Παρασκευή, 18 Οκτ, 2019

  • Ο Τάσος Μπαρτζώκας εισηγητής της κυβερνητικής πλειοψηφίας στο νομοσχέδιο για την διαφύλαξη της πολιτιστικής κληρονομιάς
  • Συνέντευξη με τον Θανάση Δέλλα Δημ. Σύμβουλο Βέροιας
  • Φτώχεια...και κοροϊδία!
  • Κλιμάκωση των παζαριών με φόντο τη «συμφωνία για εκεχειρία 120 ωρών» που ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ
  • Πικετοφορία του ΠΑΜΕ στη Βέροια
  • Το νέο βιβλίο του θα παρουσιάσει στην «Ελιά» ο Τροχόπουλος
Ο Τάσος Μπαρτζώκας εισηγητής της κυβερνητικής πλειοψηφίας στο νομοσχέδιο για την διαφύλαξη της πολιτιστικής κληρονομιάς1 Συνέντευξη με τον Θανάση Δέλλα Δημ. Σύμβουλο Βέροιας2 Φτώχεια...και κοροϊδία!3 Κλιμάκωση των παζαριών με φόντο τη «συμφωνία για εκεχειρία 120 ωρών» που ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ4 Πικετοφορία του ΠΑΜΕ στη Βέροια5 Το νέο βιβλίο του θα παρουσιάσει στην «Ελιά» ο Τροχόπουλος6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Πρωτοβουλία για το παιδί: Summercamp 2017 με την αρχαιολογική υπηρεσία

print
email
από Η Άλλη Άποψη
Πρωτοβουλία για το παιδί: Summercamp 2017 με την αρχαιολογική υπηρεσία

Ολοκληρώθηκε πριν λίγες μέρες το πρόγραμμα «Summercamp 2017», που εκπόνησε η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ημαθίας, υπό την ευθύνη και επιμέλεια της Μουσειοπαιδαγωγού κυρίας Φώτως Παπαργυρούδη, και το παρακολούθησαν τα παιδιά της Πρωτοβουλίας και οι συνοδοί και φροντιστές τους.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε τον Ιούνιο, με τα παιδιά του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας της Βέροιας και περιλάμβανε τις εξής δράσεις:

Τρίτη 27 Ιουνίου 2017 Ξενάγηση στον Αρχαιολογικό Χώρο του Αγίου Παταπίου , με την υπεύθυνη Αρχαιολόγο κυρία Μαρία Πολατίδου. Πραγματοποιήθηκε εργαστήριο υπό την κ. Φώτω Παπαργυρούδη, μουσειοπαιδαγωγό, με θέμα το ψηφιδωτό "Ελαφάκι" .

Τετάρτη 28 Ιουνίου 2017 Ξενάγηση στην Παλιά Μητρόπολη της Βέροιας , με την υπεύθυνη αρχαιολόγο κ. Μαρία Χειμωνοπούλου. Έγινε περιήγηση από την κ. Μαρία Πολατίδου, αρχαιολόγο και πραγματοποιήθηκε εργαστήρι υπό την κ. Φώτω Παπαργυρούδη, μουσειοπαιδαγωγό, με θέμα την ενδυμασία στην αγιογραφία "Αγία Κυριακή & Άγιος Ευστάθιος".

Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017 Ξενάγηση & εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο Βυζαντινό Μουσείο Βέροιας υπό την κ. Μαρία Πολατίδου, αρχαιολόγο. Πραγματοποιήθηκε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του ΒΜΒ: "Μαρμαρένια μου Βρυσούλα"

Παρασκευή 30 Ιουνίου 2017 Ξενάγηση στο Αρχαιολογικό Μουσείο Βέροιας , υπό τον υπεύθυνο αρχαιολόγο κ. Γιάννη Γραικό. Αναπτύχθηκε η δράση "Μια ...δημιουργική περιήγηση στο ΑΜΒ" υπό την κ. Φώτω Παπαργυρούδη, μουσειοπαιδαγωγό.

Το πρόγραμμα συνεχίστηκε τον Ιούλιο με τα παιδιά από το Σπίτι της Βεργίνας και περιλάμβανε τις ακόλουθες δράσεις:

Πέμπτη 13 Ιουλίου 2017 Ξενάγηση στο Βυζαντινό Μουσείο Βέροιας υπό την κ. Μαρία Πολατίδου, αρχαιολόγο & εκπαιδευτικό πρόγραμμα του ΒΜΒ : "Μαρμαρένια μου Βρυσούλα".

