Τρίτη, 18 Ιούν, 2019

  • Το Εκλογικό Κέντρο του ΣΥΡΙΖΑ στη Βέροια
  • Δήλωση υποψηφιότητας του Τάσου Μπαρτζώκα
  • Το ψηφοδέλτιο της Ν.Δ στην Ημαθία
  • Περιοδεία του ΚΚΕ στα χωριά Στενήμαχος και Μονόσπιτα
  •  Κύκλος βιωματικών εργαστηρίων αυτογνωσίας και προσωπικής ανάπτυξης
  • ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΙ «ΘΕΣΜΟΙ»: «Επιστρέφουμε για συνεργασία» με όποια κυβέρνηση...
Το Εκλογικό Κέντρο του ΣΥΡΙΖΑ στη Βέροια1 Δήλωση υποψηφιότητας του Τάσου Μπαρτζώκα2 Το ψηφοδέλτιο της Ν.Δ στην Ημαθία3 Περιοδεία του ΚΚΕ στα χωριά Στενήμαχος και Μονόσπιτα4  Κύκλος βιωματικών εργαστηρίων αυτογνωσίας και προσωπικής ανάπτυξης5 ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΙ «ΘΕΣΜΟΙ»: «Επιστρέφουμε για συνεργασία» με όποια κυβέρνηση...6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Συγκέντρωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΜΑΡΣ στη Βέροια

print
email
Τελευταία ενημέρωση από Η Άλλη Άποψη

Πραγματοποιήθηκε στη Βέροια (ήταν η μαζικότερη συγκέντρωση του πολιτικού αυτού χώρου) στο τουριστικό περίπτερο της «ΕΛΙΑ» η κεντρική πολιτική συγκέντρωση του εκλογικού συνδυασμού ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΜΑΡΣ. . Ομιλητές ήταν ο Γιώργος Γρόλλιος (πανεπιστημιακός, ψηφοδέλτιο Επικρατείας), η Γιάνοβιτς Σεβαστή (υποψήφια στην Ημαθία, καθηγήτρια Γαλλικών) και ο Κουβακάς Γιώργος (υποψήφιος στην Ημαθία, φοιτητής). Συντόνισε η Αρβανιτάκη Αγγελική (εκπαιδευτικός, μέλος των Παρεμβάσεων-Κινήσεων-Συσπειρώσεων στην Ημαθία).

Η Αγγελική Αρβανιτάκη στο πρόλογό της τόνισε ότι η ΑΝΤΑΡΣΥΑ αυτή την φορά συνεργάζεται με άλλες δυνάμεις της αριστεράς, με το σκεπτικό ότι θα πρέπει να συμβαδίζουν οι αριστερές δυνάμεις με σκοπό την ανατροπή του συστήματος. «Πρέπει ο λαός παίρνοντας την εξουσία στα χέρια του να αλλάξει την τύχη του. Στόχος μας είναι το καλό του λαού κι όχι της ολιγαρχίας» σημείωσε.

Ο Γιώργος Γρόλλιος αναφερομένος στην πολιτική συγκυρία των εκλογών τόνισε ότι  βιώνουμε μια καπιταλιστική κρίση, από το 2008 και μετά. Υπογράμμισε τις προσπάθειες αναδιαμόρφωσης του πολιτικού σκηνικού από την πλευρά των κυρίαρχων τάξεων και πως η ΑΝΤΑΡΣΥΑ θέλει να εμποδίσει κάτι τέτοιο. Ακόμη σημείωσε:

