Τρίτη, 28 Σεπ, 2021

  • ΕΛΛΑΔΑ και ΓΑΛΛΙΑ: Υπογράφτηκε η συμφωνία για αγορά 3+1 φρεγατών με δέσμευση για κοινές επεμβάσεις
  • Βέροια: Καθαρισμός δημοτικών αλσών
  • Να τι ζητούν οι εργαζόμενοι στου "Βαρβαρέσου"
  • "ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΤΟΥ ΒΑΜΒΑΚΙΟΥ" ή, πώς η Τέχνη "φωτίζει" τον πολύτιμο ¨λευκό χρυσό" της Ελλάδας
  • Ρεκόρ σε πλούτο και ανισότητες
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ''ΑΡΕΤΗ'' ΣΤΗ ΝΑΟΥΣΑ
ΕΛΛΑΔΑ και ΓΑΛΛΙΑ: Υπογράφτηκε η συμφωνία για αγορά 3+1 φρεγατών με δέσμευση για κοινές επεμβάσεις1 Βέροια: Καθαρισμός δημοτικών αλσών2 Να τι ζητούν οι εργαζόμενοι στου "Βαρβαρέσου"3 "ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΤΟΥ ΒΑΜΒΑΚΙΟΥ" ή, πώς η Τέχνη "φωτίζει" τον πολύτιμο ¨λευκό χρυσό" της Ελλάδας4 Ρεκόρ σε πλούτο και ανισότητες5 ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ''ΑΡΕΤΗ'' ΣΤΗ ΝΑΟΥΣΑ6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Κρίκος

Κρίκος

Η περαιτέρω ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ ΑΕ είναι ένας νέος, σημαντικός κρίκος στη στρατηγική της «απελευθέρωσης» της αγοράς Ενέργειας, που υπηρέτησαν όλες διαχρονικά οι κυβερνήσεις, από το 1990, οπότε ξεκίνησε στη χώρα μας, με τις Οδηγίες και τις κατευθύνσεις της ΕΕ. Τις συνέπειες θα τις βρουν ξανά μπροστά τους τα λαϊκά νοικοκυριά, όπως έγι... Περισσότερα

Ποια πρέπει να είναι η στάση των αιρετών (και) στη νέα κυβέρνηση;

από Η Άλλη Άποψη

Η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Βέροιας (2/2) ξεκίνησε με εκτιμήσεις-προτάσεις των συμβούλων με αφορμή την κυβερνητική αλλαγή στη χώρα μας. Από τις πρώτες τοποθετήσεις ουσιαστικά δινόταν και το «στίγμα» της στάσης που θα κρατήσει κάθε παράταξη από εδώ και πέρα. Αναφέρουμε επιγραμματικά:

Δήμαρχος: Οι εκλογές μας αφορούν. Έχουμε αλλαγή πολιτικού σκηνικού. Ιστορικές στιγμές για την μεταπολιτευτική αριστερά. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα κυβερνήσει με σταθερότητα Σε ότι αφορά την Τ.Α ξέρουμε ότι το 60% δεν θα δοθεί πίσω, σίγουρα μπορούν κάποια πράγματα να βελτιωθούν. Θα είμαστε αλληλέγγυοι σε κάθε της θετική κίνηση, σε κάθε προσπάθεια να επανορθωθεί κατά το δυνατόν τις περικοπές. Θα είμαστε αντίθετοι σε κάθε περίπτωση στη συντήρηση καθεστώτος που πήγε τους δήμους πολύ πίσω είτε σε ζητήματα χρηματοδότησης, είτε σε θέματα διαχείρισης.

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Τηλέμαχος Χατζηαθανασίου σημείωσε:  “Θεωρώ ότι θα πρέπει να είναι κυβέρνηση όλων των Ελλήνων. Όλοι ευχόμαστε να πετύχει. Έχουμε υποχρέωση ως τοπική αυτοδιοίκηση να πράξουμε τα αυτονόητα, ως μοχλός για την επανίδρυση του κράτους, ως μοχλός για την λειτουργία της τοπικής διοίκησης”.

