Σε άλλο επίπεδο έχει περάσει τις τελευταίες ώρες η «αντιπαράθεση» ανάμεσα στην κυβέρνηση, στο ΠΑΣΟΚ και το κόμμα Τσίπρα, με αφορμή τις προχτεσινές εξαγγελίες του πρωθυπουργού για την ενεργειακή ακρίβεια.Τσακώνονται φόρα παρτίδα για την πατρότητα των «κοστολογημένων» μέτρων και για το ποιος μπορεί καλύτερα να διαφυλάξει από τη μια τη δη... Περισσότερα
Το Ποδαρικό με γκάιντα και οι ανάγκες των χωριών των Πιερίων
από Η Άλλη Άποψη
Μέλη του Συλλόγου Δασκιωτών, όπως αναφέρει σχετικό Δελτίο Τύπου, «Το Παλιόκαστρο» ήταν αυτά που με τις παραδοσιακές τους εμφανίσεις και υπό τους ήχους της γκάιντας έκαναν ποδαρικό στο Δημαρχείο για το 2014 ανήμερα της Πρωτοχρονιάς.Η υποδοχή από τη Δήμαρχο έγινε στο γραφείο της Δημάρχου παρουσία εκπροσώπων τοπικών αρχών, του βουλευτή Ημαθίας Κώστα Γιοβανόπουλου, των Αντιδημάρχων Βασίλη Παπαδόπουλου και Κώστα Βοργιαζίδη και της δημοτικής συμβούλου Βέτας Αρχοντάκη. Μετά τα κάλαντα οι Δασκιώτες χόρεψαν ένα δικό τους τραγούδι και αντάλλαξαν ευχές για το νέο έτος με τους παρευρισκόμενους.
ΣΧΟΛΙΟ: Το θέμα είναι ότι τα ορεινά Πιέρια χρειάζονται εκτός από χορούς μεγαλύτερη φροντίδα από τις εκάστοτε Δημοτικές Αρχές. Και εδώ οι ευχές για να γίνουν πράξη θα πρέπει από μέρους των κατοίκων να υπάρξει αγωνιστική αντίδραση για την κατάσταση που βιώνουν!