Παρασκευή 14 Ιουλίου 2017 Ξενάγηση στο Αρχαιολογικό Μουσείο Βέροιας υπό τον υπεύθυνο αρχαιολόγο κ. Γιάννη Γραικό και δράση "Μια ...δημιουργική περιήγηση στο ΑΜΒ" υπό την κ. Φώτω Παπαργυρούδη, μουσειοπαιδαγωγό.

Τρίτη 18 Ιουλίου 2017 Ξενάγηση στον Αρχαιολογικό Χώρος Αγίου Παταπίου υπό την υπεύθυνη αρχαιολόγο κ. Μαρία Πολατίδου και εργαστήρι υπό την κ. Φώτω Παπαργυρούδη, μουσειοπαιδαγωγό, με θέμα το ψηφιδωτό "Ελαφάκι".

Τετάρτη 19 Ιουλίου 2017 Ξενάγηση στην Παλιά Μητρόπολη Βέροιας υπό την υπεύθυνη αρχαιολόγο κ. Μαρία Χειμωνοπούλου .

Περιήγηση με την κ. Μαρία Πολατίδου, αρχαιολόγο, εργαστήρι με την κ. Φώτω Παπαργυρούδη, μουσειοπαιδαγωγό, με θέμα την ενδυμασία στην αγιογραφία "Αγία Κυριακή & Άγιος Ευστάθιος" .

Τέλος το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με τις ημερήσιες εκδρομές, στις οποίες συμμετείχαν όλα τα παιδιά από τη Βέροια και τη Βεργίνα.

 Το πρόγραμμα περιλάμβανε:

Πέμπτη 20 Ιουλίου 2017 Ξενάγηση στην Αρχαία Μίεζα, στους Τάφους της Κρίσεως και των Ανθεμίων, στο Αρχαίο Θέατρο της Μίεζας και στην Σχολή του Αριστοτέλους. Οι ξεναγήσεις έγιναν από τον υπεύθυνο αρχαιολόγο κ. Αλέξανδρο Χατζηιωαννίδη. Τα παιδιά και οι συνοδοί τους, μεταξύ των οποίων και ο φιλοξενούμενος Κοινωνικός Λειτουργός κ. David Koytek από το Konderdorf / Caritas του Μονάχου είχαν την μοναδική ευκαιρία να παρακολουθήσουν την ανασκαφή στο Τσιφλίκι και να έχουν την εμπειρία μίας ανασκαφής εν τη γενέσει της. Δευτέρα 24 Ιουλίου 2017 Επίσκεψη στις Αιγές. Επίσκεψη στο Νέο Πολυκεντρικό Μουσείο των Αιγών και στα εργαστήρια συντήρησης, με τους συντηρητές: Αναστασία Βορεινού, Τζωρτζίνα Θεοφανίδου, Νίκο Σγούρο. Πραγματοποίηση εκπαιδευτικού εργαστηρίου υπό την κ. Φώτω Παπαργυρούδη, μουσειοπαιδαγωγό. Επίσκεψη στο Μουσείο Βασιλικών Τάφων των Αιγών υπό την υπεύθυνη αρχαιολόγο κ. Εύα Κοντογουλίδου.Ξενάγηση από τον κ. Γιώργος Παπαζαφειρίου, αρχαιολόγο.

 Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πρωτοβουλίας για το Παιδί εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες του στο επιστημονικό προσωπικό της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ημαθίας που συμμετείχε στο πρόγραμμα και στην Προϊσταμένη της κ. Αγγελική Κοταρίδη, για την εξαιρετική ευκαιρία που δόθηκε στα παιδιά μας να γνωρίσουν την τεράστια ιστορία του τόπου τους, κατά τρόπο άμεσο και συναρπαστικό. Τόσο οι ξεναγήσεις, όσο και τα εργαστήρια, έγιναν κατά τρόπο υποδειγματικό και άφησαν βαθύ αχνάρι στο μυαλό καις τις ψυχές των παιδιών, που αντιλήφθηκαν και την ατμόσφαιρα αγάπης που περίβαλε το πλούσιο αυτό πρόγραμμα.

Έχει διαβαστεί 85 φορές

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Τα Πιο Δημοφιλή

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 23 °C
Άνεμος ΝΝΑ 2 μποφόρ

Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 13 ως 24 °C
Άνεμος ΑΝΑ 1-2 μποφόρ

Σάββατο, 19 Οκτωβρίου

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 13 ως 24 °C
Άνεμος ΒΑ 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 145 επισκέπτες και 0 μέλη.

Αρχική σελίδα για κινητά