Τρίτη, 01 Δεκ, 2020

  • Δείχνουν απλά τον φόβο τους...
  • Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 30/11
  • Παράνομη κρίθηκε από το Πρωτοδικείο η εξαγγελθείσα κινητοποίηση των εφοριακών...
  • ΚΚΕ:Αναλυτική ενημέρωση και δημοσιοποίηση των πρακτικών της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων
  •  1ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Επιχειρηματικότητας Νέων υπό την αιγίδα του Δήμου Βέροιας
  • ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ: Ακάθεκτο το αντιλαϊκό έργο της κυβέρνησης
Δείχνουν απλά τον φόβο τους...1 Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 30/112 Παράνομη κρίθηκε από το Πρωτοδικείο η εξαγγελθείσα κινητοποίηση των εφοριακών...3 ΚΚΕ:Αναλυτική ενημέρωση και δημοσιοποίηση των πρακτικών της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων4  1ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Επιχειρηματικότητας Νέων υπό την αιγίδα του Δήμου Βέροιας5 ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ: Ακάθεκτο το αντιλαϊκό έργο της κυβέρνησης6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Δύο κόσμοι…

Δύο κόσμοι…

Εν καιρώ πανδημίας… Από τη μία ο πατέρας που παρακαλά τον υπάλληλο να κόψει το ρεύμα μια ώρα αργότερα για να τελειώσει το μάθημα μαθηματικών το παιδί του (Για την …επιβίωση των μιντιαρχών πρόβλεψαν, για τους ανθρώπους του μόχθου όχι). Από την άλλη ο αντιδήμαρχος που πλήττει στην καραντίνα και αναπολεί την Aston Martin και το σπίτι... Περισσότερα

Στέργιος Ζυγουλιάνος: «Καλεστήκαμε να κάνουμε πράξη με αξιοπρέπεια όλα όσα εξαγγέλθηκαν από την κυβέρνηση»

από Η Άλλη Άποψη
Στέργιος Ζυγουλιάνος:  «Καλεστήκαμε να κάνουμε πράξη με αξιοπρέπεια όλα όσα εξαγγέλθηκαν από την κυβέρνηση»

Συνέντευξη στο ΡΑΔΙΟ-ΑΙΧΜΗ στην εκπομπή «Λόγια σταράτα» και στον δημοσιογράφο Αλέκο Χατζηκώστα έδωσε (Δευτέρα 26/10) ο Στέργιος Ζυγουλιάνος, πρόεδρος της Ένωσης Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών νομού Ημαθίας.

 Στην αρχή της συνέντευξης σημείωσε με νόημα «Έρχομαι σε «έναν χώρο γνώριμο από παλιά, αισθανόμενος ακόμη την παρουσία του Πέτρου» (σ.σ. Μπούθα, ιδρυτής της ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ και του ραδιοφώνου). Η αρχή του ήταν δυναμική με μία καταγγελία κατά του Υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης Ζαριφόπουλου με αφορμή συνέντευξή του σε τηλεοπτικό κανάλι όπου με τη φράση του «Πολλοί λογιστές έχουν στοιχεία του taxis των πελατών τόσο και θα μπορούσαν να κάνουν μία υπεύθυνη δήλωση ή εξουσιοδότηση και να εμφανίζεται σαν πελάτης αλλά να μην είναι» ουσιαστικά ενοχοποιούσε  τον κλάδο των Φοροτεχνικών. Σημείωσε ότι «ο κος υφυπουργός κατέστησε ένοχο συλήβδην όλο τον κλάδο, ενώ να θυμίσουμε ότι τους κωδικούς του taxis κάθε πολίτη δυνητικά μπορούν να έχουν και διάφορες άλλες επαγγελματικές ομάδες στο πλαίσιο παροχής ειδικών υπηρεσιών σε πολίτες όπως πολιτικοί μηχανικοί, οι συμβολαιογράφοι, οι μελετητές για προγράμματα ΕΣΠΑ κ.α. Κατά συνέπεια ως κλάδος θεωρούμε την αναφορά μόνο για τον κλάδο μας τουλάχιστον ατυχή και προσβλητική για την τιμή και την υπόληψή του, πάνω στην   ευθύνη του οποίου χτίστηκε και λειτουργεί η καρδιά της οικονομίας και των δημοσιονομικών της χώρας. Γι’αυτό και ζητάμε να παραδεχτεί ότι πρόκειται για ατυχή έκφραση από μέρους του».

