Η συζήτηση στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος επιβεβαιώνει μέχρι κεραίας τη θέση του ΚΚΕ ότι η συνταγματική αναθεώρηση στοχεύει σε ένα πιο ισχυρό και ευέλικτο κράτος για τα συμφέροντα του κεφαλαίου, επομένως πιο εχθρικό και επιθετικό απέναντι στον λαό. Τόσο οι προτάσεις της κυβερνητικής πλειοψηφίας όσο και η στάση των άλλων κομμ... Περισσότερα
Σχόλιo T. Μπαρτζώκα για τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης
από Η Άλλη Άποψη
Ο μέγας ταχυδακτυλουργός της πολιτικής επιχειρεί να «μαγέψει» τα πλήθη με «μαγικές μετακινήσεις»…
Mέσω του δήθεν ανασχηματισμού της κυβέρνησής του, ο κύριος Τσίπρας, όντας μέγας ταχυδακτυλουργός της πολιτικής επιχειρεί να «μαγέψει» τα πλήθη, με «μαγικές μετακινήσεις», επιχειρώντας πλασματικά να μετακινήσει την «πρώτη φορά Αριστερά» προς τα κεντροαριστεροδεξιά, περίπου όπως κάνουν οι ταχυδακτυλουργοί. Μόνο που στην περίπτωση του δήθεν «μάγου Τσίπρα» έχουμε να κάνουμε με εύκαιρους και πρόθυμες για την καρέκλα.
Η κυβέρνηση αχταρμάς του πιο αποτυχημένου πρωθυπουργού της μεταπολίτευσης, είναι η τελευταία κυβέρνηση ενός θίασου τυχοδιωκτών της πολιτικής καρέκλας και δεν έχει κανένα αντίκρισμα στην κοινωνία. Μέσω ανακύκλωσης φθαρμένων προσώπων, με… «μπότοξ» και με μεταγραφές «Γ’ εθνικής κατηγορίας», η νέα κυβέρνηση του νεοΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, με ολίγον από παλιό καλό ΠΑΣΟΚ και γερές πινελιές παλιάς δεξιάς, όχι μόνο δεν αλλάζει το πολιτικό κλίμα αλλά κάνει ακόμη μεγαλύτερη την ανάγκη για έναν άμεσο και πραγματικό κυβερνητικό (ανα)σχηματισμό και μια Νέα Διακυβέρνηση, που μόνο μέσω των εκλογών μπορεί να συμβεί.