Παρασκευή, 18 Σεπ, 2020

  • Έφη Τσαπαροπούλου, ψυχολόγος: «Η Βία δεν έχει να κάνει με μορφωτικό, κοινωνικό επίπεδο, αλλά βασικά αφορά όλες και όλους»
  • Πρωτοβουλία για το παιδί:Πρόσκληση σε Διαδικτυακή Ημερίδα
  • Ο «Ιανός» και η ατομική ευθύνη
  • Σημεία της ομιλίας του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα στο “THESSALONIKI HELEXPO FORUM”
  • Συμμετοχή Δημάρχου Νάουσας στην Επιτροπή Οργάνωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της ΚΕΔΕ
  • Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 17/9
Έφη Τσαπαροπούλου, ψυχολόγος: «Η Βία δεν έχει να κάνει με μορφωτικό, κοινωνικό επίπεδο, αλλά βασικά αφορά όλες και όλους»1 Πρωτοβουλία για το παιδί:Πρόσκληση σε Διαδικτυακή Ημερίδα2 Ο «Ιανός» και η ατομική ευθύνη3 Σημεία της ομιλίας του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα στο “THESSALONIKI HELEXPO FORUM”4 Συμμετοχή Δημάρχου Νάουσας στην Επιτροπή Οργάνωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της ΚΕΔΕ5 Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 17/96

Το Σχόλιο της Ημέρας

Δηλητήριο

Δηλητήριο

Αφορμή για να χυθεί το δηλητήριο του ρατσισμού και της ξενοφοβίας αποτέλεσαν οι (άρον άρον) ανακοινώσεις της αστυνομίας ότι τέσσερις Αφγανοί μετανάστες είναι υπεύθυνοι για τις πυρκαγιές στη Μόρια. Ανεξάρτητα από το ποιος προκάλεσε τη φωτιά (τα ερωτήματα είναι πολλά), η είδηση αξιοποιείται για να κρυφτούν οι μεγάλες ευθύνες κυβέρν... Περισσότερα

«ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ» ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΤΗ ΜΕΤΑΣΤΕΓΑΣΗ ΤΟΥ ΤΕΛΩΝΕΙΟΥ ΗΜΑΘΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΟΥΛΟΥΡΑ

από Η Άλλη Άποψη
«ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ» ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΤΗ ΜΕΤΑΣΤΕΓΑΣΗ ΤΟΥ ΤΕΛΩΝΕΙΟΥ ΗΜΑΘΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΟΥΛΟΥΡΑ

Την παραχώρηση κτιρίου της «Αμάλθεια ΑΕ» στην περιοχή της Κουλούρας Ημαθίας στο Υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να γίνουν οι απαιτούμενες εργασίες και να μεταστεγαστεί εκεί το Τελωνείο Ημαθίας, που σήμερα εδρεύει στη Βέροια, ενέκρινε στη σημερινή συνεδρίασή του το Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας.

Την προηγούμενη εβδομάδα πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη υπό τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα για το θέμα (φωτό), παρουσία όλων των εμπλεκόμενων φορέων, όπου συμφωνήθηκαν οι διαδικασίες για τη μεταστέγαση του Τελωνείου, σε κτίριο της «Αμάλθεια ΑΕ», που εκτός της ανακατασκευής του θα παραχωρηθεί για χρήση στο Υπουργείο Οικονομικών, για περίοδο περίπου 50 ετών.

«Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συνεπής στη δέσμευσή της προχώρησε άμεσα στην έγκριση της παραχώρησης του κτιρίου της ‘Αμάλθεια ΑΕ’ και σε συνεργασία με όλους τους φορείς δίνει λύση στο θέμα της μεταστέγασης του Τελωνείου Ημαθίας. Είναι πολύ σημαντικό έργο, αφού το συγκεκριμένο Τελωνείο εξυπηρετεί τις ανάγκες των επιχειρήσεων και των εξαγωγέων, μιας σημαντικής παραγωγικής περιοχής, με σημαντική συνεισφορά στην τοπική, περιφερειακή και εθνική οικονομία. Ανταποκρινόμενοι στο πάγιο αίτημα των επιχειρηματιών και των εξαγωγέων της περιοχής κάναμε το πρώτο βήμα και πλέον θα ακολουθήσει η σύμβαση παραχώρησης τμήματος του χώρου ιδιοκτησίας της ‘Αμάλθεια ΑΕ’ στην Κουλούρα προς το Υπουργείο Οικονομικών, την οποία πρέπει να αποφασίσει η γενική συνέλευση της εταιρίας, η αποδοχή των όρων παραχώρησης από το Υπουργείο και η χρηματοδότηση της ανακατασκευής του κτιρίου από ιδιώτες. Ταυτόχρονα κινούνται οι διαδικασίες προκειμένου στο μετοχικό κεφάλαιο της ‘Αμάλθεια ΑΕ’ να συμμετάσχει και το Επιμελητήριο Ημαθίας. Θέλω να ευχαριστήσω τους εμπλεκόμενους φορείς για τη συνεργασία και το Περιφερειακό Συμβούλιο, που με τη σημερινή απόφασή του κάνει πράξη την εγκατάσταση του Τελωνείου Ημαθίας σε ένα σύγχρονο κτίριο, τη λειτουργία του σε εξαιρετικές συνθήκες για υπαλλήλους και συναλλασσόμενους, αλλά και για την αξιοποίηση έστω και τμήματος του ακινήτου της Κουλούρας», τόνισε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Ανάλογη απόφαση για την παραχώρηση του κτιρίου έχει λάβει και ο Δήμος Βέροιας. Η «Αμάλθεια ΑΕ» είναι εταιρία στο μετοχικό κεφάλαιο της οποίας συμμετέχουν με ποσοστό 51% η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, με 25% ο Δήμος Βέροιας και με 24% η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Ημαθίας, που είναι υπό εκκαθάριση.

 

Έχει διαβαστεί 232 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

«Άτιμη Ασφαλιστική»

Από την εκδήλωση της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" στο Foyer στη Βέροια(27/12/19)

 

Οι ερωτήσεις της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" προς την Έφη Αχτσιόγλου

 

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Κυρίως συννεφιασμένος
Κυρίως συννεφιασμένος
Θερμοκρασία 24 °C
Άνεμος ΒΒΑ 3-5 μποφόρ

Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου

Περιοδικά σύννεφα
Περιοδικά σύννεφα
Θερμοκρασία 16 ως 25 °C
Άνεμος Α 2-3 μποφόρ

Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου

Περιοδικά σύννεφα
Περιοδικά σύννεφα
Θερμοκρασία 13 ως 25 °C
Άνεμος ΑΝΑ 2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 702 επισκέπτες και 0 μέλη.