Δευτέρα, 08 Μάρ, 2021

 • Κέντρο συμβουλευτικής υποστήριξης γυναικών Δήμου Βέροιας:«Η κακοποίηση της γυναίκας στη σύγχρονη κοινωνία»
 • Πραγματοποιήθηκε η διαδικτυακή εκδήλωση του Δήμου Βέροιας με θέμα «Κοστολόγηση και Προώθηση Επιχειρήσεων Εστίασης»
 • Δράσεις της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής και του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Βέροιας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας
 • Δωρεάν rapid tests στην Τ.Κ. Ζερβοχωρίου με πρωτοβουλία του Δήμου Νάουσας σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ
 • Μήνυμα της Επιτροπής Ισότητας του Δήμου Νάουσας για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας
 • Μήνυμα της Αντιδημάρχου Ισότητας Φύλων και Προέδρου της επιτροπής Ισότητας Φύλων Δήμου Βέροιας για τη Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας
Κέντρο συμβουλευτικής υποστήριξης γυναικών Δήμου Βέροιας:«Η κακοποίηση της γυναίκας στη σύγχρονη κοινωνία» 1 Πραγματοποιήθηκε η διαδικτυακή εκδήλωση του Δήμου Βέροιας με θέμα «Κοστολόγηση και Προώθηση Επιχειρήσεων Εστίασης» 2 Δράσεις της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής και του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Βέροιας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας3 Δωρεάν rapid tests στην Τ.Κ. Ζερβοχωρίου με πρωτοβουλία του Δήμου Νάουσας σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ4 Μήνυμα της Επιτροπής Ισότητας του Δήμου Νάουσας για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας5 Μήνυμα της Αντιδημάρχου Ισότητας Φύλων και Προέδρου της επιτροπής Ισότητας Φύλων Δήμου Βέροιας για τη Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Να βγουν συμπεράσματα...

Η ΦΩΤΟ είναι αποκαλυπτική για το πώς αντιμετώπισαν ΜΜΕ (η συντριπτική πλειοψηφία)  τα χτεσινά θλιβερά και καταδικαστέα γεγονότα της αστυνομικής βίας στη Ν. Σμύρνη. Η «γραμμή» ότι προηγήθηκε επίθεση κατά αστυνομικών είχε δοθεί από νωρίς. Όμως ήλθαν τα βίντεο και πλήθος αυτοπτών μαρτύρων να τα διαψεύσουν. Το ζήτημα είναι τι συμπ... Περισσότερα

Ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος σε εξαγωγικούς αγροτικούς φορείς και στα εγκαίνια σχολείου στη Βέροια: «Η παιδεία να εξαιρεθεί από το μνημόνιο»

από Η Άλλη Άποψη

Στα εγκαίνια της νέας σχολικής μονάδας του 1ου Φιλίππειου Γυμνασίου και του 2ου ΓΕΛ Βέροιας παραβρέθηκε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

Ο κ. Θεοχαρόπουλος, απευθύνοντας χαιρετισμό ανάφερε: "Σήμερα είναι μία σημαντική ημέρα, για τη Βέροια, το νομό Ημαθίας αλλά και γενικότερα για την παιδεία, καθώς, το ζήτημα των υποδομών στην παιδεία είναι ένα πολύ σημαντικό θέμα. Η κρίση που περνάμε, πέρα από οικονομική, είναι βαθιά κοινωνική και πολιτισμική. Δεν μπορούμε να βγούμε από αυτήν αν δεν δώσουμε έμφαση στον τομέα της παιδείας. Σε μία στιγμή στην οποία πολλά σχολεία σε όλη τη χώρα δεν είναι αυτά τα οποία θα έπρεπε και από θέμα υποδομών, αλλά κυρίως σε συνθήκες οι οποίες δεν είναι καλές, το να υπάρχουν τέτοια έργα, προς όφελος των μαθητών και τα οποία υπηρετούν με αυταπάρνηση οι καθηγητές στους σημερινούς δύσκολους καιρούς, είναι πολύ σημαντικό.

Γι’ αυτό τον λόγο καταρχάς θέλω να δώσω συγχαρητήρια σε όσους συνέβαλαν στο να γίνει αυτό το έργο, από τους απλούς υπαλλήλους μέχρι σε αυτούς που διεκδίκησαν στο να πάρουμε τα χρήματα και να υπάρχει αυτή η δυνατότητα. Βεβαίως στην Χαρούλα Ουσουλτζόγλου, η οποία, ως πρώην δήμαρχος, προσπάθησε και έφερε αυτή τη διαδικασία και τον σημερινό Δήμαρχο Κώστα Βοργιαζίδη, που το υλοποίησε. Επίσης, στον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα, που έχει εντάξει όλα αυτά τα θέματα σε ένα συνολικό πλαίσιο στην περιφέρεια κεντρικής Μακεδονίας με στόχο την αύξηση της απορρόφησης καθώς και στον αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας. Δεν θέλω να επεκταθώ στο θέμα του για το ποιοι συνέβαλαν, γιατί πραγματικά συνέβαλαν πάρα πολλοί άνθρωποι, από ένα διαφορετικό πόστο.

