Παρασκευή, 05 Ιούν, 2020

  • ΗΠΑ: Ο πλούτος των Αμερικανών δισεκατομμυριούχων αυξήθηκε κατά μισό τρισεκατομμύριο στο διάστημα της καραντίνας!!!
  • Δράση για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος
  • ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΧΕΙΡΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ: Εκφράζει δυσαρέσκεια για τη μείωση στην επιχορήγηση
  • Το ΚΑΠΑ Βέροιας ευχαριστεί
  • Ανακοίνωση της Κ.Ο Μ-Λ ΚΚΕ Ημαθίας για την Παγκόσμια Ημέρα του Περιβάλλοντος
  • ΔΗΜΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ:ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ
ΗΠΑ: Ο πλούτος των Αμερικανών δισεκατομμυριούχων αυξήθηκε κατά μισό τρισεκατομμύριο στο διάστημα της καραντίνας!!!1 Δράση για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος2 ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΧΕΙΡΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ: Εκφράζει δυσαρέσκεια για τη μείωση στην επιχορήγηση3 Το ΚΑΠΑ Βέροιας ευχαριστεί4 Ανακοίνωση της Κ.Ο Μ-Λ ΚΚΕ Ημαθίας για την Παγκόσμια Ημέρα του Περιβάλλοντος5 ΔΗΜΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ:ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Συνέντευξη με την πρέσβη της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

print
email
από Η Άλλη Άποψη
Συνέντευξη με την πρέσβη της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

Tα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας με τίτλο «Με την Κούβα στην καρδιά», του ερασιτέχνη φωτογράφου και Πρόξενου της Κούβας στην Ελλάδα, José Oriol Marrero Martínez, πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου 2 Φεβρουαρίου στο ασφυκτικά γεμάτο Αριστοτέλειο Πολιτιστικό Κέντρο Τριλόφου του δήμου Βέροιας.
Παρούσα και η πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina η οποία παραχώρησε αποκλειστική συνέντευξη στον Αλέκο Χατζηκώστα  για την «ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ

Καταρχήν θα θέλαμε να σας καλωσορίσουμε στον τόπο μας και να σας πούμε ότι αυτός ο τόπος αγάπησε και αγαπά την Κούβα διαχρονικά.
Η πρώτη ερώτηση είναι ποιος ο σκοπός της επίσκεψής σας στην περιοχή μας