«Οι συνέπειες της κρίσης και η βουβή αγανάκτηση του κόσμου είχαν ως αποτέλεσμα την μη εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας και τις εκλογές. Ενώ από το 2010 έως το 2012 είχαμε μεγάλους αγώνες, με το μεγάλο ποσοστό που έλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ καλλιεργήθηκε ένα κλίμα εφησυχασμού κι έχουν ευθύνη ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ. Τα επιμέρους κινήματα προσπάθησαν αλλά δεν κατάφεραν να γίνουν ένα μεγάλο κίνημα. Μέσα από τις εκλογές τώρα, προσπαθούν να διαμορφώσουν το σημερινό σκηνικό και να βάλουν το λαό στην άκρη. Θέλουμε να τονίσουμε με την κάθοδό μας στις εκλογές, το πραγματικό δίλημμα. Αν συνεχιστούν οι ίδιες πολιτικές ή αν θα ανοίξει ο δρόμος γι αυτό που λέμε λαϊκή αντεπίθεση. Αν κυριαρχήσει στις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα ανοίξει ο δρόμος για τον λαό γιατί μιλάει για έναν συμβιβασμό με το σύστημα. Σήμερα κάνει τα πάντα για το ευρώ εκεί που έλεγε καμιά θυσία για το ευρώ. Δεν μιλάει για κυβέρνηση αριστεράς αλλά για κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας. Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ δέχθηκε το δόγμα της δεξιάς, το ανήκουμε στην δύση. Αν δει κανείς το πρόγραμμα του Τσίπρα στην Θεσσαλονίκη, είναι μια παραλλαγή του φιλελευθερισμού. Λέει ότι θα πάρει μέτρα γι αυτούς που αμείβονται με 800 ευρώ και κάτω. Έχει αποδεχθεί πλήρως την δανειακή σύμβαση. Αυτό που θα δούμε μετά τις εκλογές θα είναι η αρχή του τέλους των ψευδαισθήσεων. Δεν πρέπει να υπάρχει ούτε μια μέρα ανοχής στη νέα κυβέρνηση. Η καταστροφή του λαού είναι τέτοια που δεν επιτρέπει ανοχή».Αναφορικά με την μη συμπόρευση με το ΚΚΕ επεσήμανε: «Το ΚΚΕ δηλώνει ότι δεν θέλει να λέγεται αριστερό κόμμα. Η λογική απομονωτισμού, περιχαράκωσης, θα φέρει αποτελέσματα την Δευτέρα παρουσία. Το ΚΚΕ πετάει την μπάλα στην κερκίδα. Δεν βάζει τις αιχμές του αγώνα για να συγκροτηθεί ένα λαϊκό κίνημα που θα φέρει την ανατροπή». Τέλος απάντησε στις θεωρίες περί χαμένης ψήφου, τονίζοντας ότι η ψήφος προς την ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΜΑΡΣ «είναι η πιο χρήσιμη για το λαό».

Η Σεβαστή Γιάνοβιτς υπογράμμισε: «Θέσεις μας είναι η διαγραφή του χρέους, η κρατικοποίηση των τραπεζών, το αντιρατσιστικό, το αντιμπεριαλιστικό, επαναπρόσληψη όλων των απολυμένων, να μπει τέλος στην ανεργία, λύση στο μεταναστευτικό, να φύγουν οι βάσεις και να σταματήσουν οι εξοπλισμοί. Η ΑΝΤΑΡΣΙΑ είναι η εγγύηση, θα κρατάει τα μπόσικα ότι το κυβερνητικό σχήμα στρίβει προς τα δεξιά».

Ο Γιώργος Κουβακάς, κάνοντας μια γενικότερη θεωρητική ανάλυση της καπιταλιστικής κρίσης στη χώρα μας αλλά και διεθνώς, παρουσίασε πλευρές του λεγόμενου «μεταβατικού προγράμματος» που προβάλει ο συνδυασμός τονίοζντας: «Το πρόγραμμα μας είναι αναγκαίο για τις ρήξεις. Αναμετρόμαστε με το ιστορικό διακύβευμα της αριστεράς να προτείνει λύσεις για τον εργαζόμενο λαό. Ζητάμε δραστική αύξηση του ΑΕΠ. Σκοπός μας να ταυτιστούμε με τον λαό. Διεκδικούμε να ορίζει τις λύσεις ο λαός».Απαντώντας σε ερώτηση της «ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗΣ» για δυνάμεις της «εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς» που καλούν σε «κριτική στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ» ο Γ. Γρόλλιος έκανε αναφορά σε παρόμοια φαινόμενα στην εποχή του ΠΑΣΟΚ τη δεκαετία του ’80 (αναφέρθηκε και σε ηγεσίες που το έκανα αυτό για ιδιοτελής λόγους) ενώ σημείωσε σκωπτικά ότι «ο δρόμος για την Κόλαση είναι στρωμένος με αγαθές προθέσεις». Στο τέλος ακολούθησαν παρεμβάσεις από τους παρευρισκόμενους.

 

 

Έχει διαβαστεί 755 φορές

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Τα Πιο Δημοφιλή

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Κυρίως συννεφιασμένος με καταιγίδες
Κυρίως συννεφιασμένος με καταιγίδες
Θερμοκρασία 31 °C
Άνεμος ΑΝΑ 2-3 μποφόρ

Τρίτη, 18 Ιουνίου

Μερική λιακάδα με καταιγίδες
Μερική λιακάδα με καταιγίδες
Θερμοκρασία 18 ως 31 °C
Άνεμος ΑΒΑ 1-2 μποφόρ

Τετάρτη, 19 Ιουνίου

Μερική λιακάδα με καταιγίδες
Μερική λιακάδα με καταιγίδες
Θερμοκρασία 18 ως 28 °C
Άνεμος Α 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 341 επισκέπτες και 0 μέλη.

Αρχική σελίδα για κινητά