Δευτέρα, 17 Αυγ, 2026

  • Η ΝΕΕΑ ΠΑΣΟΚ Ημαθίας αποχαιρετά τον Παντελή Ζωγράφου
  • Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ: Ερώτηση για τη «ρήτρα διαφυγής» που αβαντάρει τους ομίλους ενώ ο λαός στενάζει από την ακρίβεια
  • "Εφυγε" ο Παντελής Ζωγράφου
  • Όλοι στη μάχη για το πανελλαδικό συλλαλητήριο στη ΔΕΘ στις 5 Σεπτέμβρη
  • Φοιτητική στέγη εμπόρευμα και οικογένειες σε απόγνωση
  • Η Τουρκία ανακήρυξε «Εθνικά Θαλάσσια Πάρκα» σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο στο φόντο των ιμπεριαλιστικών διευθετήσεων στην περιοχή
Η ΝΕΕΑ ΠΑΣΟΚ Ημαθίας αποχαιρετά τον Παντελή Ζωγράφου1 Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ: Ερώτηση για τη «ρήτρα διαφυγής» που αβαντάρει τους ομίλους ενώ ο λαός στενάζει από την ακρίβεια2 "Εφυγε" ο Παντελής Ζωγράφου3 Όλοι στη μάχη για το πανελλαδικό συλλαλητήριο στη ΔΕΘ στις 5 Σεπτέμβρη4 Φοιτητική στέγη εμπόρευμα και οικογένειες σε απόγνωση5 Η Τουρκία ανακήρυξε «Εθνικά Θαλάσσια Πάρκα» σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο στο φόντο των ιμπεριαλιστικών διευθετήσεων στην περιοχή6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Σύγκρουση με τη στρατηγική του κεφαλαίου, για να πάψει το νερό να είναι εμπόρευμα

του Αλέκου ΧατζηκώσταΣτη Νάουσα η Δημοτική Αρχή παραχωρεί μέρος του νερού σε εταιρεία εμφιάλωσης. Στη Βουλή ψηφίστηκε πρόσφατα νόμος με τίτλο "Επέκταση αρμοδιοτήτων της Εταιρείας Υδρεύσεως και Αποχετεύσεως Πρωτευούσης και της Εταιρείας Υδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης, ενίσχυση της Ρυθμιστικής Αρχής Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων... Περισσότερα

Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας για την «αξιολόγηση»

από Η Άλλη Άποψη
Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας για την «αξιολόγηση»

Πρόταση ψηφίσματος κατέθεσαν οι «Ενεργοί Πολίτες» στο τελευταάιο Δημοτικό Συμβούλιο της Βέροιας σχετικά με τα ζητήματα «αξιολόγησης» που έγινε τελικά δεκτό (υπέρ ψήφισαν και αρκετοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας, καθώς και η παράταξη του Α. Μαρκούλη, όπως και σύμβουλοι της παράταξης Κ. Καραπαναγιωτίδη) ενώ αρνητικοί με βάση δικό τους σκεπτικό ήταν η παράταξη του Γ. Παπαγιάννη και η Λαϊκή Συσπείρωση. Ολόκληρο το ψήφισμα έχει ως εξης:

«Το Δ.Σ του Δήμου Βέροιας:

Δηλώνει την κατηγορηματική του αντίθεση στον επανέλεγχο-επανακαθορισμό των κριτηρίων πρόσληψης που καθορίστηκαν και εφαρμόστηκαν για τη μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αντίστοιχες αορίστου, που επιχειρεί το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης για να απολύσει εργαζόμενους στους δήμους.

Καλεί τον κ. Μητσοτάκη να σταματήσει κάθε σχετική διαδικασία σεβόμενος το Αυτοδιοικητικό των Δήμων που εφάρμοσαν τους σχετικούς, τότε, νόμους και Προεδρικά Διατάγματα.

3. Ζητάει τέλος την παύση κάθε δίωξης εναντίον Δημάρχων που αντιστέκονται στην επιχειρούμενη, μέσω επανελέγχου-επανακαθορισμού των συμβάσεων, απόλυση κι άλλων υπαλλήλων απ’ τους αποδεκατισμένους ήδη από προσωπικό, Δήμους της χώρας».

Η άποψη μας

Η κυβέρνηση γύρω από το ζήτημα αυτό ακολουθεί μια συνειδητή πολιτική παραπλάνησης και εξαπάτησης του λαού, με υποκρισία για να ωθήσει στη συκοφάντηση των εργαζομένων, στον κοινωνικό αυτοματισμό, να τους διαλύσει και να υπάρξει ένας κανιβαλισμός. Η αξιολόγηση παντού είχε χιλιάδες κόσμο σε απόλυση. Κριτήριο της αξιολόγησης είναι να έχει λιγότερο προσωπικό το αστικό κράτος, ιδιωτικοποιημένες υπηρεσίες και έργα, ελαστικές σχέσεις εργασίας. Η κουβέντα προφανώς δεν γίνεται για όσους έχουν πλαστά δικαιολογητικά, που πρέπει να απολυθούν, αλλά για τον επανέλεγχο των συμβάσεων. Ο επανέλεγχος των συμβάσεων σημαίνει ότι ο κόσμος που μετατράπηκε η σύμβασή του από ορισμένου χρόνου σε αορίστου θα απολυθούν γιατί ένα κομμάτι από αυτούς, μέσω του αριθμού μητρώου τους, θα δείξει ότι ήταν ανασφάλιστοι κατά διαστήματα. Και κάτι ακόμη: Την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση επιστρατεύει ακόμα και τους εισαγγελείς προκειμένου να περάσει το νέο κύμα απολύσεων η πλειοψηφία της ΚΕΔΕ με τη γενικότερη στάση δεν βοηθά στην αντίσταση απέναντι στην πολιτική αυτή, αλλά έχει ανοίξει «κερκόπορτες»! Τέλος, όσον αφορά τους ίδιους εργαζόμενους, κανονικά πρέπει να ξεσηκωθούν με ένα κίνημα, να οργανώσουν την πάλη τους και να ξεπεράσουν όλους αυτούς τους αιρετούς. Αλλά έχεις ένα συνδικαλιστικό κίνημα που λέει μαζί με τους δημάρχους να παλέψουμε για να φύγουμε από τις δουλειές μας στο τέλος. Και έχει δοκιμαστεί αυτό το κίνημα τα τελευταία χρόνια που θυσίαζε και κατηγοριοποιούσε τους εργαζόμενους στους στόχους κάθε φορά των κυβερνήσεων.

 

 

Έχει διαβαστεί 457 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 812 επισκέπτες και 0 μέλη.