«Τόσα αντέχει η οικονομία»... Αυτή είναι η πρώτη παραδοχή με την οποία ξεπετάει η κυβέρνηση τα υποτιθέμενα «μέτρα στήριξης» που ανακοίνωσε χθες για το ενεργειακό κόστος, ξεκαθαρίζοντας σαν δεδομένο ότι ο λαός θα ξεπαγιάσει τον χειμώνα και ότι τα καύσιμα θα ξεκοκαλίσουν τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς.Γιατί όπως έλεγε ο ίδιος ο πρωθ... Περισσότερα
Φύτευση δέντρου λικιδάμβαρης στην Πλατεία Καρατάσου
από Η Άλλη Άποψη
Την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου και ώρα 11:00 π.μ. στην πλατεία Καρατάσου θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση φύτευσης του δέντρου της λικιδάμβαρης που γίνεται με αφορμή την επέτειο ίδρυσης του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Φυτωριούχων «ENA» (EUROPEAN NURSERY ASSOCIATION).
Στα πλαίσια της επετείου αυτής πρόκειται να φυτευτούν 25 δέντρα σε 25 ευρωπαϊκές πόλεις. Για την Ελλάδα έχει επιλεγεί η Ηρωική Πόλη της Νάουσας.
Η Λικιδάμβαρις (Liquidambar orientalis) είναι δέντρο της μεσογειακής χλωρίδας, φυλλοβόλο, που μοιάζει με τον πλάτανο, έχει όμως μικρότερη ανάπτυξη και φημίζεται για την διαφοροποίηση του χρώματος του φυλλώματος κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου.
Την εκδήλωση θα τιμήσουν με την παρουσία τους μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε. κ. Γεώργιος Πατούλης, ο επίτιμος Πρόεδρος του Ε.Σ.Ε.ΦΥ. κ. Νικόλαος Θυμάκης, ο φυτωριούχος μέλος του ΕΣΕΦΥ (πρώην Ευρωβουλευτής) κ. Ιωάννης Γκλαβάκης, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Ιωάννης Μπουτάρης και ο Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας κ. Κώστας Καλαϊτζίδης.