Δευτέρα, 17 Αυγ, 2026

  • ΚΚΕ: Τεράστιες οι ευθύνες του επιτελικά ανίκανου κράτους να προστατεύσει την ανθρώπινη ζωή και το φυσικό πλούτο που τα θεωρεί «κόστος»
  • Νέοι κρίκοι εμπλοκής από την Ουκρανία έως τη Μέση Ανατολή
  • Αποστολή
  • ΠΑΣΟΚ και μικρομεσαία επιχειρηματικότητα: Έργα και ημέρες της αμαρτωλής σοσιαλδημοκρατίας για τις ανάγκες του συστήματος
  • Το ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις εορταστικές εκδηλώσεις για την Κοίμηση της Θεοτόκου στο Βέρμιο
  • Γνώριμες οι Σειρήνες, γνωστός και ο προορισμός
ΚΚΕ: Τεράστιες οι ευθύνες του επιτελικά ανίκανου κράτους να προστατεύσει την ανθρώπινη ζωή και το φυσικό πλούτο που τα θεωρεί «κόστος»1 Νέοι κρίκοι εμπλοκής από την Ουκρανία έως τη Μέση Ανατολή2 Αποστολή3 ΠΑΣΟΚ και μικρομεσαία επιχειρηματικότητα: Έργα και ημέρες της αμαρτωλής σοσιαλδημοκρατίας για τις ανάγκες του συστήματος4 Το ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις εορταστικές εκδηλώσεις για την Κοίμηση της Θεοτόκου στο Βέρμιο5 Γνώριμες οι Σειρήνες, γνωστός και ο προορισμός6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Δύσκολα

Δύσκολα

Δύσκολες ώρες για τον ...μεγαλύτερο και ισχυρότερο στρατό του κόσμου. Ο διοικητής των αμερικάνικων δυνάμεων που επιχειρούν στον Κόλπο γράφει τη μια έκθεση μετά την άλλη για τις αεροπορικές και πυραυλικές επιθέσεις σε βάρος του Ιράν που δεν μπορούν να προκαλέσουν άλλη καταστροφή, ούτε να ασκήσουν μεγαλύτερη πίεση. Οπότε, δεν έχει νόημα ... Περισσότερα

Συλλαλητήριο στη Βέροια ενάντια στο νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις

από Η Άλλη Άποψη
Συλλαλητήριο στη Βέροια ενάντια στο νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις

Οι   δυνάμεις  του ΠΑΜΕ στο Δημόσιο , το  Συνδικάτο  Γάλακτος  Τροφίμων & Ποτών Ημαθίας Πέλλας , το  Σωματείο  Συνταξιούχων ΙΚΑ Βέροιας   καλούν  τους εργαζόμενους, σε μαζικό ξεσηκωμό για να αποσυρθεί τώρα το νομοσχέδιο της κυβέρνησης της ΝΔ, που προσπαθεί να “βάλει στο γύψο” το δικαίωμα των εργαζομένων στη διαδήλωση, στη διεκδίκηση, στην απεργία και στους αγώνες μας.

Η κυβέρνηση πηρέ την σκυτάλη από τον προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ,  με την  άθλια διάταξη της, για απαγόρευση των κινητοποιήσεων κατά των πλειστηριασμών, που θεσπίστηκε ως ιδιώνυμο αδίκημα.

Με τον νέο  χουντονόμο που κατατέθηκε στην βουλή,  προσπαθούν να πετύχουν ότι δεν κατάφεραν στην διάρκεια της καραντίνας , να κλείσουν τα στόματα των εργαζόμενων , των συνταξιούχων  προωθώντας  νέα μέτρα περιορισμού, καταστολής και διάλυσης ενός βασικού δημοκρατικού δικαιώματος, το οποίο ο λαός μας κατέκτησε με αιματηρούς αγώνες.

