Δευτέρα, 17 Αυγ, 2026

  • ΚΚΕ: Τεράστιες οι ευθύνες του επιτελικά ανίκανου κράτους να προστατεύσει την ανθρώπινη ζωή και το φυσικό πλούτο που τα θεωρεί «κόστος»
  • Νέοι κρίκοι εμπλοκής από την Ουκρανία έως τη Μέση Ανατολή
  • Αποστολή
  • ΠΑΣΟΚ και μικρομεσαία επιχειρηματικότητα: Έργα και ημέρες της αμαρτωλής σοσιαλδημοκρατίας για τις ανάγκες του συστήματος
  • Το ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις εορταστικές εκδηλώσεις για την Κοίμηση της Θεοτόκου στο Βέρμιο
  • Γνώριμες οι Σειρήνες, γνωστός και ο προορισμός
ΚΚΕ: Τεράστιες οι ευθύνες του επιτελικά ανίκανου κράτους να προστατεύσει την ανθρώπινη ζωή και το φυσικό πλούτο που τα θεωρεί «κόστος»1 Νέοι κρίκοι εμπλοκής από την Ουκρανία έως τη Μέση Ανατολή2 Αποστολή3 ΠΑΣΟΚ και μικρομεσαία επιχειρηματικότητα: Έργα και ημέρες της αμαρτωλής σοσιαλδημοκρατίας για τις ανάγκες του συστήματος4 Το ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις εορταστικές εκδηλώσεις για την Κοίμηση της Θεοτόκου στο Βέρμιο5 Γνώριμες οι Σειρήνες, γνωστός και ο προορισμός6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Δύσκολα

Δύσκολα

Δύσκολες ώρες για τον ...μεγαλύτερο και ισχυρότερο στρατό του κόσμου. Ο διοικητής των αμερικάνικων δυνάμεων που επιχειρούν στον Κόλπο γράφει τη μια έκθεση μετά την άλλη για τις αεροπορικές και πυραυλικές επιθέσεις σε βάρος του Ιράν που δεν μπορούν να προκαλέσουν άλλη καταστροφή, ούτε να ασκήσουν μεγαλύτερη πίεση. Οπότε, δεν έχει νόημα ... Περισσότερα

Συνάντηση του Τάσου Μπαρτζώκα με τον πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ

από Η Άλλη Άποψη
Συνάντηση του Τάσου Μπαρτζώκα με τον πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ

             

Εκ νέου συναντήθηκε ο Τάσος Μπαρτζώκας με τον Πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ, Γρηγόριο Βάρρα για ζητήματα που αφορούν τις αναδρομικές πληρωμές δικαιούμενων ενισχύσεων προηγούμενων ετών (2019 & 2018) σε Ημαθιώτες αγρότες, οι οποίες δεν έχουν καταβληθεί, παρά την επίλυση του ζητήματος των δασικών χαρτών.

Όπως ανέφερε ο Τάσος Μπαρτζώκας στον Πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ, ενώ οι αγρότες της Ημαθίας που αντιμετώπιζαν πρόβλημα με τις λανθασμένα χαρακτηρισμένα εκτάσεις τους ως δασικές, έχουν ολοκληρώσει τις δηλώσεις τους και αναμένεται σύντομα να λάβουν τα τσεκ της προκαταβολής για το έτος 2020, αναμένουν με αγωνία την επίλυση της εκκρεμότητας των «κομμένων ενισχύσεων» για την περίοδο 2018 & 2019. Υπενθυμίζεται ότι αυτές οφείλονται στη μερική κύρωση του Δασικού Χάρτη στην Ημαθία.

Ο Τάσος Μπαρτζώκας τόνισε στον κ. Βάρρα ότι είναι επείγον η καταβολή των ενισχύσεων που δικαιούνται οι τοπικοί καλλιεργητές να ολοκληρωθεί πριν το τέλος αυτής της χρονιάς, προκειμένου οι Ημαθιώτες αγρότες να λάβουν τα χρωστούμενα τους για να αντιμετωπίσουν τις οικονομικές συνέπειες της υγειονομικής κρίσης. Από τη μεριά του ο κ. Βάρρας διαβεβαίωσε ότι, αφενός αντιλαμβάνεται το επείγον του ζητήματος, αφετέρου εγγυήθηκε ότι οι διαδικασίες θα κινηθούν με ταχύτητα.

Επιπρόσθετα, ο βουλευτής εστίασε την προσοχή σε δύο επιμέρους ζητήματα. Κατά πρώτον, την ανάγκη επιπλέον στήριξης των αγροτών που έχουν πληγεί από την πανδημίας, μέσω της έκτακτης ενίσχυσης με το ποσό των 7000 €. Το μέτρο έχει εγκριθεί από την Ευρώπη και εξετάζεται από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων ο τρόπος ένταξης των πληγέντων. 

Παράλληλα, ο Τάσος Μπαρτζώκας επικεντρώθηκε και στο ζήτημα των βοσκήσιμων γαιών. Αφού έθεσε στον Πρόεδρο το πρόβλημα με τα περιορισμένα προς διάθεση βοσκοτόπια, πρόβλημα που εντοπίζεται όχι μόνο στην Ημαθία, αλλά σε όλη την Ελλάδα, συζήτησαν για την ανάγκη υπερπήδησης των ευρωπαϊκών εμποδίων, προκειμένου να ξεπεραστεί το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν πολλοί κτηνοτρόφοι, με άμεση απώλεια στο εισόδημα τους.


Έχει διαβαστεί 582 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 824 επισκέπτες και 0 μέλη.