Νίκος Μπέκης: Χαιρετίζω ιστορική αλλαγή στη χώρα, το βήμα αυτό θα πρέπει να έχει τη στήριξη όλων ακόμη και όσων δεν την στήριξαν με ένα όρο.Να ανατραπεί αυτή η πολιτική και κάθε άλλη που έχει τα ίδα χαρακτηριστικά μη απεμπολώντας αιτήματα που αφορούν εργασιακά, αυτοδιοικητικό κ.α. Υπάρχουν καλύτερες συνθήκες και θα πρέπει ο κάθε δήμος με ιδιαίτερη ένταση για π.χ ελλείψεις σε προσωπικό, να ζητήσει άμεσες λύσεις π.χ Δικαστήρια, λειτουργία Μουσικού Σχολείου, ενίσχυση με πόρους που τους ανήκουν και είναι απαραίτητα για τη λειτουργία. Να κατατεθεί νέος προϋπολογισμός του δήμου με στόχο την ανακούφιση όλων των συμπολιτών μας (στο πλαίσιο εφαρμογής του πρόγραμμα Θεσ/νικης).

Αντώνης Μαρκούλης: “Χαιρετίζουμε την αλλαγή κυβέρνησης που υιοθέτησε ένα αντιμνημονιακό πρόγραμμα. Σε συνθήκες πίεσης και το ΚΚΕ κατέγραψε ανοδική τάση. Θεωρώ ότι θα πρέπει να βοηθήσουμε αυτή την κυβέρνηση να συμβάλει στην λύση των λαϊκών προβλημάτων”.

Γιώργος Μελιόπουλος: Οι εργαζόμενοι να συνεχίζουν του αγώνες τους για όσα τους ανήκουν.

Η άποψη μας: Εδώ και χρόνια με ευθύνη των κυβερνήσεων οι δήμοι έχουν μετατραπεί σε υλοποιητές της κεντρικά ακολουθούμενης αντιλαϊκής πολιτικής σε τοπικό επίπεδο. Με δραματικά πετσοκομμένους πόρους με θεσμικό πλαίσιο που τους «σπρώχνει» στην ιδιωτικοποίηση-εμπορευματοποίηση, δεν μπορούν να προσφέρουν αυτά που πρέπει στους πολίτες τους που και αυτοί καθημερινά εξαθλιώνονται. Με βάση τα παραπάνω οι τοπικές αρχές θα πρέπει να προβάλλουν και στη νέα κυβέρνηση (ανεξάρτητα από τον βαθμό πολιτικής συγγένειας μαζί της) τα βασικά τοπικά-λαϊκά προβλήματα της περιοχής και με βάση τον βαθμό προώθησης-επίλυσης να την κρίνουν! Και φυσικά τα κεντρικά συνδικαλιστικά τους όργανα-παρά τον “σκόντο” που έχουν κάνει χρόνια τώρα στα αιτήματα τους- τουλάχιστον αυτά να τα διεκδικήσουν (αυξημένοι πόροι, επιστροφή των παρακρατηθέντων, όχι ιδιωτικοποιήσεις κ.α) (ΦΩΤΟ από την τελευταία συνεδρίαση)

Έχει διαβαστεί 329 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Και πάλι περί αδελφοποιήσεων
Προηγούμενο άρθρο
Και πάλι περί αδελφοποιήσεων
Διακοπή…
Επόμενο άρθρο
Διακοπή…

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Συννεφιασμένος
Συννεφιασμένος
Θερμοκρασία 26 °C
Άνεμος ΒΔ 1-2 μποφόρ

Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου

Κυρίως συννεφιασμένος με καταιγίδες
Κυρίως συννεφιασμένος με καταιγίδες
Θερμοκρασία 18 ως 27 °C
Άνεμος Α 1-2 μποφόρ

Τετάρτη, 29 Σεπτεμβρίου

Καταιγίδες
Καταιγίδες
Θερμοκρασία 17 ως 19 °C
Άνεμος ΑΝΑ 2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 292 επισκέπτες και 0 μέλη.