Πέμπτη, 15 Νοέ, 2018

  • Δυναμική κινητοποίηση  Γονέων στην Ειρηνούπολη για το άλυτο ζήτημα της μεταφοράς των μαθητών
  • Ολιγόωρη διακοπή νερού λόγω βλάβης στην Δημοτική Κοινότητας Μακροχωρίου του Δήμου Βέροιας
  • ΚΚΕ:Για τα 45 χρόνια από τον ηρωικό ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου
  • Ζητήθηκε το άνοιγμα των λογαριασμών του Κ. Σημίτη
  • ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΝΕΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ: Με τους αγώνες μας τιμούμε την εξέγερση του Νοέμβρη του '73
  • O δεύτερος κοντινότερος εξωπλανήτης ανακαλύφθηκε σε απόσταση έξι ετών φωτός από τη Γη
Δυναμική κινητοποίηση  Γονέων στην Ειρηνούπολη για το άλυτο ζήτημα της μεταφοράς των μαθητών1 Ολιγόωρη διακοπή νερού λόγω βλάβης στην Δημοτική Κοινότητας Μακροχωρίου του Δήμου Βέροιας2 ΚΚΕ:Για τα 45 χρόνια από τον ηρωικό ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου3 Ζητήθηκε το άνοιγμα των λογαριασμών του Κ. Σημίτη4 ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΝΕΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ: Με τους αγώνες μας τιμούμε την εξέγερση του Νοέμβρη του '735 O δεύτερος κοντινότερος εξωπλανήτης ανακαλύφθηκε σε απόσταση έξι ετών φωτός από τη Γη6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Συνέντευξη Π. Σκουρλέτη στη Βέροια

print
email
από Η Άλλη Άποψη
Συνέντευξη Π. Σκουρλέτη στη Βέροια

Διήμερη επίσκεψη στην Βέροια πραγματοποιεί στην Βέροια, την Πέμπτη (31/5) και την Παρασκευή(1/6), Υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης.
Κατά τη διάρκεια της θα έχει συνάντηση με τον Δήμαρχο Βέροιας Κωνσταντίνο Βοργιαζίδη στο δημαρχείο της πόλης, με τον Αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας, Κώστα Καλαϊτζίδη, στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας στην Βέροια καθώς και θα κάνει χαιρετισμό στην 29η Τακτική Γενική Συνέλευση της Ένωσης Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης – Αποχέτευσης (Ε.Δ.Ε.Υ.Α.)
Παραθέτουμε τα όσα δήλωσε σε συνέντευξη στα τοπικά ΜΜΕ το μεσημέρι της Πέμπτης:

Στην αρχή της παρέμβασής του τόνισε ότι οι ΔΕΥΑ αποτελούν «σημαντικά εργαλεία για την Τ.Α» και πως η κυβέρνηση «με θεσμικές πρωτοβουλίες τις θωρακίζει σε όποιους τις επιβουλεύονται», ενώ αναφέρθηκε και στις 800 προσλήψεις που πραγματοποίησε. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη γενικότερη οικονομική κατάσταση υποστηρίζοντας ότι «με σταθερό βηματισμός βαδίζουμε προς ολοκλήρωση του προγράμματος, χωρίς να μπούμε σε καινούργιο, κάτι που μας γεμίζει με αισιοδοξία».
Επίσης τόνισε ότι έτσι «δημιουργούνται νέες προοπτικές που θα τις αξιοποιήσουμε»,ενώ τόνισε ότι με αυτόν τον τρόπο θα επαναπροσεγγίσουμε κάποια ζητήματα. Επίσης από την δική τους διαχείριση των μνημονίων σημείωσε ότι ¨αποσοβήθηκαν» ή και «λειάνθηκαν».  Όσον αφορά την επιστροφή στην «κανονικότητα» αναφέρθηκε στις  εργασιακές σχέσεις αλλά και στην εξυγίανση του πολιτικού συστήματος  («να αποκαθαρθούν οι πολιτικές δυνάμεις» ζήτησε) καθώς και να σπάσει ο μηχανισμός διαφθοράς και σήψης.
Υποστήριξε ότι ο απολογισμός του Υπουργείου είναι θετικός ,καθώς στήριξε την Τ.Α και με κατάλληλα χρηματοδοτικά εργαλεία. Αναφερόμενος στο πρώτο βήμα της μεταρρύθμισης μέσω του «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ 1» σημείωσε ότι γίνεται στο πλαίσιο της εμβάθυνσης της δημοκρατίας και της νέας κουλτούρας «συνεργασίας και συνθέσεων». Υποστήριξε ακόμη ότι «οι μονοκομματικές αντιλήψεις έχουν τελειώσει. Για τις αντιδράσεις των κεντρικών οργάνων της Τ.Α υποστήριξε ότι είναι  στο πλαίσιο «κομματικών σχεδιασμών» καθώς και ότι η πλειοψηφία των αποφάσεων των Δ.Σ κάνει προτάσεις στο σχέδιο και δεν το απορρίπτει κατηγορηματικά.
Επίσης στα θετικά του «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ1» σημείωσε την ενδυνάμωση των κοινοτήτων, την κατηγοριοποίηση των δήμων, τα τοπικά δημοψηφίσματα κ.α. Τέλος κατηγόρησε τη Ν.Δ ότι δεν έχει μεταρρυθμιστικές προτάσεις για την Τ.Α , ενώ άσκησε κριτική και στη Γεννηματά καλώντας την να ακούσει τις απόψεις του Γ. Ραγκούση. Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με την ΠΓΔΜ τόνισε ότι δεν υπάρχουν περισσότερο ή λιγότερο πατριώτες»,υποστήριξε ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας ,ενώ για την μελλοντική συνεργασία μετεκλογικά με του ΑΝΕΛ υποστήριξε ότι κανείς «δεν θα προδικάσει εάν είμαστε ή όχι». Τον υπουργός συνόδευαν οι βουλευτές Χ.  Αντωνίου και Φ. Καρασαρλίδου το μέλος της Κ.Ε Ε. Παπαγιαννούλη και τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Επίσης την παρακολούθησαν ο δήμαρχος Βέροιας, ο πρόεδρος του Δ.Σ Π.Τσαπαρόπουλος, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΒ Γ. Ορφανίδης και οι αντιδήμαρχοι Β. Παπαδόπουλος, Θ. Σιδηρόπουλος, Θ. Κορωνάς κ.α

Έχει διαβαστεί 107 φορές

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Τα Πιο Δημοφιλή

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Περιοδικά σύννεφα
Περιοδικά σύννεφα
Θερμοκρασία 14 °C
Άνεμος ΒΒΑ 2-3 μποφόρ

Πέμπτη, 15 Νοεμβρίου

Περιοδικά σύννεφα
Περιοδικά σύννεφα
Θερμοκρασία 2 ως 16 °C
Άνεμος ΒΒΔ 2-3 μποφόρ

Παρασκευή, 16 Νοεμβρίου

Κυρίως συννεφιασμένος
Κυρίως συννεφιασμένος
Θερμοκρασία 4 ως 9 °C
Άνεμος Β 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 147 επισκέπτες και 0 μέλη.

Αρχική σελίδα για κινητά