Τρίτη, 26 Οκτ, 2021

  •  ΚΚΕ: Ο θάνατος του νεαρού Ρομά φέρνει στο προσκήνιο την αστυνομική βία και αυθαιρεσία
  • Ενός λε­πτού σιγή για τους νε­κρούς της ερ­γα­τι­κής τάξης
  • Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 26/10
  • Παρουσίαση βιβλίου της Νόρας Πυλόρωφ στη Βέροια
  • Διακοπή νερού στη Βέροια
  • Μήνυμα Δημάρχου Βέροιας για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940
 ΚΚΕ: Ο θάνατος του νεαρού Ρομά φέρνει στο προσκήνιο την αστυνομική βία και αυθαιρεσία1 Ενός λε­πτού σιγή για τους νε­κρούς της ερ­γα­τι­κής τάξης2 Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 26/103 Παρουσίαση βιβλίου της Νόρας Πυλόρωφ στη Βέροια4 Διακοπή νερού στη Βέροια5 Μήνυμα Δημάρχου Βέροιας για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 19406

Το Σχόλιο της Ημέρας

Για τα μάτια των νέων

Μια παράσταση, με «ειδικό προσκεκλημένο» τη νέα γενιά, δίνουν σε «κόντρα ρόλους» η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ, επιδιδόμενοι σε μια πλειοδοσία υποσχέσεων για δήθεν «μέτρα στήριξης», «ευκαιρίες» και επιδόματα. Αντιμετωπίζουν τη νεολαία σαν εκλογική λεία στο σαφάρι της κυβερνητικής εναλλαγής, προσπαθούν να εγκλωβίσουν και να ενσωματώσουν τη δίκαιη α... Περισσότερα

