Του Αλέκου Χατζηκώστα *Τα κέρδη των ομίλων που παράγουν πετρέλαιο και φυσικό αέριο εκτοξεύονται καθώς συνεχίζεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση στο Ιράν. Οι περιορισμοί του Ιράν στο Στενό του Ορμούζ - ένα κρίσιμο σημείο διέλευσης για τη βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου - και αντίστοιχα ο ναυτικός αποκλεισμός από τις ΗΠΑ έχουν... Περισσότερα
Πολυνομοσχέδιο-Νέο μνημόνιο Τι λένε γι’αυτό οι υποψήφιοι
από Η Άλλη Άποψη
Σε ανακοίνωση της η νεοσύστατη «Αριστερή Αγωνιστική Συσπείρωση στη Βέροια» επισημαίνει:
«Εργαζόμενε-Άνεργε-Νέε και Νέα
Κυκλοφορώντας στους δρόμους της κυριακάτικης Βέροιας, όλα δείχνουν απόλυτα φυσιολογικά σαν ανοιξιάτικη μέρα, έστω με λίγη παραπάνω υγρασία και συννεφιά.
Είναι όμως έτσι; Σήμερα Κυριακή 30 Μάρτη η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ , ετοιμάζονται για άλλη μία φορά τα τελευταία χρόνια της μνημονιακής υποδούλωσης στα κελεύσματα και τις διαταγές ντόπιων και ξένων αφεντικών από Ελλάδα, Ε. Ε και ΔΝΤ, να ψηφίσουν ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ – ΚΑΡΜΑΝΙΟΛΑ για μια σειρά από εναπομείναντα δικαιώματα εργαζόμενων. ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ που περιλαμβάνει πάνω από 300 αλλαγές, που αν εφαρμοστούν θα βάλουν τη σφραγίδα της βαρβαρότητας και του μεσαίωνα ακόμη πιο φαρδιά στο σώμα κάθε κατηγορίας εργαζόμενου.
Έχουν μάλιστα το θράσος , σε μια απόλυτη διαστρέβλωση της πραγματικότητας, να παρουσιάζουν τη νέα σφαγή ως σωτηρία! Να προπαγανδίζουν με γκεμπελικό τρόπο το νέο αύριο που δήθεν ξημερώνει για την Ελλάδα και τους Έλληνες!
Τη γνωρίζουμε τη «Νέα» Ελλάδα τους. Είναι η Ελλάδα της φτώχειας και της εξαθλίωσης, του 1,5 και πλέον εκατομμυρίων ανέργων, των απολύσεων, διαθεσιμοτήτων και της μετανάστευσης, της ανύπαρκτης υγείας και φαρμάκου, της διαλυόμενης παιδείας αλλά και άλλων δομών που λειτουργούσαν και σε τοπικό επίπεδο και επιδιώκεται η ιδιωτικοποίησή τους με γρήγορους ρυθμούς!
Εργαζόμενε-Άνεργε-Νέε και Νέα
Αυτά συμβαίνουν σήμερα,30 Μάρτη 2014. Κι οι υποψήφιοί μας; Αυτοί που με κάθε τρόπο που μπορούν να φανταστούν σου ζητούν την ψήφο σου; Τι πράττουν αυτοί και οι παρατάξεις τους;
Συνεχίζουν να περπατούν τους δρόμους της πόλης , σφίγγοντας χέρια , με ατσαλάκωτα κοστούμια και όμορφα χαμόγελα, μοιράζουν πολύχρωμα καρτελάκια αριστερά και δεξιά ,γεμίζουν τις σελίδες των μέσων με τις καλλιτεχνικά τραβηγμένες φωτογραφίες τους μετατρέποντας την πολιτική σε «καλλιστεία»,ανοίγουν τα πολιτικά τους γραφεία πλήρως εξοπλισμένα σε κεντρικά σημεία της πόλης για την καλύτερη προώθηση της «άδειας» πολιτικής τους, ανακοινώνουν «νέα», «άφθαρτα», «ανεξάρτητα» ή «υπερκομματικά» πρόσωπα στα ψηφοδέλτιά τους βγάζοντας όμορφες φωτογραφίες!!
Εργαζόμενε-Άνεργε-Νέε και Νέα
Το ξέρεις πολύ καλά , το βιώνεις καθημερινά με την ανεργία σου να φτάνει στην Κ.Μακεδονία και το δήμο της Βέροιας σε αστρονομικά μεγέθη ,ότι
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ-ΣΟΥ ΚΡΥΒΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
Οι εκλογές που πλησιάζουν συνδέονται απόλυτα με όσα συμβαίνουν στην κεντρική πολιτική σκηνή και επηρεάζουν με δραματικό τρόπο τις ζωές όλων μας.
