Του Αλέκου Χατζηκώστα *Το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ είναι η συμπυκνωμένη εικόνα ενός συστήματος που σαπίζει, την ίδια ακριβώς ώρα που οδηγεί τους βιοπαλαιστές αγρότες στη χρεοκοπία και στον αφανισμό.Πιάστηκαν στα πράσα οι «εγγυητές της διαφάνειας»Η κυβέρνηση της ΝΔ διαφήμιζε ως «μεγάλη μεταρρύθμιση» τη μετάβαση του ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ, με τον... Περισσότερα
Σοβαρή η καταγγελία. Θα υπάρχει απάντηση;
από Η Άλλη Άποψη
Σε ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Νάουσας σχετικά με τις εξελίξεις στο νοσοκομείο της πόλης αναφέρονται τα εξής: «Μήνες τώρα μεθοδεύεται η άποψη: να κλείσει το Νοσοκομείο Νάουσας και να συγκεντρωθούν γιατροί και προσωπικό στο Νοσοκομείο Βέροιας, είτε από το ΔΣ του συλλόγου εργαζομένων Νοσοκομείου Βέροιας είτε από συλλόγους γιατρών κλπ. Αυτή η άποψη δεν είναι τυχαία, είναι «βούτυρο στη φέτα» της κυβέρνησης που εφαρμόζει την ίδια πολιτική με τις προηγούμενες : υποχρηματοδότηση, συγχωνεύσεις, κατάργηση ότι έχει απομείνει από την κοινωνική ασφάλιση κλπ.Διευκολύνουν την κυβέρνηση να ολοκληρώσει το έγκλημα στην υγεία αξιοποιώντας αποφάσεις συλλόγων, φορέων κλπ για κλείσιμο-συγχωνεύσεις μονάδων υγείας. (Νοσοκομεία, ΙΚΑ, Κέντρα Υγείας, Αγροτικά Ιατρεία)…»
Επειδή εδώ ουσιαστικά «φωτογραφίζονται» πρόσωπα και φορείς-από την περιοχή της Βέροιας κυρίως- θα υπάρχουν απαντήσεις ; Τα προβλήματα της Δημόσιας Υγείας προφανώς είναι ενιαία, κοινός είναι ο «αντίπαλος» και αλλοίμονο εάν κυριαρχήσουν τοπικιστικές ή συντεχνιακές λογικές!