Παρασκευή, 22 Οκτ, 2021

  • Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 22/10
  • Κανονικά θα γίνει η παρέλαση και οι Εορταστικές εκδηλώσεις της 28ης Οκτωβρίου στην Αλεξάνδρεια
  • Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ ΣΤΗΝ ΗΜΑΘΙΑ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 25 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2021
  • Συνεργασία Δήμου Βέροιας με ΟΙΚΟΤΟΠΙΑ για τις δράσεις "Θαλάσσια απορρίμματα, από τα ποτάμια στο Δέλτα "
  • Εντείνονται οι πιέσεις στο Facebook
  • Μαθητές Προγράμματος Erasmus στο Δημαρχείο Βέροιας
Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 22/101 Κανονικά θα γίνει η παρέλαση και οι Εορταστικές εκδηλώσεις της 28ης Οκτωβρίου στην Αλεξάνδρεια2 Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ ΣΤΗΝ ΗΜΑΘΙΑ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 25 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 20213 Συνεργασία Δήμου Βέροιας με ΟΙΚΟΤΟΠΙΑ για τις δράσεις "Θαλάσσια απορρίμματα, από τα ποτάμια στο Δέλτα "4 Εντείνονται οι πιέσεις στο Facebook5 Μαθητές Προγράμματος Erasmus στο Δημαρχείο Βέροιας6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Το «νέο σχολείο»...

Το «νέο σχολείο», που διαμορφώνεται ακολουθώντας τις κατευθύνσεις της ΕΕ και του ΟΟΣΑ και που αποτυπώνεται στον πρόσφατο νόμο, που πέρασε καλοκαιριάτικα η κυβέρνηση της ΝΔ, κάνει το ταξικό σχολείο, το σχολείο των κοινωνικών φραγμών ακόμα χειρότερο.Το κράτος απαλλάσσεται από τις ευθύνες του για τη χρηματοδότηση και τη λειτουργία των σχο... Περισσότερα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΛ ΚΚΕ ΣΤΗ ΒΕΡΟΙΑ

Τελευταία ενημέρωση από Η Άλλη Άποψη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΛ ΚΚΕ ΣΤΗ ΒΕΡΟΙΑ

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου στη Βέροια πολιτική εκδήλωση-συζήτηση που διοργάνωσε η Κομματική Οργάνωση του Μ-Λ ΚΚΕ Ημαθίας στο ΚΑΦΕ «ΕΛΗΑ», με θέμα τις πολιτικές εξελίξεις της περιόδου, όπως αυτές χρωματίζονται από τις κρίσιμες εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά, την πανδημία και την υγειονομική κρίση, τη συνεχιζόμενη καπιταλιστική κρίση και την αντιλαϊκή επίθεση που κλιμακώνεται από την κυβέρνηση Μητσοτάκη-ΝΔ με ιδιαίτερη ένταση και βάθος το τελευταίο διάστημα. Την εκδήλωση προλόγισε εκ μέρους της Κ.Ο. Ημαθίας ο Γ.Μελιόπουλος  και την κεντρική ομιλία πραγματοποίησε ο σ. Δ. Κοντοφάκας. Παρόντες πολλοί φίλοι , συναγωνιστές και σύντροφοι.

Στην εισήγησή του ο σ. Δ. Κοντοφάκας ανέπτυξε τις θέσεις του Κόμματος για τα παραπάνω θέματα, τονίζοντας αρχικά τη σημασία της καταδίκης της Χρυσής Αυγής ως νίκη των αγώνων του λαού μας όλο το προηγούμενο διάστημα, σημειώνοντας πως δεν πρέπει  να υπάρξει εφησυχασμός αφού όλοι οι παράγοντες που εξέθρεψαν το ναζιστικό, εγκληματικό, μόρφωμα παραμένουν. Τονίστηκε επίσης η ανάγκη οι λαϊκοί αγώνες που ξέσπασαν πρόσφατα , κι αντιμετωπίστηκαν από την κυβέρνηση με βία και καταστολή να δυναμώσουν και να συνεχιστούν.