Συνάντηση εργασίας των Π.Ε Ημαθίας-Πέλλας

από Η Άλλη Άποψη

Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου, στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας για κοινά αναπτυξιακά θέματα Ημαθίας – Πέλλας. Παραβρέθηκαν ο αντιπεριφερειάρχης Πέλλας  κ. Θεοδωρίδης ο δήμαρχος Νάουσας κ. Νίκος Κουτσογιάννης οι περιφερειακοί σύμβουλοι Ημαθίας κα. Καρατζιούλα και κ. Τεληγιαννίδης, οι συνεργάτες του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κ.κ. Αργυράκης και Τσελίδης και ο συνεργάτης του αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας κ. Τουμανίδης.
Αντικείμενο της συζήτησης, η οποία διεξήχθη σε καλό κλίμα ήταν θέματα αναπτυξιακού προγραμματισμού, κοινού ενδιαφέροντος Ημαθίας – Πέλλας, με έμφαση στις υποδομές, στον τουρισμό, στον πολιτισμό, σε ευρωπαϊκά προγράμματα κ.ά.
Πιο συγκεκριμένα, τα θέματα που τέθηκαν από τον δήμαρχο και τους περιφερειακούς συμβούλους αφορούσαν κυρίως τη σύνδεση των Χιονοδρομικών Κέντρων Ημαθίας – Πέλλας και τον οδικό άξονα Έδεσσας – Νάουσας – Βέροιας.
Όσον αφορά τη σύνδεση Άνω-Κάτω Γραμματικό με το Χιονοδρομικό Κέντρο «3-5 Πηγάδια» η μελέτη βρίσκεται σε ικανοποιητικό στάδιο και απαιτείται επικαιροποίηση κάποιων τεχνικών στοιχείων, ενώ, προβλήματα εντοπίζονται στο τμήμα που αφορά τη Νάουσα και, συγκεκριμένα από το Χιονοδρομικό Κέντρο «3-5 Πηγάδια» έως τα όρια της Π.Ε. Πέλλας.
Για το λόγο αυτό αύριο Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου  οι συνεργάτες των  δυο αντιπεριφερειάρχων θα έχουν σύσκεψη με υπηρεσιακούς παράγοντες του δήμου Νάουσας για να εξεταστεί η ενδεχόμενη εναλλακτική χάραξη και να ξεπεραστεί το πρόβλημα της περιβαλλοντικής αδειοδότησης.
Ένα θέμα που απασχολεί αμφότερες τις Περιφερειακές Ενότητες Ημαθίας – Πέλλας είναι ο οδικός άξονας Έδεσσας – Νάουσας – Βέροιας (Μέση – Σύνδεση με την Εγνατία Οδό). Ειδικότερα, τα οδικά τμήματα Κοπανός – Διασταύρωση με Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Έδεσσας (Σεβαστειανά) το οποίο έχει μήκος 14,5 χλμ και Κοπανός – Νάουσα παρουσιάζουν μελετητική ωριμότητα και μπορούν, άμεσα, να ενταχθούν στο ΣΕΣ. 
Ωστόσο, για το τμήμα Πατρίδα – Μέση πρέπει να εξευρεθούν οι χρηματοδοτικοί πόροι για να υπάρξει μελετητική ωριμότητα, η οποία αποτελεί αναγκαία και ικανή συνθήκη για ένταξή του σε χρηματοδοτικό μέσο.
Ο  κ. Θεοδωρίδης ανέφερε ότι ο προγραμματικός, αναπτυξιακός σχεδιασμός παίζει έναν σημαντικό και υπεύθυνο ρόλο στη συνεργασία Π.Ε. Ημαθίας και Π.Ε. Πέλλας. Τα πολλά, κοινά σημεία και στοιχεία των δύο περιοχών ανοίγουν μεγάλες προοπτικές συνεργασίας και υπάρχει η διάθεση και η πολύ καλή συνεργασία με τον κ. Καλαϊτζίδη για κοινή αντιμετώπιση προβλημάτων και διεκδίκηση έργων, αμοιβαία επωφελών για τις δύο περιοχές.
Ακόμη,  τόνισε για τον οδικό άξονα Έδεσσας – Νάουσας – Βέροιας ότι αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα έργα υποδομής της περιοχής μας, ειδικά στον τομέα των μεταφορών αγροτικών προϊόντων. Πρόκειται για ένα έργο εθνικής εμβέλειας το οποίο θα συνδέσει τα δύο σημαντικά παραγωγικά, αγροτικά κέντρα Ημαθίας – Πέλλας με την υπόλοιπη χώρα και αναμένεται να ενισχύσει την εξωστρέφεια της τοπικής και περιφερειακής οικονομίας. Για το λόγο αυτό θα υπάρξουν συντονισμένες ενέργειες σε συνεργασία με τον  κ. Καλαϊτζίδη και τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Τζιτζικώστα ώστε να ξεπεραστούν οι δυσκολίες και να ενταχθεί το έργο σε ευρωπαϊκό χρηματοδοτικό εργαλείο. 
Από την πλευρά του ο Δήμαρχος κ. Κουτσογιάννης δήλωσε πως η πόλη της Νάουσας και γενικά η Ημαθία πρέπει να κάνει «άνοιγμα» προς την Πέλλα με επίκεντρο, κυρίως, την τουριστική ανάπτυξη που είναι ζητούμενο για τις δύο περιοχές.
Επίσης, στη συνάντηση ο κ. Τεληγιαννίδης έθεσε το θέμα του οδικού τμήματος Πολλά Νερά – Φλαμουριά και ζήτησε να εξεταστεί η δυνατότητα σύνδεσης των δύο οικισμών με παρέμβαση του κ. Θεοδωρίδη ως αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης Προγραμματικού Σχεδιασμού.

Έχει διαβαστεί 330 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Καθαρός
Καθαρός
Θερμοκρασία 8 °C
Άνεμος ΑΒΑ 1-2 μποφόρ

Τρίτη, 26 Οκτωβρίου

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 4 ως 15 °C
Άνεμος Ν 0-2 μποφόρ

Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου

Περιοδικά σύννεφα
Περιοδικά σύννεφα
Θερμοκρασία 5 ως 15 °C
Άνεμος ΒΒΑ 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 371 επισκέπτες και 0 μέλη.