Παρασκευή, 22 Οκτ, 2021

  • Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 22/10
  • Κανονικά θα γίνει η παρέλαση και οι Εορταστικές εκδηλώσεις της 28ης Οκτωβρίου στην Αλεξάνδρεια
  • Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ ΣΤΗΝ ΗΜΑΘΙΑ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 25 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2021
  • Συνεργασία Δήμου Βέροιας με ΟΙΚΟΤΟΠΙΑ για τις δράσεις "Θαλάσσια απορρίμματα, από τα ποτάμια στο Δέλτα "
  • Εντείνονται οι πιέσεις στο Facebook
  • Μαθητές Προγράμματος Erasmus στο Δημαρχείο Βέροιας
Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 22/101 Κανονικά θα γίνει η παρέλαση και οι Εορταστικές εκδηλώσεις της 28ης Οκτωβρίου στην Αλεξάνδρεια2 Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ ΣΤΗΝ ΗΜΑΘΙΑ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 25 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 20213 Συνεργασία Δήμου Βέροιας με ΟΙΚΟΤΟΠΙΑ για τις δράσεις "Θαλάσσια απορρίμματα, από τα ποτάμια στο Δέλτα "4 Εντείνονται οι πιέσεις στο Facebook5 Μαθητές Προγράμματος Erasmus στο Δημαρχείο Βέροιας6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Το «νέο σχολείο»...

Το «νέο σχολείο», που διαμορφώνεται ακολουθώντας τις κατευθύνσεις της ΕΕ και του ΟΟΣΑ και που αποτυπώνεται στον πρόσφατο νόμο, που πέρασε καλοκαιριάτικα η κυβέρνηση της ΝΔ, κάνει το ταξικό σχολείο, το σχολείο των κοινωνικών φραγμών ακόμα χειρότερο.Το κράτος απαλλάσσεται από τις ευθύνες του για τη χρηματοδότηση και τη λειτουργία των σχο... Περισσότερα

«ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ» ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΤΗ ΜΕΤΑΣΤΕΓΑΣΗ ΤΟΥ ΤΕΛΩΝΕΙΟΥ ΗΜΑΘΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΟΥΛΟΥΡΑ

από Η Άλλη Άποψη
«ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ» ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΤΗ ΜΕΤΑΣΤΕΓΑΣΗ ΤΟΥ ΤΕΛΩΝΕΙΟΥ ΗΜΑΘΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΟΥΛΟΥΡΑ

Την παραχώρηση κτιρίου της «Αμάλθεια ΑΕ» στην περιοχή της Κουλούρας Ημαθίας στο Υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να γίνουν οι απαιτούμενες εργασίες και να μεταστεγαστεί εκεί το Τελωνείο Ημαθίας, που σήμερα εδρεύει στη Βέροια, ενέκρινε στη σημερινή συνεδρίασή του το Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας.

Την προηγούμενη εβδομάδα πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη υπό τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα για το θέμα (φωτό), παρουσία όλων των εμπλεκόμενων φορέων, όπου συμφωνήθηκαν οι διαδικασίες για τη μεταστέγαση του Τελωνείου, σε κτίριο της «Αμάλθεια ΑΕ», που εκτός της ανακατασκευής του θα παραχωρηθεί για χρήση στο Υπουργείο Οικονομικών, για περίοδο περίπου 50 ετών.

«Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συνεπής στη δέσμευσή της προχώρησε άμεσα στην έγκριση της παραχώρησης του κτιρίου της ‘Αμάλθεια ΑΕ’ και σε συνεργασία με όλους τους φορείς δίνει λύση στο θέμα της μεταστέγασης του Τελωνείου Ημαθίας. Είναι πολύ σημαντικό έργο, αφού το συγκεκριμένο Τελωνείο εξυπηρετεί τις ανάγκες των επιχειρήσεων και των εξαγωγέων, μιας σημαντικής παραγωγικής περιοχής, με σημαντική συνεισφορά στην τοπική, περιφερειακή και εθνική οικονομία. Ανταποκρινόμενοι στο πάγιο αίτημα των επιχειρηματιών και των εξαγωγέων της περιοχής κάναμε το πρώτο βήμα και πλέον θα ακολουθήσει η σύμβαση παραχώρησης τμήματος του χώρου ιδιοκτησίας της ‘Αμάλθεια ΑΕ’ στην Κουλούρα προς το Υπουργείο Οικονομικών, την οποία πρέπει να αποφασίσει η γενική συνέλευση της εταιρίας, η αποδοχή των όρων παραχώρησης από το Υπουργείο και η χρηματοδότηση της ανακατασκευής του κτιρίου από ιδιώτες. Ταυτόχρονα κινούνται οι διαδικασίες προκειμένου στο μετοχικό κεφάλαιο της ‘Αμάλθεια ΑΕ’ να συμμετάσχει και το Επιμελητήριο Ημαθίας. Θέλω να ευχαριστήσω τους εμπλεκόμενους φορείς για τη συνεργασία και το Περιφερειακό Συμβούλιο, που με τη σημερινή απόφασή του κάνει πράξη την εγκατάσταση του Τελωνείου Ημαθίας σε ένα σύγχρονο κτίριο, τη λειτουργία του σε εξαιρετικές συνθήκες για υπαλλήλους και συναλλασσόμενους, αλλά και για την αξιοποίηση έστω και τμήματος του ακινήτου της Κουλούρας», τόνισε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Ανάλογη απόφαση για την παραχώρηση του κτιρίου έχει λάβει και ο Δήμος Βέροιας. Η «Αμάλθεια ΑΕ» είναι εταιρία στο μετοχικό κεφάλαιο της οποίας συμμετέχουν με ποσοστό 51% η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, με 25% ο Δήμος Βέροιας και με 24% η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Ημαθίας, που είναι υπό εκκαθάριση.

 

Έχει διαβαστεί 319 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Καθαρός
Καθαρός
Θερμοκρασία 13 °C
Άνεμος Β 1-2 μποφόρ

Τρίτη, 19 Οκτωβρίου

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 9 ως 18 °C
Άνεμος ΒΑ 1-2 μποφόρ

Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 9 ως 17 °C
Άνεμος ΑΝΑ 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 326 επισκέπτες και 0 μέλη.