Αναφερόμενος στη νέα πραγματικότητα που βιώνει ο κάδος αλλά και γενικότερα η οικονομική και κοινωνική ζωή της χώρας λόγω covid τόνισε ότι από τον Μάρτιο του 2020 καθημερινά όλο και κάτι προέκυπτε από μέρους των κυβερνητικών κατευθύνσεων και μάλιστα άμεσα πραγματοποιήσιμο γεγονός που σήμαινε αυξημένο φόρτο στον κλάδο. «Καλεστήκαμε να κάνουμε πράξη με αξιοπρέπεια όλα όσα εξαγγέλθηκαν από την κυβέρνηση». Με αφορμή και την 34χρονη παρουσία στον επαγγελματικό χώρο («Με 13 ώρες εργασία την ημέρα» όπως τόνισε) σημείωσε την ανάγκη ουσιαστικής αμοιβής των όσων προσφέρουν οι Φοροτεχνικοί, όπως άλλωστε συμβαίνει και με τις επισκέψεις των πολιτών σε άλλους επαγγελματίες π.χ Μηχανικούς, Γιατρούς κ.α τονίζοντας: «Οι Λογιστές Φοροτεχνικοί αν δεν κρατηθούν προσηλωμένοι στην αρμοδιότητά τους αργά ή γρήγορα θα υποστούν ανυπολόγιστες βλάβες στην ποιότητα της δουλειάς τους η οποία θα εμφανιστεί στις πλάτες των πελατών τους. Καλούμε λοιπόν τους φορολογούμενους, ιδιώτες και επιχειρηματίες να συνειδητοποιήσουν τι συμβαίνει και να μην ζητούν τα πάντα από τους Λογιστές». Ανέφερε μάλιστα ως χαρακτηριστικό παράδειγμα της κατάστασης και των προβλημάτων του κλάδου το παραμύθι του Oliver Clerc (Γάλλου συγγραφέα-φιλόσοφου: «Αν βάλετε ένα βάτραχο σε μια κατσαρόλα με νερό και αρχίσετε να το θερμαίνεται αργά, ο βάτραχος σταδιακά θα προσαρμόζει τη θερμοκρασία του σώματος του με αυτή του νερού. Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει δε θα μπορεί πλέον να προσαρμόσει τη θερμοκρασία του και θα προσπαθήσει να πηδήξει έξω από την κατσαρόλα. Όμως δυστυχώς σε αυτό το σημείο είναι αδύνατο να το σκάσει επειδή ήδη έχει σπαταλήσει όλη την ενέργεια. Συνεπώς ο βάτραχος βράζει μέχρι που να πεθάνει. Αν στη θέση του βατράχου βάλουμε το λογιστή τότε ενδεχομένως θα δούμε σ’αυτό το παραμύθι τον κλάδο, καθώς και την όλη κατάσταση που βιώνει τόσα χρόνια στην επαγγελματική κονίστρα. Ας αναλογιστούμε λοιπόν κι ας βρούμε δύναμη μέσα μας ώστε ν’ αλλάξουμε πράγματα και καταστάσεις».