 Στο μέτωπο της πανδημίας και της υγειονομικής κρίσης τονίστηκαν στους παρευρισκόμενους οι συνδέσεις της με την αντιλαϊκή επίθεση που κλιμακώνεται και βαθαίνει , τα αντιλαϊκά μέτρα που ψηφίζει και επιχειρεί να εφαρμόσει η κυβέρνηση της ΝΔ , η απόλυτη σύνδεση με την δεκαετή και πλέον κρίση που μαστίζει την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα, αμείωτη. Σημειώθηκε χαρακτηριστικά το εύρος και το βάθος των συνεπειών για το λαό μας που εξακολουθεί να ματώνει έπειτα από τις μνημονιακές πολιτικές των προηγούμενων ετών, πολιτικές που επέβαλαν ντόπιοι και ξένοι εκμεταλλευτές και δυνάστες και εφάρμοσαν όλες οι κυβερνήσεις του παρελθόντος. Οι συνέπειες αυτής της συνεχιζόμενης πολιτικής, στο εύφορο έδαφος που δημιουργεί η πανδημία του κορονοϊού, είναι τραγικές σε κάθε τομέα που αφορά την ζωή του, στην υγεία, την παιδεία, την εργασία, και είναι αυτές που θα οδηγήσουν αναπόφευκτα, αργά ή γρήγορα, το λαό σε αγώνες.

Ιδιαίτερο κομμάτι της εισήγησης αποτέλεσαν τα ελληνοτουρκικά , οι τεταμένες σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, τα τετελεσμένα που δημιουργεί με τις ευλογίες των ιμπεριαλιστών των ΗΠΑ-Ε.Ε η Τουρκία , η αυξανόμενη επιθετικότητά της και οι κίνδυνοι που δημιουργούνται εξαιτίας της συνεχιζόμενης προσκόλλησης της αστικής τάξης της χώρας και των κυβερνήσεων της στο άρμα του ιμπεριαλισμού. Είναι ακριβώς η υποτέλεια και εξάρτηση στους ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ και της Ευρώπης που γιγαντώνουν τον κίνδυνο, οδηγούν σε χάσιμο βασικών κυριαρχικών δικαιωμάτων και σκοτεινιάζουν  τον ορίζοντα στη χώρα και σε μία ευρεία περιοχή που βρίσκεται επί χρόνια σε πολεμικό αναβρασμό. Απέναντι σε μία τέτοια υποτελή και ξενόδουλη πολιτική που φουσκώνει τα πανιά της Τουρκίας είναι ανάγκη σήμερα να χτιστεί ένα πραγματικά αντιμπεριαλιστικό κίνημα που θα αγωνίζεται ενάντια στις συνέπειες των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων για τους δύο λαούς. Είναι ωστόσο αναγκαίο να τονιστεί πως οι κομμουνιστές δεν εγκαταλείπουν τον πατριωτισμό στα πατριδοκάπηλα χέρια όσων εντέλει προσκυνούν τα ίδια αφεντικά, τους ιμπεριαλιστές. Είναι αυτοί που σηκώνουν τα λάβαρα της υπεράσπισης της πατρίδας και του λαού μας, το έπραξαν όταν χρειάστηκε και θα το πράξουν αν χρειαστεί.

Στη συζήτηση που ακολούθησε την εισηγητική ομιλία αναδείχθηκαν οι αγωνίες κι ο έντονος προβληματισμός των φίλων, συναγωνιστών και συντρόφων και δόθηκε η ευκαιρία να εξηγηθούν περισσότερο τα καθήκοντα της περιόδου, η ανάγκη να δυναμώσει το εργατικό και λαϊκό κίνημα δυναμώνοντας οι αριστερές και κομμουνιστικές ιδέες. Δόθηκε επίσης η δυνατότητα να αναλυθούν στους παρευρισκόμενους οι ευθύνες που φέρουν οι δυνάμεις της αριστεράς, του ΚΚΕ και του αντικαπιταλιστικού χώρου που με την πολιτική τους φρενάρουν την ανάπτυξη του λαϊκού κινήματος, στερώντας του κρίσιμα στοιχεία που θα μπορούσαν να συσπειρώσουν ευρύτατες λαϊκές δυνάμεις.

 


Έχει διαβαστεί 491 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Καθαρός
Καθαρός
Θερμοκρασία 14 °C
Άνεμος ΔΒΔ 1-2 μποφόρ

Τρίτη, 19 Οκτωβρίου

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 9 ως 18 °C
Άνεμος ΒΑ 1-2 μποφόρ

Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 9 ως 17 °C
Άνεμος ΑΝΑ 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 456 επισκέπτες και 0 μέλη.