Παρασκευή, 25 Σεπ, 2020

  • ΝΑΟΥΣΑ: Οι μαθητές μαζικά και μαχητικά διεκδίκησαν μέτρα για την υγεία και την μόρφωσή τους
  • ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ: Δωρεάν και υποχρεωτική μετάδοση μηνυμάτων από τα ΜΜΕ για την προστασία της υγείας
  • Αθλήτρια της Ρυθμικής Γυμναστικής του Α.Ο.Ρ.Γ. στο Δήμαρχο Βέροιας
  • ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΠΟΜΠΕΟ
  • Ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Βέροιας
  • Τοποθέτηση Δημάρχου Η.Π. Νάουσας για την πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και την συζήτηση για το Χιονοδρομικό Κέντρο των 3-5 Πηγαδιών
ΝΑΟΥΣΑ: Οι μαθητές μαζικά και μαχητικά διεκδίκησαν μέτρα για την υγεία και την μόρφωσή τους1 ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ: Δωρεάν και υποχρεωτική μετάδοση μηνυμάτων από τα ΜΜΕ για την προστασία της υγείας2 Αθλήτρια της Ρυθμικής Γυμναστικής του Α.Ο.Ρ.Γ. στο Δήμαρχο Βέροιας 3 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΠΟΜΠΕΟ4 Ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Βέροιας5 Τοποθέτηση Δημάρχου Η.Π. Νάουσας για την πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και την συζήτηση για το Χιονοδρομικό Κέντρο των 3-5 Πηγαδιών6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Ακούστε τους μαθητές

Οι μαθητές κινητοποιούνται απέναντι σε μια κατάσταση που - εν μέσω πανδημίας - είναι επικίνδυνη για την υγεία των ίδιων και των οικογενειών τους. Μαζί τους είναι η πλειοψηφία των εκπαιδευτικών και των γονιών. Η κυβέρνηση φέρει την απόλυτη ευθύνη, καθώς, πέρα από κάτι γελοίες μάσκες - αλεξίπτωτα, δεν πήρε κανένα μέτρο για το ασφαλέ... Περισσότερα

Σκληρή απάντηση στις δηλώσεις του αντιπεριφερειάρχη Κώστα Καλαϊτζίδη, για τις επετειακές εκδηλώσεις της Γενοκτονίας στη Νάουσα, από την Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος

από Η Άλλη Άποψη
Σκληρή απάντηση στις δηλώσεις του αντιπεριφερειάρχη Κώστα Καλαϊτζίδη, για τις επετειακές εκδηλώσεις της Γενοκτονίας στη Νάουσα, από την Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος

Αναλυτικά αναφέρει:

"H Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος, από την πρώτη στιγμή της ίδρυσης της το 2004, έθεσε ως κορυφαίο καταστατικό της στόχο την διεκδίκηση της Διεθνούς Αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου αλλά όχι μόνον, ταυτόχρονα και την Αναγνώριση της Γενοκτονίας των χριστιανικών κοινοτήτων της καθ' ημάς Ανατολής, Ελλήνων, Αρμενίων κι Ασσυρίων στο σύνολο τους. Ο στόχος αυτός αποτελεί για την Ομοσπονδία μας και τα 460 πρωτοβάθμια σωματεία που εκπροσωπεί, μόνιμο, σταθερό κι αταλάντευτο σημείο αναφοράς του αγώνα που διεξάγει κάθε ημέρα, 365 ημέρες τον χρόνο, 16 χρόνια τώρα. Η ακραιφνώς εθελοντική συνεισφορά των μελών και στελεχών της Π.Ο.Ε., δεν υποτάσσεται στα όποια μικροκομματικά παιχνίδια κι οικονομικά συμφέροντα, δεν ακολουθεί εξωθεσμικές εντολές, δεν καθορίζεται από ευκαιριακές αφορμές και κυρίως δεν περιορίζεται στις επετειακές εκδηλώσεις προς τιμήν της 19ης Μαΐου.

Καθ' όλη τη διάρκεια του 2019, οπότε και συμπληρώθηκαν 100 χρόνια από την έναρξη της τελευταίας φάσης της Γενοκτονίας των 353.000 προγόνων μας, οι εκδηλώσεις τιμής και μνήμης απλώθηκαν κι αγκάλιασαν όλη την Ελλάδα κι ολόκληρο τον οικουμενικό Ελληνισμό. Το επετειακό λογότυπο G ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο μεταφέροντας το μήνυμα του αγώνα μας κι από φέτος, μετά από πρόταση της Π.Ο.Ε., “φωτίζει” την πρόσοψη της Βουλής των Ελλήνων κάθε 19 Μαΐου. Ο επίλογος της μακράς σειράς των επετειακών εκδηλώσεων, σηματοδοτήθηκε με την διεξαγωγή του τριήμερου Διεθνούς Συνεδρίου για το Έγκλημα της Γενοκτονίας, στις αρχές του περασμένου Δεκεμβρίου. Επισημαίνουμε ότι σε ΟΛΕΣ τις περιπτώσεις, η Ομοσπονδία μας απευθύνει ανοικτή πρόσκληση προς ΟΛΑ τα θεσμικά όργανα της Πολιτείας και προς ΟΛΟΥΣ τους εθνικοτοπικούς και πολιτιστικούς συλλόγους, χωρίς ΠΟΤΕ να έχει επιδείξει επιλεκτική συμπεριφορά.