Αυτό που θέλω να πω είναι όμως, είναι ότι πρέπει να μην ξεχνάμε ότι αυτά τα έργα, είναι έργα ΕΣΠΑ. Είμαστε εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης και μπορούμε και παίρνουμε τα έργα εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα οποία  γίνονται σε μία πολύ δύσκολη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας. Συνεπώς οι ευρωπαϊκοί πόροι είναι απαραίτητοι και το ότι είμαστε στην Ευρωπαϊκή Ένωση μας δίνει αυτή τη δυνατότητα. Ταυτόχρονα όμως επειδή είμαστε σε σκληρά προγράμματα δογματικής λιτότητας, θα πρέπει να καταλάβουν οι εταίροι ότι δεν θα βγούμε από την κρίση αν δεν δώσουμε έμφαση στην παιδεία. Και για αυτό το λόγο θα πω το εξής: Η παιδεία πρέπει να εξαιρεθεί από το μνημόνιο. Δεν είναι δυνατόν να βγούμε από την κρίση, αν εντάσσεται η παιδεία στο στην  αυστηρή δογματική λιτότητα.

Αυτό θα πρέπει να είναι ένα μήνυμα ξεκάθαρο το οποίο θα πρέπει να είναι και αντικείμενο διαπραγματεύσεων για τη χώρα το επόμενο χρονικό διάστημα. Μόνο έτσι θα καταφέρουμε να βγούμε από την κρίση δίνοντας έμφαση σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης, με μία μεταρρύθμιση που απαιτεί εθνική συνεννόηση, ειδικά για την παιδεία, όλων των δυνάμεων, με ένα μακρόπνοο σχέδιο, που να ξεκινά από την πρωτοβάθμια, στη δευτεροβάθμια και θα καταλήγει στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Εύχομαι αυτό το σχολείο πραγματικά να αποτελέσει την έναρξη μιας διαδικασίας αναστροφής για την παιδεία της χώρας μας, μιας κατάστασης η οποία δεν είναι ευχάριστη».

Νωρίτερα, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, στο πλαίσιο της τριήμερης περιοδείας που πραγματοποιεί στην Κεντρική Μακεδονία, επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις του εκκοκκιστηρίου βάμβακος Γ & Π ΕΚΚΟΚΚΙΣΤΗΡΙΑ ΒΑΜΒΑΚΟΣ Α.Ε., όπου ο πρόεδρος της Εταιρείας, Νικόλαος Ουσουλτζόγλου, τον ξενάγησε στις εγκαταστάσεις και ανέλυσε την παραγωγική διαδικασία και την εξαγωγική δραστηριότητα, η οποία αγγίζει το 99% της παραγωγής, με το δίκτυο των εξαγωγών να εκτείνεται από την Ευρώπη έως και την Άπω Ανατολή, προσεγγίζοντας συνεχώς νέες αγορές (Τουρκία, Κίνα, Βραζιλία, Αργεντινή, Μ. Βρετανία, Αίγυπτος κλπ). Όπως τονίστηκε στη συνάντηση, έχουν γίνει σφάλματα στον τομέα και από το κράτος, αλλά και από τους παραγωγούς, παρά το γεγονός ότι το ελληνικό βαμβάκι είναι προϊόν εξαιρετικής ποιότητας. Ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ επεσήμανε ότι αυτές οι υγιείς εξαγωγικές επιχειρήσεις μπορούν να παίξουν καθοριστικό ρόλο για την υπέρβαση της κρίσης αρκεί το κράτος επιτέλους να μην δημιουργεί συνεχώς εμπόδια αλλά να αξιοποιήσει την προστιθέμενη αξία που δημιουργούν προς όφελος της κοινωνίας.

Επίσης, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης συναντήθηκε με αντιπροσωπεία της Πρωτοβουλίας Αγροτών (ΦΩΤΟ), τα μέλη Τάσο Χαλκίδη, Θόδωρο Παπακωνσταντίνου και Γιώργο Γκάλαβο. Οι εκπρόσωποι των αγροτών ανέλυσαν στον κ. Θεοχαρόπουλο τα προβλήματά τους, που ή μη λύση αυτών τους  εξουθενώνουν οικονομικά. Αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ, εισφορές στον ΟΓΑ και φορολόγηση, είναι μερικά από θέματα που τέθηκαν. Ο κ. Θεοχαρόπουλος , τόνισε πως αν δεν ληφθούν συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, για αλλαγές στο ασφαλιστικό, το φορολογικό και το σύστημα αποζημιώσεων, οι αγρότες κάθε χρόνο θα έχουν τα ίδια προβλήματα. Τόνισε ότι ή θέση του είναι ότι απαιτείται ή θέσπιση αγροτικού πετρελαίου κίνησης, ή παραμονή του ΟΓΑ ως ξεχωριστού ταμείου και ή φορολόγηση των αγροτών σύμφωνα με όσα ισχύουν στην Ε.Ε.  και όχι ή υπερφορολόγηση εκτός κοινοτικού κεκτημένου που ψηφίστηκε από την σημερινή κυβέρνηση. Ή σημερινή κυβέρνηση τόνισε δεν έχει κανένα σχέδιο αγροτικής ανάπτυξης και οδηγεί τους αγρότες σε απόγνωση και σε αύξηση των ελλειμμάτων της αγροτικής και εθνικής οικονομίας.

Έχει διαβαστεί 261 φορές

Σχόλια

 • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Η ταβέρνα "Πλάτανος" τώρα κοντά σας και με Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 16 °C
Άνεμος Ν 2-3 μποφόρ

Δευτέρα, 08 Μαρτίου

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 7 ως 14 °C
Άνεμος ΝΝΔ 1-3 μποφόρ

Τρίτη, 09 Μαρτίου

Μερικώς συννεφιασμένος με δυνατές βροχές
Μερικώς συννεφιασμένος με δυνατές βροχές
Θερμοκρασία 8 ως 13 °C
Άνεμος Α 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 469 επισκέπτες και 1 μέλος.