Οι «Καλλικρατικοί» δήμοι έχουν από καιρό αναλάβει ρόλο κολαούζου της κεντρικής πολιτικής σε τοπικό επίπεδο, εφαρμόζοντας με τη σειρά τους το κομμάτι που τους αναλογεί στη βάρβαρη, αντιλαϊκή πολιτική που μας εξαθλιώνει και μας αφαιρεί κάθε δικαίωμα ,μέρα την ημέρα, χρόνο το χρόνο.
Απολύουν εργαζόμενους, βάζουν φόρους συμπληρωματικούς της εξοντωτικής φορολογίας και των χαρατσιών του κράτους, υπογράφουν με την υποταγή τους ένα χειρότερο σήμερα κι ένα πολύ χειρότερο άσχημο αύριο , ιδίως για τους νέους και τις νέες μας.
Όλα τα παραπάνω όσοι είναι υποψήφιοι δήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι, τα γνωρίζουν και τα αντιλαμβάνονται πολύ καλά.
ΟΜΩΣ ΣΟΥ ΤΑ ΚΡΥΒΟΥΝ ΕΠΙΜΕΛΩΣ!
Τα κρύβουν με επιμέλεια γιατί επιθυμούν διακαώς να υφαρπάξουν την ψήφο σου για να συνεχίσουν να στηρίζουν σε τοπικό επίπεδο τη συνέχιση και ανεμπόδιστη εφαρμογή αυτής της πολιτικής που υπαγορεύουν ντόπιοι μεγαλοαστοί σε συνεργασία με Ε .Ε-ΔΝΤ και εφαρμόζει κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.
Γιατί άλλωστε να εμφανίζονται με την προβιά του «ανεξάρτητου», «ακομμάτιστου»,αυτού που δεν έχει πάρει το χρίσμα του κόμματός του, του «υπερκομματικού» , αιρετοί που όλα τα προηγούμενα χρόνια εκλέχθηκαν έχοντας τη στήριξη των δύο κομμάτων που σήμερα συγκυβερνούν, της ΝΔ και ΠΑΣΟΚ;
Είναι τυχαίο πως κατά την παρουσίαση ψηφοδελτίου ήταν παρόντες βουλευτές του κυβερνητικού μπλοκ, ναι αυτοί που κατά πάσα πιθανότητα και σήμερα θα αποδειχθούν με την ψήφο τους θερμοί υποστηρικτές όσων διαδραματίζονται στις πλάτες των εργαζόμενων;
Είναι άγνωστη η πορεία άλλου υποψήφιου που αρέσκεται να εμφανίζεται «υπερκομματικός» και η σχέση του με συγκεκριμένους πολιτικούς χώρους που ευθύνονται για την κατάσταση των εργαζόμενων και στην περιοχή μας;
Είναι άγνωστη η πολιτική πορεία των υπολοίπων υποψήφιων που διεκδικούν το δημαρχιακό αξίωμα; ΟΧΙ !
Εργαζόμενε-Άνεργε-Νέε και Νέα
Η Αριστερή Αγωνιστική Συσπείρωση στη Βέροια , πιστεύει πως η δύναμη βρίσκεται στα χέρια σου.
Θα πάμε στις εκλογές του Μάη βυθισμένοι μέσα σ’ αυτό το νοσηρό κλίμα που θέλουν να επιβάλουν, κλίμα άγνοιας, απάθειας και αδιαφορίας για όλα όσα γίνονται για εμάς δίχως εμάς; Θα αφήσουμε να υποθηκεύσουν ακόμη μία φορά τις ζωές και το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας, όσοι με την πολιτική τους παρουσία στα τοπικά ζητήματα συμπληρώνουν την πολιτική του κράτους τους που μας οδηγεί στο περιθώριο , ενώ αντίθετα δίνουν και θα δώσουν φτερά στα κέρδη ντόπιων και ξένων;
Ή θα φτάσουμε στις εκλογές , μέσα από αγώνες που θα αντιπαλεύουν και αυτήν την εξοντωτική πολιτική και όσους την εφαρμόζουν με τον ένα ή άλλο τρόπο είτε σε κεντρικό επίπεδο είτε σε τοπικό και πριν και έπειτα από αυτές;
Η Αριστερή Αγωνιστική Συσπείρωση στη Βέροια σε καλεί να δυναμώσεις τους αγώνες και την αντίστασή σου, και πριν και μετά τις εκλογές για να ανατρέψουμε την αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, Ε. Ε και ΔΝΤ!
Να δυναμώσεις τους αγώνες, να γίνεις εσύ ο πρωταγωνιστής ,καλά οργανωμένος με υπερηφάνεια και αυτοπεποίθηση στο δίκιο σου.
Να δώσεις αυτό το νόημα και στις εκλογές που έρχονται. Δες τα πράγματα όπως ακριβώς είναι , από τη σκοπιά των δικών σου συμφερόντων , χωρίς παραμορφωτικούς φακούς , χωρίς ψευδαισθήσεις και αυταπάτες ,απ’ όπου κι αν προέρχονται και σου τάζουν πως κάποιος ως άλλος «Μεσσίας» θα φέρει τις λύσεις στα προβλήματα σου.»