Σάββατο, 18 Σεπ, 2021

  • Το «Πράσινο New Deal» θα διασφαλίσει φτηνό ρεύμα, ενεργειακή ασφάλεια, προστασία του περιβάλλοντος και «καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας» ;
  • ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ: Ενα ακόμα υποκριτικό ψήφισμα για τα «δικαιώματα» και τις «διακρίσεις»
  • Συνεδριάζει στην Αθήνα με ατζέντα φωτιά για τους λαούς
  • Αναβάλλεται η τελετή εγκαινίων του  Κέντρου Βιομηχανικής Κληρονομιάς ΕΡΙΑ
  • Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 17/9/21
  • Με «κόκκινο» προς το άγνωστο!
Το «Πράσινο New Deal» θα διασφαλίσει φτηνό ρεύμα, ενεργειακή ασφάλεια, προστασία του περιβάλλοντος και «καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας» ;1 ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ: Ενα ακόμα υποκριτικό ψήφισμα για τα «δικαιώματα» και τις «διακρίσεις»2 Συνεδριάζει στην Αθήνα με ατζέντα φωτιά για τους λαούς3 Αναβάλλεται η τελετή εγκαινίων του  Κέντρου Βιομηχανικής Κληρονομιάς ΕΡΙΑ4 Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 17/9/215 Με «κόκκινο» προς το άγνωστο!6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Πρωτόκολλα...

Πρωτόκολλα...

Η πολιτική της κυβέρνησης στην πανδημία, όπου τα δίνει όλα για την «υγεία» της οικονομίας, διαμορφώνει το έδαφος και για κάθε λογής παλινωδίες και αντιφάσεις, που με τη σειρά τους τροφοδοτούν τον ανορθολογισμό. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν τα παιδιά 12 με 17 ετών. Γι' αυτήν την ηλικιακή κατηγορία δεν προβλέπεται εμβολιασμός, και... Περισσότερα

Με σταθερά βήματα ολοκληρώνεται ο σχεδιασμός του Δήμου Νάουσας για ολοκληρωμένες υπηρεσίες κοινωνικής φροντίδας

από Η Άλλη Άποψη

«Με την ανάληψη των υπηρεσιών Πρόνοιας από το Δήμο μας, η οποία προστίθεται σε ένα πλήθος υπηρεσιών κοινωνικής προστασίας που προσφέρονται πλέον από το Δήμο, γίνεται πράξη η δέσμευσή μας να δημιουργήσουμε ένα δίχτυ κοινωνικής προστασίας για όλους τους συνδημότες μας που βρίσκονται σε ανάγκη, την ίδια ώρα που εργαζόμαστε με σύστημα και μεθοδικότητα για την αειφόρο ανάπτυξη του Δήμου μας. Με συνέπεια υλοποιούμε τις δεσμεύσεις μας προς όφελος των δημοτών μας. Στον Δήμο Νάουσας τα λόγια γίνονται έργα, έχοντας πάντα μπροστά τον Δημότη. Και συνεχίζουμε», δήλωσε ο Δήμαρχος κ. Κουτσογιάννης.

Με τη μεταφορά του αρχείου των προνοιακών επιδομάτων από την Υπηρεσία Πρόνοιας του Δήμου Βέροιας στον Δήμο Νάουσας, ολοκληρώθηκε την Τρίτη 7 Μαρτίου η μεταφορά όλων των υπηρεσιών Πρόνοιας στον Δήμο μας. Με συντονισμένες ενέργειες της Προέδρου του Νομικού Προσώπου Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης Αθηνάς Μαλάκη και των υπαλλήλων Πρόνοιας του Δήμου Νάουσας, νικήθηκε η γραφειοκρατία και πλέον η πρόνοια έρχεται να ενσωματωθεί στις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου.

Έτσι, στο εξής μόνον ο ΔΗΜΟΣ ΝΑΟΥΣΑΣ (κτίριο Λόγγου Τουρπάλη – πρώην Πανεπιστήμιο) θα δέχεται αιτήσεις και δικαιολογητικά για τη χορήγηση των επιδομάτων πρόνοιας των δημοτών του Δήμου. Παρακαλούνται οι συνδημότες μας να μην απευθύνονται στο γραφείο Πρόνοιας του Δήμου Βέροιας το οποίο πλέον δεν θα κάνει αποδεκτές τις αιτήσεις τους. Ειδικότερα, οι πολίτες θα ενημερώνονται για θέματα επιδομάτων βαριάς αναπηρίας, βαριάς νοητικής υστέρησης, αναπηρίας όρασης, επιδόματος κίνησης, ομογενών, αιματολογικά, κωφαλαλίας, απροστάτευτων τέκνων, παραπληγίας δημοσίου και ανασφάλιστων παραπληγικών.

