Δεν πέρασε πολύς καιρός από τις θριαμβολογίες της κυβέρνησης με αφορμή την αναπροσαρμογή των συντάξεων για το 2026 και το κλίμα ευφορίας που καλλιεργούσε πριν τρεις βδομάδες για την αναπροσαρμογή του κατώτατου μισθού. Μόλις σε λίγους μήνες αποδείχθηκε πόσο άνθρακας ήταν ο θησαυρός, καθώς σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ ο επίσημος πληθωρισμός σε ... Περισσότερα
Συνάντηση Αντώνη Μαρκούλη με φιλοζωικές οργανώσεις για το πρόβλημα των αδέσποτων
από Η Άλλη Άποψη
Συνάντηση με φιλοζωικές οργανώσεις του δήμου είχε ο υποψήφιος Δήμαρχος Βέροιας Αντώνης Μαρκούλης, με αντικείμενο, φυσικά, την υφιστάμενη ανεπάρκεια στην αντιμετώπιση του φαινομενικά άλυτου προβλήματος των αδέσποτων.
Από τις φιλοζωικές οργανώσεις τέθηκαν τα εξής ζητήματα: η πρόσβαση στους χώρους του κυνοκομείου και του καταφυγίου, ο έλεγχος της ηλεκτρονικής σήμανσης των δεσποζομένων, ώστε να σταματήσει το απαράδεκτο γεγονός της εγκατάλειψής τους, η τήρηση βιβλίων εισερχομένων-εξερχομένων σκύλων στο κυνοκομείο, η ενημέρωση της ιστοσελίδας του Δήμου, η ενίσχυση της φιλοζωικής παιδείας, η γνωστοποίηση στους δημότες του κόστους λειτουργίας του κυνοκομείου, η λήψη μέριμνας για την άδεια (διάρκειας ενός μήνα) που θα λάβει το επόμενο διάστημα ο κτηνίατρος προκειμένου να αποφευχθεί ο πολλαπλασιασμός των ήδη συσσωρευμένων προβλημάτων κ.α.
Στη συνάντηση με τον Αντώνη Μαρκούλη, παραβρέθηκαν εκπρόσωποι του Συλλόγου Ζωοφίλων Ημαθίας Ζ.Ω.Η. και του Φιλοζωικού Ομίλου Ημαθίας.
Ο Αντώνης Μαρκούλης διαβεβαίωσε ότι η δική του Δημοτική Αρχή θα δώσει άμεσα λύση στο χρόνιο πρόβλημα των αδέσποτων εφαρμόζοντας το σχετικό νομοθετικό πλαίσιο, κάτι που άλλωστε αναγράφεται και στο αναλυτικό πρόγραμμα του συνδυασμού «Προτεραιότητα στον Πολίτη»