Κυριακή, 31 Μάι, 2020

  • Σκληρή απάντηση στις δηλώσεις του αντιπεριφερειάρχη Κώστα Καλαϊτζίδη, για τις επετειακές εκδηλώσεις της Γενοκτονίας στη Νάουσα, από την Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος
  • Κυκλοφόρησε "Η ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ" (Νο 597)
  • Επαναλειτουργεί από Δευτέρα η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας
  • Ρίγος...
  • Επτά νέα κρούσματα .14 άτομα νοσηλεύονται στις ΜΕΘ
  • ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ
Σκληρή απάντηση στις δηλώσεις του αντιπεριφερειάρχη Κώστα Καλαϊτζίδη, για τις επετειακές εκδηλώσεις της Γενοκτονίας στη Νάουσα, από την Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος1 Κυκλοφόρησε "Η ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ" (Νο 597)2 Επαναλειτουργεί από Δευτέρα η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας3 Ρίγος...4 Επτά νέα κρούσματα .14 άτομα νοσηλεύονται στις ΜΕΘ5 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Συνέντευξη της Ιωάννας Σοφρόνωφ υποψήφιας με το ΚΚΕ

print
email
από Η Άλλη Άποψη
Συνέντευξη της Ιωάννας Σοφρόνωφ υποψήφιας με το ΚΚΕ

Στο πλαίσιο της αντικειμενικής και ολόπλευρης ενημέρωσης παρουσιάζουμε  συνέντευξη της υποψήφιας βουλευτίνας του ΚΚΕ Ιωάννας Σοφρόνωφ.

