Πέμπτη, 01 Οκτ, 2026

  • Πνιγμός του κουβανικού λαού: η πρόθεση που ο Λευκός Οίκος δεν μπαίνει πλέον στον κόπο να κρύψει
  • ΠΑΜΕ: Υποταγή στην πολιτική του πολέμου και των κερδών των ομίλων από την ΠΑΣΚΕ και τη ΔΑΚΕ στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ
  • Συνάντηση της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ με την κόρη του Τσε Γκεβάρα, Αλέιδα, στις Βρυξέλλες
  • Πρωταγωνιστικό ρόλο στα εγκληματικά σχέδια της ΕΕ για τη Μετανάστευση παίζει η κυβέρνηση
  • Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ: Σοβαρές ελλείψεις, απουσία ουσιαστικών ελέγχων και κίνδυνος περικοπής των κονδυλίων της ΚΑΠ στην Ελλάδα με βάση έκθεση της DG AGRI
  •  Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας επεκτείνει το δίκτυό της με δέκα νέες μονάδες αυτοεξυπηρέτησης
Πνιγμός του κουβανικού λαού: η πρόθεση που ο Λευκός Οίκος δεν μπαίνει πλέον στον κόπο να κρύψει1 ΠΑΜΕ: Υποταγή στην πολιτική του πολέμου και των κερδών των ομίλων από την ΠΑΣΚΕ και τη ΔΑΚΕ στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ2 Συνάντηση της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ με την κόρη του Τσε Γκεβάρα, Αλέιδα, στις Βρυξέλλες3 Πρωταγωνιστικό ρόλο στα εγκληματικά σχέδια της ΕΕ για τη Μετανάστευση παίζει η κυβέρνηση4 Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ: Σοβαρές ελλείψεις, απουσία ουσιαστικών ελέγχων και κίνδυνος περικοπής των κονδυλίων της ΚΑΠ στην Ελλάδα με βάση έκθεση της DG AGRI5  Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας επεκτείνει το δίκτυό της με δέκα νέες μονάδες αυτοεξυπηρέτησης 6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Οι δύο όψεις

Οι δύο όψεις

«Τόσα αντέχει η οικονομία»... Αυτή είναι η πρώτη παραδοχή με την οποία ξεπετάει η κυβέρνηση τα υποτιθέμενα «μέτρα στήριξης» που ανακοίνωσε χθες για το ενεργειακό κόστος, ξεκαθαρίζοντας σαν δεδομένο ότι ο λαός θα ξεπαγιάσει τον χειμώνα και ότι τα καύσιμα θα ξεκοκαλίσουν τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς.Γιατί όπως έλεγε ο ίδιος ο πρωθ... Περισσότερα

Συνάντηση Δημάρχου Νάουσας με τη Δόμνα Μιχαηλίδου

από Η Άλλη Άποψη
Συνάντηση Δημάρχου Νάουσας με τη Δόμνα Μιχαηλίδου

Συνάντηση εργασίας με την Υπουργό Οικογένειας και Κοινωνικής Συνοχής, Δόμνα Μιχαηλίδου, πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Νίκος Κουτσογιάννης, για ζητήματα που αφορούν το παρόν και το μέλλον της Νάουσας.

Στη συνάντηση συμμετείχε και ο Βουλευτής Ημαθίας Τάσος Μπαρτζώκας, στηρίζοντας τις πρωτοβουλίες της δημοτικής αρχής και συνεχίζοντας μια σταθερή συνεργασία για την προώθηση αναπτυξιακών και κοινωνικών παρεμβάσεων στον τόπο.

Στο πλαίσιο της συνάντησης ο Δήμαρχος παρουσίασε στην Υπουργό το πλαίσιο παρεμβάσεων «Νήμα» που αποτελεί ένα ολιστικό σχέδιο για την αναγέννηση της Νάουσας μέσω της αποκατάστασης και επανάχρησης πρώην βιομηχανικού συγκροτήματος εντός του αστικού ιστού και αιτήθηκε τη συνδρομή του Υπουργείου στην υλοποίηση του ως μιας πρότυπης εθνικής πολιτικής για τη στήριξη της ελληνικής περιφέρειας.

Το έργο αποτελεί κομβικής σημασίας ολοκληρωμένη παρέμβαση του στρατηγικού αναπτυξιακού σχεδιασμού της δημοτικής αρχής ενσωματώνοντας πρωτοποριακές δράσεις στους τομείς της κατοικίας, της έρευνας, της καινοτομίας, της εκπαίδευσης, της επιχειρηματικότητας, της ενεργειακής αυτονομίας και της κυκλικής οικονομίας.

Μέσα από την εφαρμογή μιας νέας μορφής σύγχρονου αστικού «κοινοτισμού» η δράση στοχεύει στη βιώσιμη ανάπτυξη μέσω της ανάπτυξης δεσμών αλληλεγγύης, συλλογικότητας και συναντίληψης μεταξύ των μελών της κοινότητας. Η εφαρμογή του σχεδίου «Νήμα» μπορεί να αποτελέσει πιλοτικό παράδειγμα ευρωπαϊκής περιφερειακής πόλης που απαντά στην αποβιομηχάνιση, τη δημογραφική συρρίκνωση και την οικονομική δυσπραγία, με ένα σύνολο παρεμβάσεων που καθιστούν το όλο σχέδιο ένα πρωτοποριακό κοινωνικοοικονομικό εγχείρημα επανεκκίνησης της τοπικής οικονομίας και προσέλκυσης και παραμονής νέων ανθρώπων στην περιφέρεια μέσω της αξιοποίησης της βιομηχανικής, αγροτικής και πολιτιστικής κληρονομιάς και της δημιουργίας συλλογικής κοινής ταυτότητας.

Επιπρόσθετα, στη συνάντηση συζητήθηκε η ενίσχυση του Δήμου Νάουσας για τη δημιουργία χώρων για την προσωρινή φιλοξενίας ευάλωτων συνδημοτών μας (άστεγοι, κακοποιημένες γυναίκες, κοκ), καθώς και η παρουσία της Υπουργού στα εγκαίνια της Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης για άτομα με αναπηρία στις 18 Απριλίου, παραμονή του εορτασμού του Ολοκαυτώματος της Νάουσας.

Η Υπουργός δήλωσε πως οι προτεινόμενες παρεμβάσεις του Δήμου Νάουσας αποτελούν ένα απολύτως πρωτοποριακό σχέδιο για την κοινωνική συνοχή και την τοπική ανάπτυξη και εναρμονίζονται πλήρως με τις προτεραιότητες του Υπουργείου Οικογένειας και Κοινωνικής Συνοχής και δεσμεύτηκε για την εξεύρεση του κατάλληλου χρηματοδοτικού εργαλείου για την υλοποίηση αυτού του καινοτόμου σχεδίου που μπορεί να αποτελέσει μοντέλο κοινωνικοοικονομικής ανάπτυξης για την ελληνική περιφέρεια στο σύνολο της.


Έχει διαβαστεί 314 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 625 επισκέπτες και 0 μέλη.