Τρίτη, 24 Νοέ, 2020

 • Φρόσω Καρασαρλίδου: «Η κυβέρνηση δεν ανταποκρίνεται στις βαθιές και αρνητικές συνέπειες που θα υπάρξουν για το σύνολο της κοινωνίας από την πανδημία του κορονοϊού».
 • Δήλωση Δημάρχου Νάουσας για τη σημερινή ευρεία σύσκεψη εκπροσώπων φορέων της Ημαθίας στη Βέροια, με επικεφαλής τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη
 • Το ΔΣ της ΕΝΙΘ (ΕΝΩΣΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ) καταδικάζει την προκλητική απόφαση κυβέρνησης και διοικητών για απόσπαση προσωπικού από δημόσια νοσοκομεία σε ιδιωτικές κλινικές
 • ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Προσπάθησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα για τη μείωση των δαπανών στην Υγεία
 • Στα 2.135 τα κρούσματα, 101 νέοι θάνατοι, 562 διασωληνωμένοι
 • ΘΕΣΗ ΔΩΔΕΚΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ... (Ένα βίντεο θυμίζει.. Αφορά βίντεο που κοινοποίησε 24 Νοεμβρίου 2020 το verianet. gr)
Φρόσω Καρασαρλίδου: «Η κυβέρνηση δεν ανταποκρίνεται στις βαθιές και αρνητικές συνέπειες που θα υπάρξουν για το σύνολο της κοινωνίας από την πανδημία του κορονοϊού».1 Δήλωση Δημάρχου Νάουσας για τη σημερινή ευρεία σύσκεψη εκπροσώπων φορέων της Ημαθίας στη Βέροια, με επικεφαλής τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη2 Το ΔΣ της ΕΝΙΘ (ΕΝΩΣΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ) καταδικάζει την προκλητική απόφαση κυβέρνησης και διοικητών για απόσπαση προσωπικού από δημόσια νοσοκομεία σε ιδιωτικές κλινικές3 ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Προσπάθησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα για τη μείωση των δαπανών στην Υγεία4 Στα 2.135 τα κρούσματα, 101 νέοι θάνατοι, 562 διασωληνωμένοι5 ΘΕΣΗ ΔΩΔΕΚΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ... (Ένα βίντεο θυμίζει.. Αφορά βίντεο που κοινοποίησε 24 Νοεμβρίου 2020 το verianet. gr)6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Εγκληματικός προϋπολογισμός

Το «κερασάκι στην τούρτα» της σφοδρής επίθεσης κυβέρνησης - κεφαλαίου στην εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα βάζει ο κρατικός προϋπολογισμός, που από σήμερα μπαίνει για συζήτηση στη Βουλή, επιβεβαιώνοντας περίτρανα ότι η κυβέρνηση παίζει στα ζάρια την υγεία και τη ζωή του λαού. Τη στιγμή που καθημερινά αναδεικνύεται με τον πιο ... Περισσότερα

Πρώτες εκτιμήσεις για τις εκλογές για την Περιφέρεια στη Ημαθία

Τελευταία ενημέρωση από Η Άλλη Άποψη
Πρώτες εκτιμήσεις για τις εκλογές για την Περιφέρεια στη Ημαθία

Η  πρώτη εκτίμηση των εκλογών για την περιφέρεια δεν είναι εύκολη υπόθεση. Και αυτό γιατί θα πρέπει αφενός να ολοκληρωθεί και ο δεύτερος γύρος των εκλογών και αφετέρου θα πρέπει να συνδεθεί με το γεγονός ότι για πρώτη φορά οι εκλογές αυτές συνδέθηκαν και με τις ευρωεκλογές γεγονός που έδινε τη «δυνατότητα» στους ψηφοφόρους να «μοιράσουν» την ψήφο τους μεταξύ δημοτικών-περιφερειακών και ευρωεκλογών.

Θα πρέπει για την εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος να παρθούν υπόψη η υπάρχουσα οικονομική-κοινωνική κατάσταση (όξυνση των λαϊκών προβλημάτων), η πολιτική κατάσταση (αναμόρφωση του πολιτικού συστήματος, διάλυση «μεγάλων» κομμάτων κ.α) αλλά και η κατάσταση του λαϊκού κινήματος (σε ύφεση τα τελευταία  δύο χρόνια). Ας δούμε ορισμένες πλευρές, κάνοντας σύγκριση κυρίως με τις τελευταίες βουλευτικές εκλογές .