Με αυτή την προϊστορία κι αυτές τις αρχές να διέπουν την λειτουργία της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, οι πρόσφατες εμετικές δηλώσεις του “προβληματισμένου πατριώτη” Αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας κ. Καλαϊτζίδη Κωνσταντίνου, μόνον δικαιολογημένη οργή κι αγανάκτηση προκάλεσαν. Οι ανακρίβειες που περιέχουν, η καταφανής προσπάθεια να παρουσιάσει το άσπρο - μαύρο, η απαράδεκτη καπήλευση της Επετείου της 19ης Μαΐου για την προβολή προσωπικών απόψεων κι απωθημένων, η χρήση άκρως προσβλητικών χαρακτηρισμών και η πλήρης ευθυγράμμιση του με ανυπόστατες αερολογίες περί “ενότητας” και “συμπόρευσης” δεν συνάδουν με την θεσμική του ιδιότητα και δεν προσφέρουν το ελάχιστο στον αγώνα μας. Σημειώνουμε, ότι στην ανακοίνωση του ο κ. Καλαϊτζίδης αποφεύγει επιμελώς να αναφερθεί ευθαρσώς σε Γενοκτονία και περιορίζεται στα γνωστά κι από άλλους κύκλους περί «σφαγιασθέντων προγόνων μας».

Τιθασεύστε τον θυμό σας κ. Καλαϊτζίδη και ενημερωθείτε για τα ακόλουθα, άλλωστε ποτέ δεν είναι αργά να γνωρίσετε ποια είναι τα θεσμικά σας καθήκοντα και οι συνταγματικές σας υποχρεώσεις.

1. Οι εκδηλώσεις προς τιμήν της Ημέρας Μνήμης για την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, ορίζονται με Προεδρικό Διάταγμα να διενεργούνται την πρώτη Κυριακή μετά την Επέτειο και η υλοποίηση τους ανατίθεται στην Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση, δηλαδή σε σας, κι όπως είθισται τα τελευταία χρόνια, σε συνεργασία με τις ποντιακές οργανώσεις. 

2. Εάν νιώθετε θυμωμένος με τους κυριακάτικους «ωχαδερφισμούς», το ίδιο κι εμείς που μας είναι αδύνατον να προσδιορίσουμε σε τι αναφέρεστε και μάλλον οφείλεται στο γεγονός ότι επιλέγετε να μένετε αμέτοχος τις υπόλοιπες 364 μέρες του χρόνου από κάθε πρωτοβουλία και δράση των ποντιακών σωματείων και της Ομοσπονδίας μας.

3. Δεν έχετε δικαίωμα να μας κουνάτε νουθετικά το δάκτυλο, αντιθέτως έχετε υποχρέωση να κινήσετε τα νήματα της Περιφέρειας για να στηρίξετε έμπρακτα κι ουσιαστικά τις προσπάθειες των ποντιακών σωματείων της Ημαθίας και της Ομοσπονδίας μας.

Αυτού του ύφους και ήθους δηλώσεις και ενέργειες, προσβάλλουν τόσο τον ίδιο όσο και τον θεσμό που εκπροσωπεί, περαιτέρω δε, εκθέτουν σύσσωμη την διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Αλγεινή εντύπωση επίσης, προκαλεί και το γεγονός ότι ο πολιτικός προϊστάμενος του κ. Καλαϊτζίδη, Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, τηρεί διπλωματική σιγή ιχθύος, περιμένοντας προφανώς να κοπάσει το κύμα αντιδράσεων.

Υπάρχει μόνον ένας τρόπος να επέλθει πολιτική ηρεμία στο φουρτουνιασμένο πέλαγος που δημιούργησαν οι άστοχες και εμπαθείς δηλώσεις του κ. Αντιπεριφερειάρχη.
Κύριε Αντιπεριφερειάρχα, όπως ανακαλέσετε τα λεγόμενα σας".

 

Έχει διαβαστεί 59 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

«Άτιμη Ασφαλιστική»

Από την εκδήλωση της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" στο Foyer στη Βέροια(27/12/19)

 

Οι ερωτήσεις της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" προς την Έφη Αχτσιόγλου

 

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Περιοδικά σύννεφα
Περιοδικά σύννεφα
Θερμοκρασία 28 °C
Άνεμος ΝΝΑ 2-3 μποφόρ

Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 17 ως 29 °C
Άνεμος Ν 1-2 μποφόρ

Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου

Κυρίως συννεφιασμένος με καταιγίδες
Κυρίως συννεφιασμένος με καταιγίδες
Θερμοκρασία 11 ως 23 °C
Άνεμος Ν 2-3 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 236 επισκέπτες και 1 μέλος.