Σάββατο, 18 Σεπ, 2021

  • Το «Πράσινο New Deal» θα διασφαλίσει φτηνό ρεύμα, ενεργειακή ασφάλεια, προστασία του περιβάλλοντος και «καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας» ;
  • ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ: Ενα ακόμα υποκριτικό ψήφισμα για τα «δικαιώματα» και τις «διακρίσεις»
  • Συνεδριάζει στην Αθήνα με ατζέντα φωτιά για τους λαούς
  • Αναβάλλεται η τελετή εγκαινίων του  Κέντρου Βιομηχανικής Κληρονομιάς ΕΡΙΑ
  • Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 17/9/21
  • Με «κόκκινο» προς το άγνωστο!
Το «Πράσινο New Deal» θα διασφαλίσει φτηνό ρεύμα, ενεργειακή ασφάλεια, προστασία του περιβάλλοντος και «καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας» ;1 ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ: Ενα ακόμα υποκριτικό ψήφισμα για τα «δικαιώματα» και τις «διακρίσεις»2 Συνεδριάζει στην Αθήνα με ατζέντα φωτιά για τους λαούς3 Αναβάλλεται η τελετή εγκαινίων του  Κέντρου Βιομηχανικής Κληρονομιάς ΕΡΙΑ4 Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 17/9/215 Με «κόκκινο» προς το άγνωστο!6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Πρωτόκολλα...

Πρωτόκολλα...

Η πολιτική της κυβέρνησης στην πανδημία, όπου τα δίνει όλα για την «υγεία» της οικονομίας, διαμορφώνει το έδαφος και για κάθε λογής παλινωδίες και αντιφάσεις, που με τη σειρά τους τροφοδοτούν τον ανορθολογισμό. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν τα παιδιά 12 με 17 ετών. Γι' αυτήν την ηλικιακή κατηγορία δεν προβλέπεται εμβολιασμός, και... Περισσότερα

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΑΠΑ ΜΕ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ «PHILOS»

από Η Άλλη Άποψη
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΑΠΑ ΜΕ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ «PHILOS»

Πριν ένα χρόνο περίπου, την άνοιξη του 2015, είχαμε την πρώτη επαφή με άτομα που ζουν κι εργάζονται στη Γερμανία -ένα εκ των οποίων με καταγωγή από τη Βέροια – τα οποία συγκέντρωσαν και  προσέφεραν στο Δημοτικό Ιατρείο φάρμακα και γενικά υγειονομικό υλικό για τις ανάγκες των ανθρώπων ευπαθών κατηγοριών που εξυπηρετούμε.

 Η Βεροιώτισσα κ. Παγώνα Σιμάκη μαζί με μία ομάδα οκτώ  ευαισθητοποιημένων  ατόμων  προβληματίστηκαν από  τις δυσάρεστες επιπτώσεις  της οικονομικής κρίσης που διέρχεται η χώρα τα τελευταία χρόνια και αποφάσισαν με τον τρόπο τους να συνδράμουν στο δύσκολο έργο του Δημοτικού Ιατρείου- Φαρμακείου το οποίο στηρίζεται στην εθελοντική και άμισθη εργασία των γιατρών του και στη δωρεάν προσφορά φαρμάκων από συμπολίτες μας.

Η ίδια η κ. Παγώνα Σιμάκη εμπνεύστηκε  την ιδέα  να βοηθήσει τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Σε σύντομο χρονικό διάστημα οκτώ φίλοι ήταν πρόθυμοι να πραγματοποιήσουν αυτή την ιδέα και ίδρυσαν το σύλλογο  «Philos- deutsch-griechischer Freundeskreis / Φίλος- γερμανό-ελληνικός φιλικός κύκλος», που από το Μάιο 2016 είναι ένα αναγνωρισμένο εγγεγραμμένο μη κερδοσκοπικό σωματείο. Τα ιδρυτικά μέλη είναι:

– Παγώνα Σιμάκη

– Raphael K. Shahni

– Beate Nikl

– Linda Schramm

– Thomas Kuhnhenne

– Astrid Wieschemann

– Petros Katsougris

– Katja Jüngst

Η πρόσφατη επίσκεψη της κ. Παγώνα Σιμάκη και του κ. Raphael K. Shahni  ήταν και η τέταρτη φορά που τα άτομα της ανωτέρω ομάδας μας έφεραν φάρμακα και υγειονομικό υλικό.  Επίσης πρόθεση του συλλόγου «Philos» είναι η υποστήριξη του Δημοτικού Ιατρείου και σε άλλες ανάγκες, όπως η ενίσχυση του οδοντιατρείου με μία σύγχρονη οδοντιατρική πολυθρόνα, διότι η υπάρχουσα είναι δύσχρηστη  δυσχεραίνοντας  το έργο των εθελοντών και για το σκοπό αυτό συγκεντρώνουν χρήματα από δωρεές.

Για όλες αυτές  τις δράσεις αλλά και για νέες ιδέες  που σχεδιάζουν  να υλοποιήσουν για τους δημότες  της περιοχής είχαν την ευκαιρία να ενημερώσουν το Δήμαρχο Βέροιας, Κωνσταντίνο Βοργιαζίδη, και τον Πρόεδρο του Ν.Π. ΚΑΠΑ κ. Θεόφιλο Κορωνά, σε πρόσφατη συνάντηση που είχαν παρουσία της κ. Σοφίας  Γούτα, Κοινωνικής Λειτουργού του Δημοτικού Ιατρείου .

Έχει διαβαστεί 349 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Περιοδικά σύννεφα
Περιοδικά σύννεφα
Θερμοκρασία 22 °C
Άνεμος Ν 1-2 μποφόρ

Σάββατο, 18 Σεπτεμβρίου

Περιοδικά σύννεφα
Περιοδικά σύννεφα
Θερμοκρασία 19 ως 31 °C
Άνεμος Δ 2-4 μποφόρ

Κυριακή, 19 Σεπτεμβρίου

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 19 ως 30 °C
Άνεμος Α 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 309 επισκέπτες και 1 μέλος.