-Πάνω από απ’ όλα και πρώτα απ’ όλα θέλω να ευχαριστήσω τον Τρίλοφο, την Βέροια, την περιοχή που μας υποδέχτηκε. Και ειδικά αυτό το πολύ όμορφο μέρος, το Πολιτιστικό Κέντρο που θα φιλοξενήσει την έκθεση με την Κούβα στην καρδιά».Αυτή η έκθεση είναι ο πρωταρχικός σκοπός της επίσκεψής μας. Έχει ως βασική θεματολογία διάφορα θέματα της ζωής στην Κούβα η οποία έγινε από τον πρόξενο της Ελλάδας στην Κούβα κύριο José Oriol Marrero Martíne. Είναι αφιερωμένη στην επέτειο γέννησης του Χοσέ Μαρτί. Στην 60η επέτειο του θριάμβρου της εξέγερσης- επανάστασης στην Κούβα. Και θέλουμε ο ελληνικός και κουβανικός λαός να νοιώθουν ότι είναι πολύ κοντά όπως ακριβώς κάθε κομμάτι της έκθεσης που αφήνουμε στις πόλεις που έχουμε περάσει.
60 χρόνια από την μεγάλη επανάσταση στην Κούβα. Τι προσέφερε στον λαό της και στον κόσμο ευρύτερα, επιγραμματικά ;
-Η επανάσταση ουσιαστικά ήταν αυτό που την οδήγησε στην ανεξαρτησία της. Γιατί ακριβώς η ανεξαρτησία που είχε επιτευχθεί από τους ισπανούς, ουσιαστικά κλάπηκε από την κατοχή την Βορειοαμερικάνικη.  Και μέχρι την περίοδο που θριάμβεψε αυτή η επανάσταση ουσιαστικά αποτελούσε μία αποικία των ΗΠΑ. Και με αυτήν την επανάσταση ο κουβανικός λαός ανέκτησε ουσιαστικά πλήρως την αξιοπρέπειά του. Και κέρδισε αυτή την επανάσταση με την δική του μάχη, τον δικό του αγώνα. Και κανείς δεν την επέβαλε από τα έξω. Και μάχεται εδώ και 60 χρόνια ενάντια στο εμπάργκο που έχουν επιβάλει οι ΗΠΑ, τόσο το εμπορικό όσο και το οικονομικό, γιατί αισθάνεται ο λαός της Κούβας ότι είναι μέρος της επανάστασης. Γιατί όλες οι μεγάλες αποφάσεις της χώρας παίρνονται με τη συμμετοχή του λαού. Και γιατί ακριβώς  ο λαός αισθάνεται ότι του ανήκει αυτή η επανάσταση. Και μόνο με την σκληρή δουλειά που εμείς οι ίδιοι αισθανόμαστε ότι μπορούμε να κάνουμε θα έχουμε αυτό που επιθυμούμε. Γιατί ακριβώς δεν πέφτουν τα θαύματα από τον ουρανό. Και ακριβώς έχουμε επιτύχει ένα καλό επίπεδο διαβίωσης για τον λαό, ένα καλό επίπεδο στην δημόσια υγεία , ελεύθερη και δημόσια εκπαίδευση. Δεν υπάρχουν οι διαφορές είτε είσαι από άλλη χώρα, είτε ανάλογα με τη σεξουαλική σου προτίμηση, δεν έχουμε τέτοιους είδους περιορισμούς στην Κούβα. Όλοι έχουν τα ίδια δικαιώματα , ίδιους μισθούς για την ίδια δουλειά.  Και η Κούβα μάλιστα αποτελεί ένα παράδειγμα πολύ χαμηλής θνησιμότητας των νεογνών. Είναι από τις χώρες που παρουσιάζουν τα μεγαλύτερα ποσοστά ανάπτυξης στη βιοτεχνολογία και στην Ιατρική. Και επίσης είμαστε ένας χαρούμενος λαός που μοιάζει πολύ με τον ελληνικό λαό.
Και μία τελευταία ερώτηση. Ένα μήνυμα προς τον ελληνικό λαό που όλα αυτά τα χρόνια, το μεγαλύτερο του κομμάτι έχει εκφράσει πολύμορφα τη συμπαράσταση του είτε με μπριγάδες, με κείμενα, με άρθρα κ.α
-Θέλουμε να ευχαριστήσουμε από καρδιάς όλους τους φίλους της Κούβας στην Ελλάδα που ιστορικά έχουν αποδείξει ότι έχουν υποστηρίξει την Κούβα και την Επανάσταση της Κούβας. Όπου και αν πάμε και λέμε ότι είμαστε από την Κούβα συναντάμε ένα χαμόγελο στα πρόσωπα των Ελλήνων. Πέρα από κάθε ιδεολογία η αγάπη ανάμεσα στους λαούς είναι το πιο σημαντικό. Και υπάρχουν ιστορικοί δεσμοί ανάμεσα στην Ελλάδα και στην Κούβα. Και μάλιστα ο πρόξενος κ. , José Oriol Marrero Martínez κάνει την ερευνά του σχετικά με τον Χ. Μαρτί και τη σχέση του με την Ελλάδα. Όπως επίσης και στον 19ο αιώνα υπήρχε ένας θαυμασμός των αγωνιστών της Κούβας προς τους αγωνιστές της Ελλάδας που ,όπως εμείς, μάτωσαν. Και θέλουμε να συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε  τους δεσμούς που ήδη υπάρχουν στις δύο χώρες και στους δύο λαούς. Και με την φωτογραφική έκθεση του κ. προξένου και τα τραγούδια της τραγουδίστριας (σ.σ συμμετείχε στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα της έκθεσης στον Τρίλοφο) ελπίζουμε να αφήσουμε ένα κομμάτι  της Κούβας στις καρδιές σας.


(Δημοσιέυτηκε στην έντυπη "Η ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ"

Έχει διαβαστεί 137 φορές

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

«Άτιμη Ασφαλιστική»

Από την εκδήλωση της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" στο Foyer στη Βέροια(27/12/19)

 

Οι ερωτήσεις της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" προς την Έφη Αχτσιόγλου

 

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Τα Πιο Δημοφιλή

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Συννεφιασμένος
Συννεφιασμένος
Θερμοκρασία 18 °C
Άνεμος ΒΔ 1-2 μποφόρ

Παρασκευή, 05 Ιουνίου

Κυρίως συννεφιασμένος
Κυρίως συννεφιασμένος
Θερμοκρασία 15 ως 27 °C
Άνεμος ΝΝΑ 2-4 μποφόρ

Σάββατο, 06 Ιουνίου

Μερική λιακάδα με καταιγίδες
Μερική λιακάδα με καταιγίδες
Θερμοκρασία 13 ως 21 °C
Άνεμος ΒΒΑ 2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 337 επισκέπτες και 0 μέλη.

Αρχική σελίδα για κινητά