Παρασκευή, 02 Οκτ, 2026

  • Χωρίς μάσκες: Η Ουάσινγκτον εναντίον του κουβανικού ιδιωτικού τομέα
  • Γαλλία: Με μαζικές κινητοποιήσεις οι μαθητές διαδηλώνουν για το δικαίωμα στη μόρφωση, αύξηση των δαπανών για την Παιδεία
  • 128 κενά μετά και τη Β΄ φάση προσλήψεων . 80 παιδιά στην Παράλληλη Στήριξη εξακολουθούν να περιμένουν τον εκπαιδευτικό τους
  • ΕΕΔΥΕ: Ο Μάρκο Ρούμπιο είναι ανεπιθύμητος! Όλοι στη συγκέντρωση την Τρίτη στις 7.30 μ.μ. στο Σύνταγμα
  • Nations League: «Γλυκόπικρη» γεύση άφησε η ισοπαλία της Εθνικής με την Ολλανδία
  • Πνιγμός του κουβανικού λαού: η πρόθεση που ο Λευκός Οίκος δεν μπαίνει πλέον στον κόπο να κρύψει
Χωρίς μάσκες: Η Ουάσινγκτον εναντίον του κουβανικού ιδιωτικού τομέα1 Γαλλία: Με μαζικές κινητοποιήσεις οι μαθητές διαδηλώνουν για το δικαίωμα στη μόρφωση, αύξηση των δαπανών για την Παιδεία2 128 κενά μετά και τη Β΄ φάση προσλήψεων . 80 παιδιά στην Παράλληλη Στήριξη εξακολουθούν να περιμένουν τον εκπαιδευτικό τους3 ΕΕΔΥΕ: Ο Μάρκο Ρούμπιο είναι ανεπιθύμητος! Όλοι στη συγκέντρωση την Τρίτη στις 7.30 μ.μ. στο Σύνταγμα4 Nations League: «Γλυκόπικρη» γεύση άφησε η ισοπαλία της Εθνικής με την Ολλανδία5 Πνιγμός του κουβανικού λαού: η πρόθεση που ο Λευκός Οίκος δεν μπαίνει πλέον στον κόπο να κρύψει6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Φόρα παρτίδα

Φόρα παρτίδα

Σε άλλο επίπεδο έχει περάσει τις τελευταίες ώρες η «αντιπαράθεση» ανάμεσα στην κυβέρνηση, στο ΠΑΣΟΚ και το κόμμα Τσίπρα, με αφορμή τις προχτεσινές εξαγγελίες του πρωθυπουργού για την ενεργειακή ακρίβεια.Τσακώνονται φόρα παρτίδα για την πατρότητα των «κοστολογημένων» μέτρων και για το ποιος μπορεί καλύτερα να διαφυλάξει από τη μια τη δη... Περισσότερα

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/ΚΩΝ Π.Ε. ΗΜΑΘΙΑΣ: Απεργιακή συγκέντρωση στην Πλατεία Δημαρχείου Βέροιας την Τετάρτη 17 Μαΐου 2017 στις 10:30 πμ.

Τελευταία ενημέρωση από Η Άλλη Άποψη
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/ΚΩΝ Π.Ε. ΗΜΑΘΙΑΣ:  Απεργιακή συγκέντρωση στην Πλατεία Δημαρχείου Βέροιας την Τετάρτη 17 Μαΐου 2017 στις 10:30 πμ.

Στις 17 Μάη να βουλιάξουν οι δρόμοι!

 Όλες και όλοι στη Γενική Πανελλαδική απεργία

Να δώσουμε την απάντηση που πρέπει στην κυβέρνηση και στα νέα βάρβαρα αντεργατικά και αντιλαϊκά μέτρα που φέρνει, στη βάση της συμφωνίας της με την ΕΕ, το ΔΝΤ, τους περιβόητους “θεσμούς”».

Η κυβέρνηση και κουαρτέτο έκλεισαν τη νέα συμφωνία - κόλαφο το λαό, την ώρα που χιλιάδες εργαζομένων διαδήλωναν στις Πρωτομαγιάτικες απεργιακές συγκεντρώσεις την αποφασιστικότητά τους να αντιπαλέψουν τη νέα αντιλαϊκή επίθεση, να βάλουν στο επίκεντρο του αγώνα τους την ανάκτηση των τεράστιων απωλειών τους, την πάλη για τις σύγχρονες εργατικές - λαϊκές ανάγκες.

