Δευτέρα, 17 Αυγ, 2026

  • Η ΝΕΕΑ ΠΑΣΟΚ Ημαθίας αποχαιρετά τον Παντελή Ζωγράφου
  • Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ: Ερώτηση για τη «ρήτρα διαφυγής» που αβαντάρει τους ομίλους ενώ ο λαός στενάζει από την ακρίβεια
  • "Εφυγε" ο Παντελής Ζωγράφου
  • Όλοι στη μάχη για το πανελλαδικό συλλαλητήριο στη ΔΕΘ στις 5 Σεπτέμβρη
  • Φοιτητική στέγη εμπόρευμα και οικογένειες σε απόγνωση
  • Η Τουρκία ανακήρυξε «Εθνικά Θαλάσσια Πάρκα» σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο στο φόντο των ιμπεριαλιστικών διευθετήσεων στην περιοχή
Η ΝΕΕΑ ΠΑΣΟΚ Ημαθίας αποχαιρετά τον Παντελή Ζωγράφου1 Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ: Ερώτηση για τη «ρήτρα διαφυγής» που αβαντάρει τους ομίλους ενώ ο λαός στενάζει από την ακρίβεια2 "Εφυγε" ο Παντελής Ζωγράφου3 Όλοι στη μάχη για το πανελλαδικό συλλαλητήριο στη ΔΕΘ στις 5 Σεπτέμβρη4 Φοιτητική στέγη εμπόρευμα και οικογένειες σε απόγνωση5 Η Τουρκία ανακήρυξε «Εθνικά Θαλάσσια Πάρκα» σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο στο φόντο των ιμπεριαλιστικών διευθετήσεων στην περιοχή6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Σύγκρουση με τη στρατηγική του κεφαλαίου, για να πάψει το νερό να είναι εμπόρευμα

του Αλέκου ΧατζηκώσταΣτη Νάουσα η Δημοτική Αρχή παραχωρεί μέρος του νερού σε εταιρεία εμφιάλωσης. Στη Βουλή ψηφίστηκε πρόσφατα νόμος με τίτλο "Επέκταση αρμοδιοτήτων της Εταιρείας Υδρεύσεως και Αποχετεύσεως Πρωτευούσης και της Εταιρείας Υδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης, ενίσχυση της Ρυθμιστικής Αρχής Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων... Περισσότερα

Συγκέντρωση για την «Ελληνικότητα της Μακεδονίας»

από Η Άλλη Άποψη
Συγκέντρωση για την «Ελληνικότητα της Μακεδονίας»

Συγκέντρωση για την «Ελληνικότητα της Μακεδονίας» πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Ωρολογίου της Βέροιας το απόγευμα της  Τετάρτης 6 Ιουνίου. Η συγκέντρωση είχε μαζικότητα και παλμό και την παρακολούθησαν εκατοντάδες πολίτες από όλο τον νομό. Τα συνθήματα που κυριάρχησαν ήταν: «Διπλή ονομασία σημαίνει προδοσία" ,  "Κάτω τα χέρια από την Μακεδονία"  και «Όταν τα ράσα γίνονται σημαία, τότε η νίκη είναι βεβαία».

Στην εκδήλωση πρώτος χαιρέτησε ο Αντιπεριφερειάρχης Κώστας Καλαϊτζίδης και ακολούθησαν οι δήμαρχοι Κώστας Βοργιαζίδης, Νίκος Κουτσογιάννης, Παναγιώτης Γκυρίνης. Την πρώτη ομιλία έκανε ο ο καθηγητής της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης Νικόλαος Κόϊος ενώ την κεντρική ομιλία ο Μητροπολίτης κ. Παντελεήμων.

Στην συγκέντρωση παραβρέθηκε ο βουλευτής Αποστόλος Βεσυρόπουλος, ο πρώην αρχηγός ΓΕΣ Φραγκούλης Φράγκος, οι πρώην βουλευτές Μιχάλης Χαλκίδης, Λάζαρος Τσαβδαρίδης, Γεωργία Μπατσαρά, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Νίκη Καρατζιούλα, Θεόφιλος Τεληγιαννίδης, Στάθης Σαρηγιαννίδης, οι αντιδήμαρχοι Βέροιας Γιώργος Σοφιανίδης, Βασίλης Παπαδόπουλος, Βασίλης Λυκοστράτης, ο πρόεδρος ΚΑΠΑ Στέργιος Διαμάντης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Αντώνης Καγκελίδης, Χρήστος Κούτρας, Ζήσης Πατσίκας, ο πολιτευτής Τάσος Μπαρτζώκας κ.α.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο μητροπολίτης υπογράμμισε: «Θέλουμε την ειρηνική συνύπαρξη με τους γείτονές μας, θέλουμε νά μπούνε στο ΝΑΤΟ, θέλουμε να μπούνε στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά ἡ ειρηνική συνύπαρξη διασφαλίζεται μόνο με τον αλληλοσεβασμό.

Με τούς γείτονές μας θέλουμε να ζούμε ειρηνικά και αδελφωμένα. Ας βοηθήσουν, λοιπόν, και εκείνοι προς αυτή την κατεύθυνση. Ας διαλέξουν για τη χώρα τους ένα όνομα πού να ταιριάζει με την πραγματική τους καταγωγή και ιστορία, διότι μονάχα έτσι θα ωφεληθούν μακροπρόθεσμα, διότι μονάχα έτσι θα μπορέσουν να εξασφαλίσουν και για τον δικό τους λαό συνοχή και σταθερότητα…Ἡ ειρηνική, λοιπόν, συνύπαρξη με το γειτονικό κράτος μπορεί να βασισθεί μόνο στην αλήθεια της ιστορίας. Και το όνομα της Μακεδονίας πού διεκδικούν και έχουν σφετερισθεί τις τελευταίες δεκαετίες δεν ανταποκρίνεται στην αλήθεια τας ιστορίας…»

 

Έχει διαβαστεί 452 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 698 επισκέπτες και 0 μέλη.