Θυμίζουμε ότι στο κτίριο Λόγγου Τουρπάλη (μέρος του δυνάμει Ολοκληρωμένου Διοικητικού Κέντρου του Δήμου) μεταφέρθηκε εδώ και έναν περίπου χρόνο η λειτουργία του Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης  του Δήμου. Δήμος και Νομικό Πρόσωπο, με εξαιρετική συνεργασία, ανέλαβαν, με όλη τη γραφειοκρατία που αυτό απαιτούσε, τη λειτουργία της Πρόνοιας ώστε οι δικαιούχοι των σχετικών επιδομάτων δημότες του Δήμου Νάουσας να μην αναγκάζονται να μετακινούνται με κόστος χρήματος και χρόνου στη Βέροια και στο Μακροχώρι.

Ταυτόχρονα, έχει εγκριθεί πρόταση στο ΕΣΠΑ για Κοινωνικό Παντοπωλείο και Κοινωνικό Φαρμακείο, με χρηματοδότηση 100% από ευρωπαϊκούς πόρους (240.000 ευρώ). Διαμορφώνεται ήδη ο χώρος των δύο νέων δομών στο συγκρότημα Λόγγου Τουρπάλη και υπολογίζεται ότι τον Απρίλιο θα είναι σε πλήρη λειτουργία. 

Επίσης μέσω ΕΣΠΑ έχει εγκριθεί και η πρόταση για Κέντρο Κοινότητας, επίσης με χρηματοδότηση 100% μέσω ευρωπαϊκών πόρων (130.000 ευρώ). Το Κέντρο Κοινότητας είναι ένα ΚΕΠ για όσους από τους συμπολίτες μας έχουν ανάγκη. Διασυνδέει όλες τις υπάρχουσες δημοτικές και κρατικές δομές κοινωνικής προστασίας και θα ξεκινήσει κι αυτό τη λειτουργία του τον Απρίλιο. 

Ενδεικτικό στοιχείο της διεκδικητικής λειτουργίας Δήμου και Νομικού Προσώπου είναι ότι τον Σεπτέμβριο του 2014 στον τομέα της Κοινωνικής Προστασίας δεν υπηρετούσε ούτε ένας υπάλληλος του Δήμου, τον Απρίλιο του 2017, με την έναρξη λειτουργίας όλων των δομών, θα απασχολούνται: 

1 Ψυχολόγος, 3 Κοινωνικοί Λειτουργοί, 1 Επισκέπτης Υγείας, 1 Φαρμακοποιός, 1 Βοηθός Φαρμακοποιός, 1 Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης Διοικητικός Υπάλληλος, 1 Τεχνολογικής Εκπαίδευσης Διοικητικός Υπάλληλος και  1 Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Διοικητικός Υπάλληλος. Αυτοί οι 10 υπάλληλοι  έρχονται να προστεθούν στο προσωπικό του Νομικού Προσώπου του Δήμου συνδράμοντας στο να δημιουργηθεί ένα πραγματικό δίκτυο προστασίας για όλους τους συνδημότες μας που είναι σε ανάγκη. 

Συγκεντρωτικά, μέσα στον Απρίλιο, στο συγκρότημα Λόγγου Τουρπάλη, θα λειτουργούν πλήρως, εξυπηρετώντας τον δημότη: 

Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης, το οποίο λειτουργεί τα προγράμματα:

Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί

ΚΑΠΗ

 Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων

Βοήθεια στο Σπίτι

Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης ΑΜΕΑ

Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών

Πρόνοια Δήμου Νάουσας, για όλα τα προνοιακά επιδόματα και το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα

Κέντρο Κοινότητας Δήμου Νάουσας

Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Νάουσας

Κοινωνικό Φαρμακείο Δήμου Νάουσας

Κέντρο Συμβουλευτικής Ιδρύματος Δημούλα

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να προσέρχονται στις κτιριακές εγκαταστάσεις Λόγγου Τουρπάλη (πρώην Πανεπιστήμιο) τις εργάσιμες ημέρες και ώρες από 07:30 έως 14:30. Tα τηλέφωνα επικοινωνίας της νέας υπηρεσίας είναι: 2332024210, 2332052216 fax 2332024413.

 

 

Έχει διαβαστεί 217 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Περιοδικά σύννεφα
Περιοδικά σύννεφα
Θερμοκρασία 28 °C
Άνεμος ΝΝΑ 1-2 μποφόρ

Σάββατο, 18 Σεπτεμβρίου

Περιοδικά σύννεφα
Περιοδικά σύννεφα
Θερμοκρασία 19 ως 31 °C
Άνεμος Δ 2-4 μποφόρ

Κυριακή, 19 Σεπτεμβρίου

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 19 ως 30 °C
Άνεμος Α 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 753 επισκέπτες και 0 μέλη.