Δευτέρα, 17 Αυγ, 2026

  • ΚΚΕ: Τεράστιες οι ευθύνες του επιτελικά ανίκανου κράτους να προστατεύσει την ανθρώπινη ζωή και το φυσικό πλούτο που τα θεωρεί «κόστος»
  • Νέοι κρίκοι εμπλοκής από την Ουκρανία έως τη Μέση Ανατολή
  • Αποστολή
  • ΠΑΣΟΚ και μικρομεσαία επιχειρηματικότητα: Έργα και ημέρες της αμαρτωλής σοσιαλδημοκρατίας για τις ανάγκες του συστήματος
  • Το ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις εορταστικές εκδηλώσεις για την Κοίμηση της Θεοτόκου στο Βέρμιο
  • Γνώριμες οι Σειρήνες, γνωστός και ο προορισμός
ΚΚΕ: Τεράστιες οι ευθύνες του επιτελικά ανίκανου κράτους να προστατεύσει την ανθρώπινη ζωή και το φυσικό πλούτο που τα θεωρεί «κόστος»1 Νέοι κρίκοι εμπλοκής από την Ουκρανία έως τη Μέση Ανατολή2 Αποστολή3 ΠΑΣΟΚ και μικρομεσαία επιχειρηματικότητα: Έργα και ημέρες της αμαρτωλής σοσιαλδημοκρατίας για τις ανάγκες του συστήματος4 Το ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις εορταστικές εκδηλώσεις για την Κοίμηση της Θεοτόκου στο Βέρμιο5 Γνώριμες οι Σειρήνες, γνωστός και ο προορισμός6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Δύσκολα

Δύσκολα

Δύσκολες ώρες για τον ...μεγαλύτερο και ισχυρότερο στρατό του κόσμου. Ο διοικητής των αμερικάνικων δυνάμεων που επιχειρούν στον Κόλπο γράφει τη μια έκθεση μετά την άλλη για τις αεροπορικές και πυραυλικές επιθέσεις σε βάρος του Ιράν που δεν μπορούν να προκαλέσουν άλλη καταστροφή, ούτε να ασκήσουν μεγαλύτερη πίεση. Οπότε, δεν έχει νόημα ... Περισσότερα

Σχόλιο του Σωτήρη Αβραμόπουλου επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο Περιφερειακό Συμβούλιο της ΠΚΜ, για την εξέλιξη της πανδημίας στη Θεσσαλονίκη και στην Κεντρική Μακεδονία.

από Η Άλλη Άποψη
Σχόλιο του Σωτήρη Αβραμόπουλου επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο Περιφερειακό Συμβούλιο της ΠΚΜ, για την εξέλιξη της πανδημίας στη Θεσσαλονίκη και στην Κεντρική Μακεδονία.

Η δραματική κατάσταση με την εξέλιξη της πανδημίας στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας δεν είναι φυσικό φαινόμενο, ούτε κεραυνός εν αιθρία. Είναι αποτέλεσμα διαχρονικών αντιλαϊκών επιλογών γενικά αλλά και στον τομέα της προστασίας της υγείας του λαού, της εγκληματικής κυβερνητικής πολιτικής που δεν φρόντισε τόσους μήνες τώρα να ενισχύσει αποφασιστικά το δημόσιο σύστημα υγείας, να επιτάξει πραγματικά τον ιδιωτικό τομέα, να εντείνει την επιδημιολογική επιτήρηση, να εντείνει τους ελέγχους σε μεγάλους χώρους εργασίας και γηροκομεία. Ταυτόχρονα να ενισχύσει τον ΟΑΣΘ με μέσα και προσωπικό , να αραιώσει τις τάξεις στα σχολεία ενισχύοντας με εκπαιδευτικό και άλλο προσωπικό, ενώ άνοιξε οδικό και αεροπορικό τουρισμό με πρωτόκολλα «λάστιχο» στα μέτρα των «tour operators» και μεγάλων επιχειρήσεων στις μεταφορές.

Για όλα τα παραπάνω η Διοίκηση της ΠΚΜ όχι μόνο δεν είπε κουβέντα, αλλά στήριξε την κυβερνητική πολιτική με λόγια και έργα. Έτσι, δεν υιοθέτησε τα δίκαια αιτήματα των Υγειονομικών, τις αναλυτικές προτάσεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης», δε διεκδίκησε την ενίσχυση των υπηρεσιών της και την αξιοποίηση τους  για την ένταση των ελέγχων σε γηροκομεία και μεγάλους χώρους εργασίας, ενώ συνέβαλε στη στρεβλή εικόνα ότι ο τουρισμός ανοίγει χωρίς προβλήματα. Δεν διασφάλισε ακόμα, παρά τις εξαγγελίες, επαναλαμβανόμενα δωρεάν τεστ για τους εργαζόμενους της ΠΚΜ.

Οι δραματικοί τόνοι του Περιφερειάρχη σε δημόσιες τοποθετήσεις σε αυτή τη φάση δεν μπορούν να κρύψουν τις μεγάλες ευθύνες και της Διοίκησης της ΠΚΜ. Το ίδιο και η προσπάθεια στελεχών της Διοίκησης να εμφανιστούν ως επιδημιολόγοι δίνοντας ερμηνείες για τη δραματική κατάσταση με την εξάπλωση της πανδημίας στις διάφορες Π.Ε, την ώρα που «μέσα στα πόδια τους» βρίσκονται εστίες υπερμετάδοσης όπως μεγάλα εργοστάσια συσκευασίας και μεταποίησης.

Τα όσα προπαγανδίζει η Διοίκηση της ΠΚΜ ως συμβολή της στην αντιμετώπιση της πανδημίας είναι είτε αυτονόητα, είτε αναποτελεσματικά (τμήμα του υγειονομικού υλικού που παραδόθηκε δεν είχε πιστοποίηση) και σε κάθε περίπτωση ελάχιστα μπροστά στις μεγάλες ανάγκες. Ειδικότερα όσοι πόροι κατευθύνονται μέσω ΕΣΠΑ– ΠΕΠ προς την ενίσχυση δομών υγείας, αφενός μεν αποτελούν σταγόνα στον ωκεανό των αναγκών, αφετέρου συμπληρώνουν την τραγική υποχρηματοδότηση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, η οποία είναι αποτέλεσμα μιας συνολικής πολιτικής στην οποία συμφωνεί η Διοίκηση της ΠΚΜ.

Αυτό που πρέπει να γίνει έστω και σήμερα είναι, να ενισχυθεί αποφασιστικά το δημόσιο σύστημα υγείας με βάση τα δίκαια αιτήματα των Υγειονομικών, να επιταχθεί πραγματικά όλος ο ιδιωτικός τομέας χωρίς παζάρια με τους κλινικάρχες και να ενταχθεί σε ενιαίο κρατικό σχέδιο αντιμετώπισης της πανδημίας, να ενταθούν οι έλεγχοι από  κρατικές και υπηρεσίες της Περιφέρειας σε μεγάλους χώρους εργασίας, γηροκομεία για την προστασία των εργαζόμενων, όλους του λαού.

 


Έχει διαβαστεί 578 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 668 επισκέπτες και 0 μέλη.