Δευτέρα, 17 Αυγ, 2026

  • ΚΚΕ: Τεράστιες οι ευθύνες του επιτελικά ανίκανου κράτους να προστατεύσει την ανθρώπινη ζωή και το φυσικό πλούτο που τα θεωρεί «κόστος»
  • Νέοι κρίκοι εμπλοκής από την Ουκρανία έως τη Μέση Ανατολή
  • Αποστολή
  • ΠΑΣΟΚ και μικρομεσαία επιχειρηματικότητα: Έργα και ημέρες της αμαρτωλής σοσιαλδημοκρατίας για τις ανάγκες του συστήματος
  • Το ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις εορταστικές εκδηλώσεις για την Κοίμηση της Θεοτόκου στο Βέρμιο
  • Γνώριμες οι Σειρήνες, γνωστός και ο προορισμός
ΚΚΕ: Τεράστιες οι ευθύνες του επιτελικά ανίκανου κράτους να προστατεύσει την ανθρώπινη ζωή και το φυσικό πλούτο που τα θεωρεί «κόστος»1 Νέοι κρίκοι εμπλοκής από την Ουκρανία έως τη Μέση Ανατολή2 Αποστολή3 ΠΑΣΟΚ και μικρομεσαία επιχειρηματικότητα: Έργα και ημέρες της αμαρτωλής σοσιαλδημοκρατίας για τις ανάγκες του συστήματος4 Το ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις εορταστικές εκδηλώσεις για την Κοίμηση της Θεοτόκου στο Βέρμιο5 Γνώριμες οι Σειρήνες, γνωστός και ο προορισμός6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Δύσκολα

Δύσκολα

Δύσκολες ώρες για τον ...μεγαλύτερο και ισχυρότερο στρατό του κόσμου. Ο διοικητής των αμερικάνικων δυνάμεων που επιχειρούν στον Κόλπο γράφει τη μια έκθεση μετά την άλλη για τις αεροπορικές και πυραυλικές επιθέσεις σε βάρος του Ιράν που δεν μπορούν να προκαλέσουν άλλη καταστροφή, ούτε να ασκήσουν μεγαλύτερη πίεση. Οπότε, δεν έχει νόημα ... Περισσότερα

Φρόσω Καρασαρλίδου: Είναι στο χέρι των αγροτών να είναι η τελευταία αδικία

από Η Άλλη Άποψη
Φρόσω Καρασαρλίδου: Είναι στο χέρι των αγροτών να είναι η τελευταία αδικία

Ανακοίνωσε επιτέλους ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης τα μέτρα για την αποζημίωση των Αγροτών από τις βροχοπτώσεις και για ακόμη μία φορά η ΝΔ αποκάλυψε το αντιαγροτικό της πρόσωπο.

Η κυβέρνηση, δέσμια των υποσχέσεων πως θα καταβάλει το ποσό της ενίσχυσης των 72 ευρώ σε όλους τους παραγωγούς που υπέστησαν μείωση των εισοδημάτων τους από την ουκρανική κρίση, πετσοκόβει σήμερα από τα ποσά των αγροτών που είχαν πραγματικές ζημίες από τις βροχοπτώσεις για να καλύψει την υπόσχεση των φιλικών της πολιτικών παραγόντων. Έτσι, το λάθος και την αδικία που έκανε με την αψυχολόγητη κατανομή των 72 ευρώ, εξαιρώντας σημαντική μερίδα αγροτών, έρχεται να το συμπληρώσει με δεύτερη αδικία, αυτή την φορά σε βάρος των πληγέντων από τις βροχοπτώσεις παραγωγών.

Αντί να κάνει κάτι πολύ απλό και δίκαιο, δηλαδή να αποζημιώσει έστω αυτά τα ελάχιστα 135 και 150 ευρώ που ανακοίνωσε προ αρκετών ημερών για τις ζημίες των βροχοπτώσεων και στην συνέχεια να αποκαταστήσει την αρχική αδικία που έκανε με την κατανομή των 72 ευρώ πληρώνοντας από χρήματα των εθνικών πόρων, ακολούθησε την χειρότερη λύση. Την λύση της μεγαλύτερης αδικίας, κόβοντας από τις ήδη ελλιπείς αποζημιώσεις των αγροτών που εξήγγειλε, μειώνοντας τα ποσά στα 80 και 65 ευρώ το στρέμμα.

Είναι ξεκάθαρο πλέον ότι αυτή η κυβέρνηση θέλει να παραδώσει την εξουσία. Έχει απωλέσει την αίσθηση ότι διαχειρίζεται χρήματα του Ελληνικού Λαού, ότι οφείλει να τα διαχειρίζεται με δικαιοσύνη και κοινωνική ευαισθησία και όχι να υπηρετεί τις στυγνές πολιτικές της σκοπιμότητες.

Δυστυχώς, για τον αγρότη έγινε για ακόμη μία φορά κατανοητό ότι οι κυβερνώντες έχουν χάσει κάθε έλεγχο, ότι διακατέχονται από πανικό, ότι πέφτουν από το ένα επικίνδυνο λάθος στο άλλο και ότι αδιαφορούν για τις συνέπειες, για έναν πολύ απλό λόγο: Δεν τους ενδιαφέρει το καλό του Ελληνικού Λαού αλλά το ψηφοθηρικό τους συμφέρον, το οποίο και αυτό, το κάνουν με τον χειρότερο δυνατό τρόπο.

Ας τους απαντήσουν λοιπόν οι Αγρότες στις ερχόμενες εκλογές με την ψήφο τους και ας τους οδηγήσουν στην πολιτική αποστρατεία, για να χαραχθεί μία νέα Αγροτική Πολιτική με την συμμετοχή ανθρώπων που είναι βγαλμένοι από το Αγροτικό Κίνημα του τόπου μας. Να στελεχωθεί από ανθρώπους που είναι ζυμωμένοι με τα προβλήματα, τις ανάγκες, τους πόθους και τα οράματα των ανθρώπων του μόχθου, από ανθρώπους της αγροτικής πραγματικότητας και όχι από ανθρώπους του Αθηνοκεντρικού κράτους και του Κολωνακίου.

Κύριε Μητσοτάκη, δυστυχώς για εσάς, οι αγρότες δεν εξαγοράζονται με τα ψίχουλα που τους πετάτε, ούτε ανέχονται τις τεράστιες αδικίες που τους επιβάλετε και σύντομα θα δώσουν σε εσάς και την κυβέρνησή σας την απάντηση που σας αξίζει.

Φρόσω Καρασαρλίδου

Υποψήφια Βουλευτής Ημαθίας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Έχει διαβαστεί 491 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 1380 επισκέπτες και 0 μέλη.