Tο “νέο” νομοσχέδιο:

Εισάγει απαγορεύσεις με βάση το “σκοπό” της συγκέντρωσης, σε συνδυασμό με τον αριθμό των συγκεντρωμένων.

Αναθέτει στην αστυνομία υπερεξουσίες και διευρύνει τον κατασταλτικό ρόλο του λιμενικού σώματος, καθώς νομιμοποιείται η χρησιμοποίησή του ενάντια στις εργατικές – λαϊκές κινητοποιήσεις.

Το νομοσχέδιο ορίζει την αστυνομία ως ανώτατη αρχή καθώς της αναθέτει διευρυμένο και επιτελικό ρόλο. Πέρα από το ρόλο της στην επιβολή του νόμου, αναλαμβάνει καθήκοντα ερμηνείας του νόμου. Θα μπορεί να καθορίζει τους περιορισμούς που πρέπει να επιβληθούν σε μια διαδήλωση, να επινοεί δικούς της, να έχει τη διακριτική ευχέρεια να αποφασίζει εκ των προτέρων αν θα επιτραπεί μια δημόσια συνάθροιση, αν αυτή είναι αυθόρμητη, ποιοι περιορισμοί θα επιβάλλονται.

Ανάγει σε ιδιώνυμο αδίκημα και θα «καταζητούνται» οι συμμετέχοντες σε «απαγορευμένη» συγκέντρωση – διαδήλωση.

Δίνεται η δυνατότητα στην αστυνομία να μπορεί να αποφασίζει την απαγόρευση μέχρι και στο παρά πέντε. Παράλληλα απαιτεί τα στοιχεία ταυτότητας του οργανωτή και πλήρες χρονοδιάγραμμα και τοπογραφικό για την έναρξη–λήξη και τη διαδρομή της συγκέντρωσης.

Με τις ρυθμίσεις που κατέθεσε η κυβέρνηση της ΝΔ, μπαίνει στο στόχαστρο κάθε λαϊκή διαμαρτυρία.

Σήμερα βρισκόμαστε μπροστά σε νέα καπιταλιστική κρίση και οι ανταγωνισμοί των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων οξύνονται για τη νέα μοιρασιά. Απαραίτητη προϋπόθεση για τα κέρδη τους είναι μια εργατική τάξη τσακισμένη από δικαιώματα και κατακτήσεις. Αντεργατικά μέτρα και καταστολή έρχονται να θωρακίσουν την απρόσκοπτη κερδοφορία τους. Έχουμε πείρα, και στην ανάπτυξή τους και στην κρίση τους ο λαός μάτωσε και πλήρωσε τα κέρδη τους.

Βασικός στόχος τέτοιων αυταρχικών κατασταλτικών μέτρων είναι το ίδιο το εργατικό, ταξικό κίνημα

Το νομοσχέδιο, που έφεραν, είναι διαχρονικός πόθος των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Η εργοδοτική τρομοκρατία πάει χέρι – χέρι με νέα βάρβαρα μέτρα και καταστολή. Είναι βαθιά γελασμένη και ανιστόρητη η κυβέρνηση αν νομίζει ότι αυτό το τερατούργημα θα εφαρμοστεί και θα νομιμοποιηθεί στη συνείδηση του λαού και της νεολαίας.

Οι εργαζόμενοι έναν δρόμο ξέρουμε και ένα όπλο έχουμε, την οργάνωση και μαζικοποίηση των σωματείων μας. Την πειθαρχημένη, αταλάντευτη και ανειρήνευτη πάλη απέναντι στο βάρβαρο εκμεταλλευτικό σύστημα για την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών μας.

ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΠΟΛΛΑ – ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΞΑΝΑ ΤΗ ΝΕΑ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ  ΣΤΙΣ  9 ΤΟΥ ΙΟΥΛΗ  ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ  ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΣΤΗ ΒΕΡΟΙΑ ΣΤΙΣ  7:30 μμ

Έχει διαβαστεί 394 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 543 επισκέπτες και 0 μέλη.