Τα μέτρα περιλαμβάνουν: Τριπλό χτύπημα στις συντάξεις με μειώσεις έως και 18% και σε κύριες και σε επικουρικές. Μειώσεις στις συντάξεις και στους μισθούς με τη μείωση του αφορολόγητου ορίου, οριστική κατάργηση της Κυριακής αργίας. Διατήρηση όλου του αντεργατικού πλαισίου μέχρι το 2019. Διατηρούνται δηλαδή: Η κατάργηση της ΕΓΣΣΕ και οι εξευτελιστικοί κατώτεροι μισθοί των 586 ευρώ και 511 ευρώ μεικτά για τους άνω και κάτω των 24 ετών αντίστοιχα. Νέα συρρίκνωση σε κοινωνικά επιδόματα όπως σε υγεία, πρόνοια, στο επίδομα θέρμανσης. Διεύρυνση των ιδιωτικοποιήσεων στην Ενέργεια, στο Νερό και σε άλλες πρώην ΔΕΚΟ. Μέτρα που αφορούν τον περιορισμό της συνδικαλιστικής δράσης και της οργάνωσης των απεργιακών αγώνων.

Από κοινού όλοι μαζί, όλα τα κόμματα που ψήφισαν το 3ο Μνημόνιο, στο οποίο γίνεται ρητή αναφορά στα ζητήματα της εκπαίδευσης, εκφράζοντας τη βαθιά επιθυμία του ΣΕΒ, ζητούν επιτάχυνση των αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων στην Παιδεία. Μείωση του αριθμού των εκπαιδευτικών, αυτονομία της σχολικής μονάδας, αξιολόγηση του σχολείου και των εκπαιδευτικών, περιορισμός των δαπανών είναι μόνο μερικές από τις αναδιρθρώσεις. Η ΝΔ "τσακώνεται" με το ΣΥΡΙΖΑ όχι για το πώς θα βελτιωθεί το σχολείο αλλά για το ποιος μπορεί, πιο ΑΜΕΣΑ και ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ, να φέρει εις πέρας την ίδια βάρβαρη και αντιλαϊκή πολιτική που ενσωματώνει ακόμα πιο αποφασιστικά και την Παιδεία στις ανάγκες της αγοράς και του συστήματος.

Τα νέα μέτρα, όπως και όλα τα προηγούμενα, ψηφίζονται και εφαρμόζονται για λογαριασμό της εργοδοσίας, των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, για να θωρακίσουν την κερδοφορία τους, για να ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητά τους, σε ένα “περιβάλλον” που θα τους προσφέρει πιο φτηνούς και ευέλικτους εργαζόμενους, μεγαλύτερες εισφοροαπαλλαγές και φοροαπαλλαγές, περισσότερα “επενδυτικά” κίνητρα.

Μόνο οι επιχειρηματικοί όμιλοι πανηγυρίζουν για το κλείσιμο της συμφωνίας!

Αυτή είναι η ανάπτυξή τους, που περήφανα προβάλλουν κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση! Μια ανάπτυξη που φέρνει όλο και περισσότερες απώλειες για τους εργαζόμενους, που δεν χωρά τις σύγχρονες ανάγκες τους, που "προσφέρει" μερικά ψίχουλα για την "ακραία φτώχεια", όπως την ονομάζουν, και αυτά υπό αίρεση».

Κανένας εργαζόμενος δεν πρέπει να αποδεχτεί αυτή την κατάσταση, να πάρουμε στα χέρια μας την υπόθεση της απεργίας στις 17 Μάη, να είμαστε σε ετοιμότητα να απαντήσουμε και νωρίτερα, σε οποιοδήποτε αιφνιδιασμό επιχειρήσει να κάνει η κυβέρνηση.

Όλες και όλοι στη μάχη για την επιτυχία της απεργίας!

Για να μην περνάει η απογοήτευση, ο φόβος, η τρομοκρατία.

Για να απαντήσουμε στους προκλητικούς ισχυρισμούς της κυβέρνησης ότι υπάρχει λαϊκή συγκατάθεση σ’ αυτή την πολιτική.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ 17 ΜΑΗ 2017!

 Καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς της Α/θμιας εκπαίδευσης να συμμετέχουν στην  απεργιακή συγκέντρωση που διοργανώνει το Ν.Τ της ΑΔΕΔΥ μαζί με τα πρωτοβάθμια σωματεία στην Πλατεία Δημαρχείου Βέροιας την Τετάρτη 17 Μαΐου 2017 στις 10:30 πμ.

 ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ  ΒΕΡΟΙΑΣ

Έχει διαβαστεί 446 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 2046 επισκέπτες και 0 μέλη.