Αναφερόμενος στην εικόνα που έχει από την οικονομία τόνισε ότι «η αγορά είναι πεσμένη. Στο εμπορικό κομμάτι της, έχουμε πτώση 40-50%, ενώ στη εστίαση προσπαθούν  να βγουν από τη χασούρα που έχουν ορισμένοι όμως δυστυχώς με λάθος τρόπο π.χ μη τηρώντας αποστάσεις, αριθμό τραπεζιών και καθήμενων  κλπ. Φυσικά και κάποιοι όπως συμβαίνει πάντα στις περιόδους κρίσεις βγήκαν κερδισμένοι όπως π.χ οι μεταφορές». Εκτίμησε μάλιστα ότι «μέχρι το 2024 η κατάσταση θα είναι δύσκολη», ενώ εξέφρασε την διαφωνία του για τα περίφημα χρήματα που έπεσαν στη αγορά λέγοντας ότι «θα έπρεπε τα λεφτά να πέσουν με άλλο τρόπο» , ενώ δεν παρέλειψε να σταθεί κριτικά και στο επίδομα-βοήθημα προς επαγγελματίες που δόθηκε μόνο για μία φορά προς αυτούς.

Στο δεύτερο μέρος της συνέντευξης υπήρχε συζήτηση για την άλλη «μεγάλη του αγάπη» όπως εκμυστηρεύτηκε, που εκφράστηκε με τη δημιουργία στο fb της ομάδας με τίτλο «Παλιές φωτογραφίες της Βέροιας». Μία πρωτοβουλία που ξεκίνησε το 2014 με οικογενειακές φωτογραφίες και σήμερα έφτασε να αριθμεί 11.000 μέλη (μία από τις μεγαλύτερες στην Ελλάδα) και με πάνω από 5.000 αναρτημένες ΦΩΤΟ. Μάλιστα τόνισε ότι και ο ίδιος συλλέγει πλέον ΦΩΤΟ πληρώνοντάς τες με τη συμμετοχή του σε δημοπρασίες. Το γιγάντεμα της ομάδας τον οδήγησε στη δημιουργία ομάδας από 10 συντονιστές για τη διαχείρισή της.

Στόχος συνολικά της προσπάθειας αυτής είναι η ανάδειξη της τοπικής ιστορίας της Βέροιας μέσω των ΦΩΤΟ. Στο πλαίσιο αυτό έχουν ήδη πραγματοποιηθεί δύο εκθέσεις, υπάρχει αξιοποίηση του υλικού της από τα τοπικά ΜΜΕ για αφιερώματα, εκδόθηκαν βιβλία, ενώ έγινε η αφορμή για να ξανασυναντηθεί ένας κόσμος που είχε απομακρυνθεί τα προηγούμενα χρόνια.

Σημείωσε την απόκτηση αρχείου σχετικά με την κατασκευή του φράγματος στον Αλιάκμονα και την πρόθεση του για τη δημιουργία σχετικού βιβλίου-άλμπουμ. Επίσης τόνισε την ύπαρξη παρόμοιων αρχείων από την ΚΕΠΑ και την Δημόσια Βιβλιοθήκη και την ανάγκη συνεργασίας και συντονισμού των δράσεων τους. Τέλος κατέληξε με την έκκληση «όλοι και όλες ν’ ανοίξουν τα σεντούκια τους βγάζοντας τις παλιές του φωτογραφίες», ενώ για τη νέα γενιά να φωτογραφίζουν την Βέροια με τα κινητά τους γιατί σε 30 χρόνια αυτές θα είναι πλέον «οι παλιές φωτογραφίες της Βέροιας».

Έχει διαβαστεί 274 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

«Άτιμη Ασφαλιστική»

Από την εκδήλωση της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" στο Foyer στη Βέροια(27/12/19)

 

Οι ερωτήσεις της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" προς την Έφη Αχτσιόγλου

 

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Περιοδικά σύννεφα
Περιοδικά σύννεφα
Θερμοκρασία 4 °C
Άνεμος ΒΔ 3-5 μποφόρ

Τρίτη, 01 Δεκεμβρίου

Περιοδικά σύννεφα
Περιοδικά σύννεφα
Θερμοκρασία 2 ως 7 °C
Άνεμος ΑΒΑ 1-2 μποφόρ

Τετάρτη, 02 Δεκεμβρίου

Περιοδικά σύννεφα
Περιοδικά σύννεφα
Θερμοκρασία 5 ως 8 °C
Άνεμος ΑΝΑ 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 180 επισκέπτες και 0 μέλη.