Δευτέρα, 26 Οκτ, 2020

 • Ολοκληρώθηκαν οι δράσεις ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης κατά του καρκίνου του μαστού από τον Δήμο Νάουσας
 • H ΓΣΕΕ και το Κέντρο Πληροφόρησης Εργαζομένων & Ανέργων της Συνομοσπονδίας (ΚΕ.Π.Ε.Α./ΓΣΕΕ), ενημερώνει τους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα για τον τρόπο αμοιβής της 28ης Οκτωβρίου.
 • Υποστηρίζουμε τον Θηλασμό για έναν πιο Υγιή Πλανήτη
 • Κλειστή μέχρι 6 Νοεμβρίου όλη η Γ΄ τάξη του ΕΠΑΛ Βέροιας λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού
 • Διαδικτυακό Σεμινάριο
 • ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας ... 150.000 ευρώ για «πειράματα», μάλλον είναι πολλά κύριε Δήμαρχε !
Ολοκληρώθηκαν οι δράσεις ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης κατά του καρκίνου του μαστού από τον Δήμο Νάουσας1 H ΓΣΕΕ και το Κέντρο Πληροφόρησης Εργαζομένων & Ανέργων της Συνομοσπονδίας (ΚΕ.Π.Ε.Α./ΓΣΕΕ), ενημερώνει τους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα για τον τρόπο αμοιβής της 28ης Οκτωβρίου.2 Υποστηρίζουμε τον Θηλασμό για έναν πιο Υγιή Πλανήτη3 Κλειστή μέχρι 6 Νοεμβρίου όλη η Γ΄ τάξη του ΕΠΑΛ Βέροιας λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού4 Διαδικτυακό Σεμινάριο5 ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας ... 150.000 ευρώ για «πειράματα», μάλλον είναι πολλά κύριε Δήμαρχε !6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Πώς κλέβει τη λαϊκή περιουσία ο νέος πτωχευτικός κώδικας

Το νέο αντιλαϊκό έκτρωμα (πτωχευτικό κώδικα) καθιερώνεται για πρώτη φορά η πτώχευση φυσικού προσώπου, δηλαδή ενός μισθωτού, αγρότη, ελεύθερου επαγγελματία, όταν δεν πληρώνει το 40% των ληξιπρόθεσμων οφειλών για έξι μήνες και η συνολική του οφειλή ξεπερνά τα 30.000 ευρώ. Ο πτωχευτικός κώδικας αφορά το σύνολο του ιδιωτικού χρέου... Περισσότερα

Stalking (παρενοχλητική παρακολούθηση): τι είναι και γιατί είναι σημαντική η ποινικοποίηση του

από Η Άλλη Άποψη
Stalking (παρενοχλητική παρακολούθηση): τι είναι και γιατί είναι σημαντική η ποινικοποίηση του

Είχε γίνει η σκιά της. Επίμονη τηλεφωνική επικοινωνία, ανεπιθύμητα μηνύματα, επαναλαμβανόμενα emails, παρακολουθήσεις, εισβολή στο οικογενειακό και εργασιακό της περιβάλλον, προσέγγιση των οικείων της, απειλές, ψευδείς κατηγορίες. Το 21% των γυναικών θυμάτων stalking (παρενοχλητική παρακολούθηση) βίωσαν ανάλογες συμπεριφορές που προκαλούν φόβο, τρόμο ή ανησυχία για πάνω από δύο χρόνια. Στην εποχή της κοινωνικής δικτύωσης, ο stalker έχει στη διάθεσή του ποικίλους τρόπους για να παρακολουθήσει με κακόβουλη πρόθεση και να παρενοχλήσει το θύμα του. 

