Δευτέρα, 12 Απρ, 2021

  • Πανδημία: Να υπάρχει ένας απολογισμός τοπικά!
  • «Σφράγισε» το 46ο πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός
  • Economist: Η Κούβα, η μικρότερη χώρα στον κόσμο που θα αναπτύξει τα δικά της εμβόλια Covid
  • Self tests: 95 μαθητές και 98 εκπαιδευτικοί θετικοί στον κορονοϊό
  • «Όχι στην παράδοση των ορεινών όγκων για τα κέρδη των λίγων!»
  • Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 11/4
Πανδημία: Να υπάρχει ένας απολογισμός τοπικά!1 «Σφράγισε» το 46ο πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός2 Economist: Η Κούβα, η μικρότερη χώρα στον κόσμο που θα αναπτύξει τα δικά της εμβόλια Covid3 Self tests: 95 μαθητές και 98 εκπαιδευτικοί θετικοί στον κορονοϊό4 «Όχι στην παράδοση των ορεινών όγκων για τα κέρδη των λίγων!»5 Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 11/46

Το Σχόλιο της Ημέρας

Μπανανόφλουδα

Μπανανόφλουδα

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι «αποδόσεις» στα χρηματιστήρια γίνονται το «καρότο» για να διαφημίζεται και να προωθείται παραπέρα η ιδιωτικοποίηση της Ασφάλισης. Το κάνουν επανειλημμένα τα διάφορα «κοράκια», που θέλουν την Ασφάλιση ατομική υπόθεση και τις εισφορές των εργαζομένων βορά στα επενδυτικά τους σχέδια. Γι' αυτό τελευταία βλέπου... Περισσότερα

Συνάντηση Ν.Τ ΑΔΕΔΥ Ημαθίας με το Δ.Σ του Συλλόγου εργαζομένων ΙΚΑ νομού Ημαθίας: Σοβαρά τα προβλήματα λειτουργίας

από Η Άλλη Άποψη

Η Εκτελεστική Γραμματεία του Ν. Τ. της ΑΔΕΔΥ Ημαθίας επισκέφτηκε την Τρίτη 31-03-2015 το ΙΚΑ Βέροιας και συναντήθηκε με το Προεδρείο του Συλλόγου εργαζομένων ΙΚΑ νομού Ημαθίας. Στη συζήτηση που έγινε, πέρα από την διαπίστωση για  την τεράστια οικονομική αφαίμαξη που έχουν υποστεί οι εργαζόμενοι στα πέντε χρόνια της κρίσης, εντοπίστηκαν και προβλήματα  που χρονίζουν  και  οξύνθηκαν ή   προέκυψαν  τα τελευταία χρόνια και τα οποία  καταστρατηγούν όχι μόνο βασικές αρχές  λειτουργίας των υπηρεσιών, αλλά  καταργούν βασικά εργασιακά δικαιώματα, απαξιώνουν τους εργαζόμενους στα μάτια των πολιτών και λειτουργούν ως «θηλιά στο λαιμό» του κάθε υπαλλήλου.

   Επισημάνθηκαν:

  1. Τεράστια έλλειψη προσωπικού. Το οργανόγραμμα του ΙΚΑ Βέροιας προέβλεπε 52  θέσεις υπαλλήλων, προτού προστεθούν σ’αυτό και το ΤΜΗΜΑ ΑΠΟΝΟΜΗΣ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ (μεταφορά από Θεσσαλονίκη) και το ΤΜΗΜΑ ΚΕΠΑ (πιστοποίηση αναπηρίας), τμήματα  που αφορούν όλο το νομό και όλα τα ταμεία. Τα δύο καινούργια αυτά τμήματα  στελεχώθηκαν με  άτομα από το υπάρχoν προσωπικό και απέμειναν, μαζί με ένα φύλακα και έναν  οδηγό, μόνο 22  υπάλληλοι, για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στο τεράστιο  και συνεχώς διευρυνόμενο έργο που καλείται να υλοποιήσει το διοικητικό προσωπικό του ΙΚΑ.

  2. Γραφειοκρατία, πεπαλαιωμένο υλικό μηχανοργάνωσης: Πληθώρα υποθέσεων με μια απαρχαιωμένη και μόνο για τα πρόσφατα χρόνια μηχανοργάνωση, με συστήματα υπολογιστών από τους Ολυμπιακούς αγώνες του 2004. Υπάλληλοι  υποχρεωμένοι πολλές φορές να αναζητούν ένσημα στα υπόγεια του ΙΚΑ για δεκαετίες πριν, το έργο τους να μην προχωρά με κίνδυνο να είναι  εκτός των στόχων, που τίθενται από την υπηρεσία, εκτός των χρονικών ορίων εξυπηρέτησης του κοινού, που προβλέπουν οι νόμοι,  να προκύπτουν θέματα παραγραφής υποθέσεων και να στέκεται πάνω  τους ως «δαμόκλειος  σπάθη»  μια πειθαρχική ή και ποινική δίωξη, είτε αυτεπάγγελτα από την υπηρεσία είτε μετά από αναφορές των πολιτών.

   3. Αδυναμία άσκησης ελέγχων για ανασφάλιστη εργασία: Όλος αυτός ο φόρτος εργασίας, σε συνδυασμό  με την έλλειψη προσωπικού, την ανυπαρξία μέσων, αλλά και  οποιασδήποτε αποζημίωσης για χρήση  «ιδίου μεταφορικού μέσου» καθιστούν δύσκολη την έξοδο των υπαλλήλων στην αγορά για έλεγχο και  «κτύπημα» της ανασφάλιστης  εργασίας, έργο που έχουν  εξαγγείλει όλες οι μέχρι τώρα κυβερνήσεις.

  4. Πολυνομία : Νόμοι που συνεχώς αλλάζουν, ερμηνευτικές εγκύκλιοι αλληλοαναιρούμενες που προσφέρουν  κακή καθοδήγηση , αποφυγή απαντήσεων από την Κεντρική διοίκηση σε καίρια ερωτήματα, απουσία επιμόρφωσης των υπαλλήλων,  οι οποίοι αναγκάζονται να γίνουν  και νομικοί επιστήμονες , με ό,τι κινδύνους συνεπάγεται αυτό, και όλα αυτά χωρίς καμία νομική κάλυψη, ακόμη και σε περίπτωση λάθους.

      Ως Ε. Γ. έχουμε να τονίσουμε ότι οι κοινωνικές υπηρεσίες μέσα στα πλαίσια μια μακροχρόνιας αντιλαϊκής πολιτικής έχουν υποστεί συρρίκνωση και υποβάθμιση. Η πολιτική της ΕΕ-ΔΝΤ-"Θεσμών" οδηγεί και απαιτεί τον περιορισμό της κρατικής συμμετοχής στους τομείς της ασφάλισης , της πρόνοιας, της υγείας  και ενισχύει την ιδιωτικοποίησή τους.  Είμαστε αντίθετοι σε αυτή πολιτική και σε κάθε πολιτική που κρατάει υποβαθμισμένες και πολυδάπανες για τα λαϊκά στρώματα τις κοινωνικές υπηρεσίες .

ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ

 

Έχει διαβαστεί 276 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Η ταβέρνα "Πλάτανος" τώρα κοντά σας και με Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 7 °C
Άνεμος ΒΒΑ 1-2 μποφόρ

Δευτέρα, 12 Απριλίου

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 7 ως 20 °C
Άνεμος ΑΒΑ 2 μποφόρ

Τρίτη, 13 Απριλίου

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 8 ως 18 °C
Άνεμος ΑΒΑ 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 185 επισκέπτες και 0 μέλη.