Τρίτη, 22 Οκτ, 2019

  • Σεμινάριο πρώτων βοηθειών για τα σχολεία
  • Από τις μεγαλύτερες ανακαλύψεις στην Αίγυπτο
  • Εννιά χρόνια μετά
  • Κόντρα ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ για το «Joker» και στο βάθος ανταγωνισμός εταιρειών διανομής
  • ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ-ΠΑΜΕ
  • Συνάντηση του βουλευτή Ημαθίας Τάσου Μπαρτζώκα με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο και απάντηση για την 1η Μεραρχία Πεζικού
Σεμινάριο πρώτων βοηθειών για τα σχολεία1 Από τις μεγαλύτερες ανακαλύψεις στην Αίγυπτο2 Εννιά χρόνια μετά3 Κόντρα ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ για το «Joker» και στο βάθος ανταγωνισμός εταιρειών διανομής4 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ-ΠΑΜΕ5 Συνάντηση του βουλευτή Ημαθίας Τάσου Μπαρτζώκα με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο και απάντηση για την 1η Μεραρχία Πεζικού6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Στον Δήμο Νάουσας οι εργαζόμενοι της ΕΤΑ

print
email
από Η Άλλη Άποψη
Στον Δήμο Νάουσας οι εργαζόμενοι της ΕΤΑ

Την μεταφορά των εργαζομένων της υπό εκκαθάρισης Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης δήμου Νάουσας στον δήμο αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Νάουσας στη συνεδρίαση του τη Δευτέρα 18/9.

Στην εισήγησή του ο δήμαρχος Νίκος Κουτσογιάννης υπογράμμισε: «Ταλαιπωρηθήκαμε με τον κ. Μάντζιο. Είμαστε όμως περήφανοι γιατί σώσαμε την δημοτική περιουσία και δώσαμε την δυνατότητα στους υπαλλήλους της ΕΤΑ να συνεχίσουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, στον δήμο πλέον. Έγινε μεγάλη προσπάθεια να επαναφέρουμε σε ισχύ το νόμο που επέτρεπε την μεταφορά εργαζομένων υπό εκκαθάριση επιχειρήσεων ΟΤΑ στους δήμους. Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Κουρουμπλή και τους συνεργάτες του. Είχαν ανοιχτά αυτιά. Αν δεν είχε αλλάξει ο Υπουργός, θα είχαμε τελειώσει νωρίτερα. Περάσαμε όλοι δύσκολα, και εμείς και οι εργαζόμενοι . Κλείνει ένα σημαντικό κεφάλαιο και ανοίγει ένα νέο, πιο ελπιδοφόρο και με μεγαλύτερη προοπτική».

Συνολικά θα μεταφερθούν 26 εργαζόμενοι που είχαν σύμβαση αορίστου χρόνου. Οι 24 εργαζόμενοι θα μεταφερθούν στον δήμο και οι 2 στο Νομικό Πρόσωπο του δήμου. Οι θέσεις είναι προσωποπαγείς και μετά την αποχώρησή τους από την υπηρεσία, οι θέσεις θα καταργηθούν.

Ο εκκαθαριστής από την πλευρά του, επεσήμανε ότι έγινε το πρώτο βήμα, με την μεταφορά του προσωπικού. Το άλλο βήμα για την ολοκλήρωση της εκκαθάρισης είναι η μεταφορά των υποχρεώσεων της ΕΤΑ στην δήμο. Για να γίνει το δεύτερο βήμα, πρέπει να γίνουν οι ισολογισμοί των προηγούμενων χρόνων. Με τον τελευταίο ισολογισμό θα ξεκαθαρίσουν τα ποσά των υποχρεώσεων της ΕΤΑ. Με την μεταφορά των υποχρεώσεων στον δήμο, η εκκαθάριση θα είναι πολύ εύκολη. Οι ισολογισμοί αναμένονται στο τέλος Οκτωβρίου.

Ο κ. Καραμπατζός από την πλευρά του μίλησε για μεγάλη καθυστέρηση στην απόφαση μεταφοράς. «Ο δήμαρχος έλεγε ότι χωρίς κονδύλια δεν θα πάρει τους εργαζόμενους. Αναντιστοιχία λόγω και έργων υπάρχει, ο δήμαρχος πιέστηκε από τις παρατάξεις της μειοψηφίας και τους εργαζόμενους. Δεν υπήρχε πολιτική βούληση, σας καλωσορίζουμε στην πραγματικότητα. Θα είμαστε θετικοί στο θέμα, το παλέψαμε με τις άλλες παρατάξεις. Υπήρξε διόγκωση του χρέους με κλειστή την επιχείρηση και ευθύνη της σημερινής διοίκησης. Η απόφαση πρέπει να περιέχει και καταρχήν ανάληψη των υποχρεώσεων της επιχείρησης από τον δήμο, λόγω επικείμενων άδικων δικαστηρίων εναντίον αιρετών. Καλωσορίζουμε τους εργαζόμενους» σημείωσε ο τέως δήμαρχος.

Για πολύ καλή μέρα για τον δήμο έκανε λόγο ο κ. Δημησκής. «Με την απόφασή μας υπάρχει διασφάλιση ενός περιουσιακού στοιχείου ζωτικής σημασίας, απασχόληση των εργαζομένων και αύξηση της απασχόλησης με την αξιοποίηση των περιουσιακών στοιχείων. Δεν χρειάζονται μεμψιμοιρίες τέτοιες καλές μέρες. Να χαρούμε τη μέρα σήμερα» τόνισε ο σύμβουλος της Κοινωνίας Πολιτών.

Ο κ. Καρτσιούνης της ΛΑΣ ανέφερε ότι η απόφαση τερματίζει την ταλαιπωρία και την ομηρία των εργαζομένων. «Το θέμα θα μπορούσε να λυθεί το 2010, όταν η δημοτική επιχείρηση είχε γίνει Α.Ε.» σημείωσε.

 

Έχει διαβαστεί 137 φορές

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Τα Πιο Δημοφιλή

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Καθαρός
Καθαρός
Θερμοκρασία 15 °C
Άνεμος ΒΒΔ 1-2 μποφόρ

Τρίτη, 22 Οκτωβρίου

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 12 ως 26 °C
Άνεμος ΒΒΑ 1-2 μποφόρ

Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 11 ως 24 °C
Άνεμος ΒΒΑ 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 107 επισκέπτες και 0 μέλη.

Αρχική σελίδα για κινητά