Το stalking αποτελεί πλέον στη χώρα μας ποινικό αδίκημα. Στο άρθρο 333 του Ποινικού Κώδικα, το οποίο αναφέρεται στο ποινικό αδίκημα της απειλής, προστέθηκε δεύτερο εδάφιο σύμφωνα με το οποίο «Με την ποινή του προηγούμενου εδαφίου (φυλάκιση μέχρι ενός έτους ή με χρηματική ποινή) τιμωρείται και όποιος, χωρίς απειλή βίας ή άλλης παράνομης πράξης ή παράλειψης, προκαλεί σε άλλον τρόμο ή ανησυχία, με την επίμονη καταδίωξη ή παρακολούθησή του, όπως ιδίως με την επιδίωξη διαρκούς επαφής μέσω τηλεπικοινωνιακού ή ηλεκτρονικού μέσου ή με επανειλημμένες επισκέψεις στο οικογενειακό, κοινωνικό ή εργασιακό περιβάλλον αυτού, παρά την εκπεφρασμένη αντίθετη βούλησή του». Σύμφωνα με τη δεύτερη παρ. του ίδιου άρθρου «Επιβάλλεται φυλάκιση έως τρία χρόνια ή χρηματική ποινή εάν η παρενοχλητική παρακολούθηση τελείται σε βάρος ανηλίκου ή προσώπου που δεν μπορεί να υπερασπιστεί τον εαυτό του, εφόσον τα πρόσωπα αυτά βρίσκονται υπό την επιμέλεια ή την προστασία του δράστη βάσει νόμου, δικαστικής απόφασης ή πραγματικής κατάστασης, συνοικούν με αυτόν ή έχουν με αυτόν σχέση εργασίας ή υπηρεσίας, καθώς, επίσης, και εάν τελείται σε βάρος συζύγου κατά τη διάρκεια του γάμου ή σε βάρος συντρόφου κατά τη διάρκεια της συμβίωσης».

Ενδεικτικό της σοβαρότητας και της συχνότητας της παραβιαστικής αυτής συμπεριφοράς είναι το γεγονός πως στις ΗΠΑ κάθε χρόνο 7,5 εκατομμύρια άνθρωποι (μία στις 6 γυναίκες και ένας στους 19 άντρες) πέφτουν θύματα εμμονικής παρακολούθησης, με τα δύο τρίτα των θυμάτων να έχουν υποστεί stalking από τον πρώην ή νυν σύντροφό τους. Πώς μπορούμε να αναγνωρίσουμε το stalking; Χαρακτηριστικά:

Επίμονη επικοινωνία (τηλεφωνική, γραπτή, διαδικτυακή, με τη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης).

Βίαιη εισβολή στην προσωπική ζωή του θύματος (παρακολούθηση στο σπίτι ή στο χώρο εργασίας, διάρρηξη του οικιακού ασύλου, προσέγγιση συγγενικού και φιλικού περιβάλλοντος).

Διάδοση ψευδών και κακόβουλων κατηγοριών ή ακόμη και δημοσίευση στο διαδίκτυο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης υλικού με προσβλητικό περιεχόμενο (εκδικητική πορνογραφία).

Η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση, η αναγνώριση και  η καταγγελία αποτελούν τα θεμέλια προς την αποτελεσματική αντιμετώπιση του φαινομένου, το οποίο συνδέεται άρρηκτα και με άλλα εγκλήματα όπως είναι η ενδοοικογενειακή βία. Το θύμα δύναται να ζητήσει και προσωρινή δικαστική προστασία άμεσα με τη λήψη ασφαλιστικών μέτρων για την απαγόρευση της, καθ’ οιονδήποτε τρόπο, επικοινωνίας με αυτό και της προσέγγισής του στην οικία του και στον χώρο εργασίας του.

Το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών του Δήμου Βέροιας παρέχει υπηρεσίες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης που στοχεύουν στην καταπολέμηση της παρενοχλητικής παρακολούθησης καθώς και υπηρεσίες υποστήριξης των θυμάτων. Αν βιώνεις μία ανάλογη προσωπική εμπειρία μπορείς να απευθυνθείς στο Συμβουλευτικό Κέντρο προκειμένου να ενημερωθείς και να στηριχθείς σε κοινωνικό, ψυχολογικό και νομικό επίπεδο.

Η εν λόγω δράση εντάσσεται στο επιχειρησιακό πρόγραμμα ΠΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας (2014 -2020). Το έργο συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο).

Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Δήμου Βέροιας
Ωράριο Λειτουργίας: 08:00 – 16:00
Διεύθυνση: Καπετάν Άγρα 3Α
Τηλ. Επικ.: 2331065304
mail: isotita@veria.gr


Έχει διαβαστεί 144 φορές

Σχόλια

 • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

«Άτιμη Ασφαλιστική»

Από την εκδήλωση της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" στο Foyer στη Βέροια(27/12/19)

 

Οι ερωτήσεις της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" προς την Έφη Αχτσιόγλου

 

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη Βέροια



Ο καιρός τώρα

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 21 °C
Άνεμος ΝΝΑ 2-3 μποφόρ

Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 8 ως 21 °C
Άνεμος ΝΑ 1-2 μποφόρ

Τρίτη, 27 Οκτωβρίου

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 9 ως 21 °C
Άνεμος ΒΒΑ 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 170 επισκέπτες και 0 μέλη.