1. Σε μεγάλο βαθμό οι εκλογές αυτές (με τη βοήθεια και της πλειοψηφία των ΜΜΕ), «παγιδεύτηκαν» στην «διαμάχη» των υποψηφίων «της γαλάζιας πολυκατοικίας». Τα δύο αυτά σχήματα λειτούργησαν «πολυσυλλεκτικά» και στο νομό μας, με αποτέλεσμα το άθροισμα τους (πάνω από 50%) να εμφανίζει τη Ν.Δ ως τη μεγάλη κερδισμένη μια και στις βουλευτικές εκλογές του 2012 είχε ποσοστό στο νομό μας περίπου 30%. Πολύ απλά ο λαός της περιοχής εμφανίζεται (δεν ισχύει αυτό πραγματικά) ως να επικροτεί την ακολουθούμενη κυβερνητική πολιτική…

2. Η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ παρά την σημαντική ως προς τις προηγούμενες περιφερειακές εκλογές αύξηση σε ψήφους και ποσοστά που εμφανίζει, τα ποσοστά της (12%) απέχουν πολύ από τα τελευταία κοινοβουλευτικά (23,63%) δείγμα ότι δεν έχει αποκτήσει ακόμη τις απαραίτητες οργανωτικές «ρίζες» στο νομό.

3. Η «Χρυσή Αυγή» μέσω της «Ελληνικής Αυγής» όχι μόνο κάνει αισθητή την παρουσία της (παρά το γεγονός ότι επίσημα προεκλογικά ήταν «εξαφανισμένη») αλλά ξεπερνά σε ψήφους και ποσοστά αυτά των βουλευτικών ( 7.585 /7.199, 8,71%/7,92%). Δείχνει πολύ απλά να παγιώνεται σε μια σημαντική μερίδα πολιτών, που τα όσα για παράδειγμα είδαν το φως της δημοσιότητας για τη εγκληματική δράση, οι συλλήψεις των ηγετών της κ.α του αφήνει “παγερά αδιάφορους”

4. Το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να αντιστοιχηθεί μόνο με το ψηφοδέλτιο της Ν. Παυλίδου (5,05%) μια και ένα κομμάτι του στήριξε το ψηφοδέλτιο του Μ. Μπόλαρη μαζί με την ΔΗΜΑΡ (10,13%). Να θυμίσουμε απλά ότι στις τελευταίες βουλευτικές είχε πάρει στο νομό 14,86% και η ΔΗΜΑΡ 4,91%.

5. Το ΚΚΕ είναι σαφώς ενισχυμένο σε σχέση με τις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές 6.907 (7,93%)- 3.898 (4,29%) με ιδιαίτερα καλή επίδοση στη Νάουσα. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι στην περιφέρεια παίρνει 1.743 ψήφους παραπάνω από όσο πήρε στους τρεις δήμους στις δημοτικές.(+2%)

6. Αξιοσημείωτη σε σχέση με τις τελευταίες βουλευτικές εκλογές και η εκλογική επίδοση της ΑΝΤΑΡΣΙΑ η οποία από 228 ψήφους εκτοξεύεται στις 2.10 (2,41%) με αιχμή την περιοχή της Αλεξάνδρειας.

7. Σημαντική αύξηση παρουσιάζουν και οι Οικολόγοι που με τον Μ. Τρεμόπουλο φθάνουν στους 2.119 ψήφους (2,43%) από 587 (0,65%) που είχαν στις προηγούμενες βουλευτικές.

Φυσικά να υπογραμμίσουμε ότι ο τρόπος σύγκρισης με τις προηγούμενες βουλευτικές κρύβει και “κινδύνους”  γι’αυτό και θα πρέπει να υπάρχει συνδυασμός και άλλων κριτηρίων όπως π.χ η σχέση τους με τις προηγούμενες περιφερειακές εκλογές, αλλά κυρίως και η “μετάγγιση” ψήφων σε δημοτικά ψηφοδέλτια στη βάση της “αμοιβαιότητας”. Πάντως δεν εκφράστηκε ξεκάθαρα πολιτικά αυτό που πιθανά θα εκφραστεί στις ευρωεκλογές, δηλαδή η αγανάκτηση από την ακολουθούμενη αντιλαϊκή πολιτική, η απόκρουση “εκβιαστικών διλημμάτων”  κ.α. Εκτός και εάν δεχτούμε ότι οι κάτοικοι της Ημαθίας δεν ψήφισαν για μία ακόμη φορά με “λογισμό και μ’ όνειρο”...

(Δημοσιεύτηκε στην έντυπη μορφή της "ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗΣ")

Έχει διαβαστεί 372 φορές

Σχόλια

 • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

«Άτιμη Ασφαλιστική»

Από την εκδήλωση της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" στο Foyer στη Βέροια(27/12/19)

 

Οι ερωτήσεις της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" προς την Έφη Αχτσιόγλου

 

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Μερική συννεφιά
Μερική συννεφιά
Θερμοκρασία 7 °C
Άνεμος ΒΒΔ 1-2 μποφόρ

Τρίτη, 24 Νοεμβρίου

Περιοδικά σύννεφα
Περιοδικά σύννεφα
Θερμοκρασία 6 ως 16 °C
Άνεμος ΒΒΔ 2-4 μποφόρ

Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 3 ως 13 °C
Άνεμος Α 0-1 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 537 επισκέπτες και 0 μέλη.