αντιπαλέψουν την ξενοφοβία και το ρατσισμό, να απομονώσουν τους φασίστες και ναζιστές που εκμεταλλεύονται το προσφυγικό - μεταναστευτικό πρόβλημα, υπερασπίζονται τους θύτες και στρέφονται κατά των θυμάτων του ιμπεριαλισμού.

Κάλεσε το λαό, το εργατικό - λαϊκό κίνημα σε επαγρύπνηση και ένταση της αλληλεγγύης στους πρόσφυγες. Οπως είπε, ο λαός μας πρέπει να βρίσκεται σε επιφυλακή για τις εξελίξεις στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, αλλά και για τις επιπτώσεις από την πολιτική των «κλειστών συνόρων», που εφαρμόζουν κράτη της περιοχής, κάνοντας περισσότερο από ποτέ υπαρκτό τον κίνδυνο εγκλωβισμού εκατοντάδων χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών στην Ελλάδα.

Κάλεσε το λαό να παλέψει για: Γενναία ενίσχυση των υποδομών και του προσωπικού που σχετίζονται με τη διάσωση, ειδικά τους χειμερινούς μήνες. Αμεσα μέτρα γρήγορης διεκπεραίωσης της καταγραφής και ταυτοποίησης. Οχι στα κέντρα διαλογής (hot-spots) των χρήσιμων για τα μονοπώλια προσφύγων και στους καταυλισμούς καταναγκαστικής συγκέντρωσης προσφύγων και μεταναστών.

Επίσης, δημιουργία αξιοπρεπών και υγιεινών προσωρινών χώρων υποδοχής και φιλοξενίας, που θα παρέχουν δωρεάν σίτιση, ιατροφαρμακευτική φροντίδα, διερμηνεία και νομική βοήθεια, με ευθύνη του κράτους και όχι των διαφόρων ΜΚΟ που λυμαίνονται τον τομέα της αλληλεγγύης.

Τέλος να διεκδικήσει: Ασφαλή διέλευση των προσφύγων και απευθείας μεταφορά τους στις χώρες του τελικού τους προορισμού. Κατάργηση του Κανονισμού του Δουβλίνου, της Σένγκεν, του Frontex και όλων των κατασταλτικών μηχανισμών της ΕΕ. Οχι σε νέα μέτρα της ΕΕ για καταστολή στα σύνορα, που κάθε άλλο παρά διασφαλίζουν τη διάσωση των προσφύγων και μεταναστών, όπως έδειξαν και σειρά τραγικών περιστατικών (Λαμπεντούζα κ.ά.). Να σταματήσουν οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις ΕΕ - ΗΠΑ - ΝΑΤΟ, για να σταματήσει ο ξεριζωμός και να μπορέσουν να επιστρέψουν οι πρόσφυγες στις εστίες τους.

 

 

Έχει διαβαστεί 238 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

«Άτιμη Ασφαλιστική»

Από την εκδήλωση της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" στο Foyer στη Βέροια(27/12/19)

 

Οι ερωτήσεις της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" προς την Έφη Αχτσιόγλου

 

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Καθαρός
Καθαρός
Θερμοκρασία 4 °C
Άνεμος ΔΒΔ 1-2 μποφόρ

Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 5 ως 14 °C
Άνεμος ΒΒΑ 0-1 μποφόρ

Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 6 ως 16 °C
Άνεμος ΝΑ 0-1 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 159 επισκέπτες και 0 μέλη.