Δευτέρα, 17 Αυγ, 2026

  • ΚΚΕ: Τεράστιες οι ευθύνες του επιτελικά ανίκανου κράτους να προστατεύσει την ανθρώπινη ζωή και το φυσικό πλούτο που τα θεωρεί «κόστος»
  • Νέοι κρίκοι εμπλοκής από την Ουκρανία έως τη Μέση Ανατολή
  • Αποστολή
  • ΠΑΣΟΚ και μικρομεσαία επιχειρηματικότητα: Έργα και ημέρες της αμαρτωλής σοσιαλδημοκρατίας για τις ανάγκες του συστήματος
  • Το ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις εορταστικές εκδηλώσεις για την Κοίμηση της Θεοτόκου στο Βέρμιο
  • Γνώριμες οι Σειρήνες, γνωστός και ο προορισμός
ΚΚΕ: Τεράστιες οι ευθύνες του επιτελικά ανίκανου κράτους να προστατεύσει την ανθρώπινη ζωή και το φυσικό πλούτο που τα θεωρεί «κόστος»1 Νέοι κρίκοι εμπλοκής από την Ουκρανία έως τη Μέση Ανατολή2 Αποστολή3 ΠΑΣΟΚ και μικρομεσαία επιχειρηματικότητα: Έργα και ημέρες της αμαρτωλής σοσιαλδημοκρατίας για τις ανάγκες του συστήματος4 Το ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις εορταστικές εκδηλώσεις για την Κοίμηση της Θεοτόκου στο Βέρμιο5 Γνώριμες οι Σειρήνες, γνωστός και ο προορισμός6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Δύσκολα

Δύσκολα

Δύσκολες ώρες για τον ...μεγαλύτερο και ισχυρότερο στρατό του κόσμου. Ο διοικητής των αμερικάνικων δυνάμεων που επιχειρούν στον Κόλπο γράφει τη μια έκθεση μετά την άλλη για τις αεροπορικές και πυραυλικές επιθέσεις σε βάρος του Ιράν που δεν μπορούν να προκαλέσουν άλλη καταστροφή, ούτε να ασκήσουν μεγαλύτερη πίεση. Οπότε, δεν έχει νόημα ... Περισσότερα

Συνάντηση της βουλευτή Φρόσως Καρασαρλίδου με επαγγελματοβιοτέχνες για τον Πτωχευτικό Κώδικα

Τελευταία ενημέρωση από Η Άλλη Άποψη
Συνάντηση της βουλευτή Φρόσως Καρασαρλίδου με επαγγελματοβιοτέχνες για τον Πτωχευτικό Κώδικα

Συνάντηση με τους εκπροσώπους των επαγγελματοβιοτεχνών του νομού μας και ειδικότερα με τους: Ασλανίδη Λάζαρο (πρόεδρο Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Βέροιας), Φραγκότση Χρήστο (πρόεδρο Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Νάουσας) και Λογγινίδου Ταμάρα (γραμματέα Ομοσπονδίας Επαγγελματο-βιοτεχνών Νάουσας), είχε την Τρίτη στο γραφείο της η βουλευτής Ημαθίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Φρόσω  Καρασαρλίδου.

Σκοπός της συνάντησης ήταν:

Α) Η αλληλοενημέρωση για τον Πτωχευτικό Κώδικα.

Οι εκπρόσωποι των επαγγελματοβιοτεχνών ανέφεραν ότι καλύπτονται απόλυτα από τον πρόεδρο της ΓΕΣΕΒΕ Γιώργο Καββαθά, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: “Αυτός ο λαός έχει καταχρεωθεί με δισεκατομμύρια για να σώσει ένα τραπεζικό σύστημα, το οποίο εν τέλει έχει πάψει να είναι ελληνικό και καλείται για άλλη μια φορά να ξεπουλήσει την περιουσία του για να σωθούν οι τράπεζες, όταν μάλιστα οι τράπεζες πωλούν τα χαρτοφυλάκιά τους στα funds από 10% έως 20% της αξίας των δανείων και τα καταναλωτικά μέχρι και 1%, αλλά ζητούν από τους δανειολήπτες να πληρώσουν το 100% του δανείου!”

Β)  Οι επιπτώσεις και οι συνέπειες του Πτωχευτικού Κώδικα για τους Ημαθιώτες, ιδιαίτερα τους μικρούς επαγγελματίες και αγρότες.

 Η κ. Καρασαρλίδου τόνισε ότι με τον νέο Πτωχευτικό Κώδικα επιδιώκεται με βίαιο τρόπο μια νέα αναδιανομή του πλούτου υπέρ των τραπεζών και των funds. Αυτό θα συμβεί διότι θα κλείσει το 80% των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, ενώ σε 600 χιλιάδες νοικοκυριά θα κατασχέσουν τις περιουσίες, αυξάνοντας έτσι το χώρο της αγοράς για τους μεγαλοκεφαλαιούχους. Επίσης στόχος είναι οι Έλληνες να πάψουν να επενδύουν πλέον στην κατοικία και όσα χρήματα έχουν να τα αποταμιεύουν στις τράπεζες.

Η ίδια δήλωσε πως θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να  αναδείξει τις αθέατες από πολλά μέσα ενημέρωσης πλευρές του Πτωχευτικού Κώδικα. «Γι αυτό καταθέσαμε την πρόταση μομφής και ζητήσαμε ως ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ονομαστική ψηφοφορία. Διότι το επόμενο διάστημα, με όσα θα ακολουθήσουν αν εφαρμοστεί ο νόμος - εμείς θα είμαστε εδώ, δίπλα στα κινήματα και την κοινωνία, για να μην επιτρέψουμε να εφαρμοστεί - θα καταλάβουν οι πολίτες το τι πρόκειται να συμβεί. Και σε κάθε νομό θα γνωρίζει ο κάθε πολίτης που θα χάνει το σπίτι του, την περιουσία του, πού θα καταφεύγει για να διαμαρτύρεται πλέον», σημείωσε η κα Καρασαρλίδου.

 

 

 

 


Έχει διαβαστεί 452 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 830 επισκέπτες και 0 μέλη.