Δεν πέρασε πολύς καιρός από τις θριαμβολογίες της κυβέρνησης με αφορμή την αναπροσαρμογή των συντάξεων για το 2026 και το κλίμα ευφορίας που καλλιεργούσε πριν τρεις βδομάδες για την αναπροσαρμογή του κατώτατου μισθού. Μόλις σε λίγους μήνες αποδείχθηκε πόσο άνθρακας ήταν ο θησαυρός, καθώς σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ ο επίσημος πληθωρισμός σε ... Περισσότερα
ΠΟ ΑΕΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΗΣ ΚΝΕ: Οργανώνει εκδρομή πεζοπορία στη Νάουσα την Κυριακή
από Η Άλλη Άποψη
Εκδρομή - πεζοπορία στη Νάουσα οργανώνει ηΠεριφερειακή Οργάνωση ΑΕΙ Θεσσαλονίκης της ΚΝΕτη Κυριακή 30 Οκτώβρη.
Η αναχώρηση θα γίνει από τοΆγαλμα Βενιζέλου, στις 10 π.μ.
Με τη δραστηριότητα αυτή, γίνεται μια προσπάθεια ανάδειξης πλευρών της ιστορίας του ΚΚΕ και του ΔΣΕ καθώς στη Νάουσα έλαβε χώρα μία από τις πιο σημαντικές μάχες της 3χρονης εποποιίας του ΔΣΕ.
Η επιχείρηση ξεκίνησε στις 11 Γενάρη του 1949 όταν η 10η Μεραρχία του ΔΣΕ με διοικητή τον υποστράτηγο Νίκο Θεοχαρόπουλο (Σκοτίδα) και πολιτικό επίτροπο τον Νίκο Μπελογιάννη, αποτελούμενη από τις 18η, 14η και η 103η Ταξιαρχίες, συνολικής δύναμης 2.438 μαχητών και μαχητριών, κυκλώνουν τη Νάουσα «με μυστικότητα, αθόρυβα, με ταχύτητα, με όλα τα μέσα της πλαγιοφύλαξης, εμπροσθοφυλακής και οπισθοφυλακής» και ολοκληρώθηκε το απόγευμα της 14ης Γενάρη όταν άρχισε με τάξη ο υποχωρητικός ελιγμός των δυνάμεων του ΔΣΕ μέχρι τις 18 Γενάρη όπου τα τμήματα του ΔΣΕ επέστρεψαν στις βάσεις τους. Η σημασία της επιχείρησης και της μάχης ήταν μεγάλη καθώς, για πρώτη φορά, ο ΔΣΕ κατέλαβε ολοκληρωτικά μια πόλη και την κράτησε όσο θεώρησε πως ήταν απαραίτητο.