1.Κατηγορούν το ΚΚΕ ότι λέει: «ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος». Πώς το σχολιάζετε;
Αν ως νόμισμα θεωρούμε το σημερινό σάπιο, εκμεταλλευτικό σύστημα, βεβαίως είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος. Αυτό υπηρετούν, αυτό διαχειρίζονται, και μάλιστα ο κ. Τσίπρας έκανε πάρα πολύ καλά τη δουλειά, γι’ αυτό πήρε και τα εύσημα και των Αμερικάνων και της ΕΕ και των ονομαζόμενων «θεσμών», όλα αυτά τα χρόνια και του ΣΕΒ, ο οποίος την προηγούμενη βδομάδα, του είπε «μπράβο, καταφέρατε να υλοποιήσετε πάνω από το 60%, των απαιτήσεών μου, μένει το υπόλοιπο, κι όποιος κι αν βγει θα το υλοποιήσει, είτε ΣΥΡΙΖΑ είτε ΝΔ». Η ΝΔ του κ. Μητσοτάκη επίσης είπε στη συνέλευση ότι «εγώ θα υλοποιήσω όλο το υπόλοιπο 30% - 40%».
Επίσης κάποια υποτίθεται κεντρώα, δήθεν αριστερά κόμματα εμφάνιζαν αυτό το δίλημμα προεκλογικά, ακριβώς για να εγκλωβίζουν κόσμο. Όμως ο λαός έχει τεράστια εμπειρία σε αυτά τα ζητήματα. Γιατί ο ίδιος ο κ. Τσίπρας ταυτίστηκε μόνος του - δεν τον έσπρωξε κανείς εκεί - με τις δεξιές αντιλαϊκές πολιτικές, όταν ψήφιζε το τρίτο μνημόνιο, μαζί με τη δεξιά, μαζί με το ΠΑΣΟΚ, και εφάρμοζε επίσης τα προηγούμενα δύο μνημόνια, δίνοντας το δικαίωμα στη ΝΔ και στο ΠΑΣΟΚ να εμφανίζονται δικαιωμένοι, απογοητεύοντας έναν προοδευτικό, αριστερό, δημοκρατικό κόσμο.
2. Το ΚΚΕ προβάλλει το επιχείρημα ότι την επόμενη μέρα των εκλογών χρειάζεται ισχυρή εργατική λαϊκή αντιπολίτευση. Τι σημαίνει αυτό; Τι ακριβώς εννοείτε;
Στις 8 του Ιούλη θα είναι εδώ:
- Oι εφαρμοστικοί νόμοι των 3 μνημονίων που ψήφισαν και εφάρμοσαν ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ - ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ. Κανένας δε μιλάει για κατάργησή τους.
- Οι «μεταμνημονιακές» δεσμεύσεις, που όλοι αποδέχονται, στο όνομα της συνέχειας του κράτους.
- Τα ματωμένα πλεονάσματα μέχρι το 2060.
- Οι «συστάσεις» της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως η περαιτέρω αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης και η ελαστικοποίηση ωραρίων και εργασιακών σχέσεων, οι ιδιωτικοποιήσεις, οι πλειστηριασμοί κλπ.
- Οι απαιτήσεις του μεγάλου κεφαλαίου που υπόσχονται ότι θα υλοποιήσουν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.
- Οι επικίνδυνες δεσμεύσεις της χώρας σε ΝΑΤΟ - ΕΕ, που φέρνουν νέους μεγάλους κινδύνους στο Αιγαίο και την Κύπρο.
Στις 8 Ιουλίου δεν θα έχει καμία σημασία η διαφορά του πρώτου κόμματος από το δεύτερο, ποιο κόμμα θα αποτελέσει συμπλήρωμα της νέας κυβέρνησης, αν θα μπουν «κόμματα μιας χρήσης» στη Bουλή.
Επομένως στις 8 Ιούλη σημασία θα έχει ποιος θα είναι η φωνή, τα αυτιά και τα μάτια του λαού μέσα και έξω από τη Βουλή.
3. Ποιος ο εκλογικός στόχος του ΚΚΕ
Το ΚΚΕ έχει να προσφέρει πάρα πολλά στον ελληνικό λαό και στο σήμερα, αλλά και γιατί έτσι ανοίγει η ελπίδα και η προοπτική, για ένα καλύτερο αύριο. Η ψήφος στο ΚΚΕ πάντα επιστρέφει στο λαό. Μας ξέρει ο ελληνικός λαός μέσα από τους αγώνες και τις διεκδικήσεις του όλα αυτά τα χρόνια.
Μόνο το ΚΚΕ μέσα στη Βουλή, όπως έκανε και τα προηγούμενα χρόνια, θα μπορεί να καταθέτει προτάσεις νόμου κα τροπολογίες προς όφελος των λαϊκών στρωμάτων. Και βέβαια θα βρίσκεται και έξω από τη Βουλή, οργανώνοντας τον αγώνα, πιέζοντας τη νέα κυβέρνηση, όταν θα παίρνει αντιλαϊκά μέτρα, έτσι ώστε να τα εμποδίζει.
Επομένως όσο πιο ψηλά, τόσο το καλύτερο. Κι όχι το καλύτερο για το Κόμμα, το καλύτερο για τον ελληνικό λαό.
4.Είστε υποψήφια βουλευτής του ΚΚΕ στον Νομό Ημαθίας. Τι στάση κράτησε το ΚΚΕ τα προηγούμενα χρόνια στα προβλήματα των λαϊκών στρωμάτων του νομού και πως θα συνεχίσετε;
Όλα τα προηγούμενα χρόνια συμβάλλαμε στην ενίσχυση των αγώνων μαζί με άλλους αγωνιστές, που δεν συμφωνούν με όλα μαζί μας, για την επαναφορά των ΣΣΕ, για την μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, για να μην καταργηθεί η κυριακάτικη Αργία, για να μην απολυθούν εργαζόμενοι σε μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων στο νομό, για να παρθούν μέτρα προστασίας και ασφάλειας για τους εποχικά εργαζόμενους σε διαλογητήρια και κονσερβάδικα. Συμβάλλαμε ώστε να μην κλείσει το Νοσοκομείο Νάουσας, και διεκδικήσαμε να καλυφθούν όλα τα κενά σε όλες τις μονάδες Υγείας του νομού.
Είμασταν πλάι στους εργαζόμενους της ΕΒΖ και της ΔΕΛΤΑ ΑΕ στο Πλατύ, για να μην κλείσουν οι επιχειρήσεις και να μην απολυθούν οι εργαζόμενοι. Αναδείξαμε τα προβλήματα στην Παιδεία με το Νόμο για το Νέο Λύκειο, αναδείξαμε και οργανώσαμε τον αγώνα του ημαθιώτικου λαού ενάντια στα σχέδια μετατροπής του κάμπου της Ημαθίας σε απέραντη χασισοφυτεία με πρόσχημα την καλλιέργεια φαρμακευτικής κάνναβης που ανοίγει τον δρόμο στην νομιμοποίηση της ναρκωκουλτούρας.
Ήμασταν μπροστά στον αγώνα των συνταξιούχων για το δικαίωμα στην δωρεάν υγεία για όλους, στην επιστροφή όλων των κλεμμένων στις συντάξεις, στην κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου.
Είμαστε οι μόνοι που στηρίξαμε τον αγώνα των φτωχομεσαίων αγροτών στα μπλόκα για κατάργηση του εμπάργκο, κατώτερες εγγυημένες τιμές στην παραγωγή τους, μείωση του κόστους παραγωγής, 100% αποζημιώσεις στις ζημιές.
Για όλα τα παραπάνω καταθέσαμε και ερωτήσεις και αναφορές στη Βουλή.
Στην ίδια ρότα θα κινηθούμε και μετά τις 7 Ιούλη όταν όλα τα προβλήματα θα είναι παρόντα και ο λαός μας θα χρειάζεται ένα ισχυρό αποκούμπι στη Βουλή και στους αγώνες του.

(Δημολσιεύτηκε στην έντυπη "Η ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ")

Έχει διαβαστεί 104 φορές

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

«Άτιμη Ασφαλιστική»

Από την εκδήλωση της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" στο Foyer στη Βέροια(27/12/19)

 

Οι ερωτήσεις της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" προς την Έφη Αχτσιόγλου

 

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Τα Πιο Δημοφιλή

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Κυρίως συννεφιασμένος
Κυρίως συννεφιασμένος
Θερμοκρασία 14 °C
Άνεμος ΝΝΑ 0-1 μποφόρ

Κυριακή, 31 Μαϊου

Κυρίως συννεφιασμένος με καταιγίδες
Κυρίως συννεφιασμένος με καταιγίδες
Θερμοκρασία 11 ως 22 °C
Άνεμος ΑΝΑ 1-2 μποφόρ

Δευτέρα, 01 Ιουνίου

Μερική λιακάδα με καταιγίδες
Μερική λιακάδα με καταιγίδες
Θερμοκρασία 11 ως 21 °C
Άνεμος ΒΑ 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 219 επισκέπτες και 1 μέλος.

Αρχική σελίδα για κινητά