Πέμπτη, 04 Μάρ, 2021

  • Νέος ισχυρός μετασεισμός
  • Υπάρχει αντισεισμική προστασία σε όλα τα σχολεία μας;
  • Λουκέτο ξανά στον Ερασιτεχνικό αθλητισμό για δύο εβδομάδες
  • Lockdown   Νέα μέτρα: Για ψώνια στα 2 χλμ και άσκηση πεζή ή με ποδήλατο
  • Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό
  • ΔΕΥΑΒ τεστ αντιγόνου covid 19
Νέος ισχυρός μετασεισμός 1 Υπάρχει αντισεισμική προστασία σε όλα τα σχολεία μας;2 Λουκέτο ξανά στον Ερασιτεχνικό αθλητισμό για δύο εβδομάδες3 Lockdown   Νέα μέτρα: Για ψώνια στα 2 χλμ και άσκηση πεζή ή με ποδήλατο4 Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 5 ΔΕΥΑΒ τεστ αντιγόνου covid 196

Το Σχόλιο της Ημέρας

Χωρίς αυταπάτες…

Ιδιαίτερα τοπικά προβλήθηκε η είδηση σχετικά με την πορεία ενοποίησης των κεντρικών συνεταιριστικών οργανώσεων. Από την πλευρά μας δεν θέλουμε να καλλιεργήσουμε αυταπάτες σχετικά με το αν η ενοποίηση αυτή αφενός θα ξαναδώσει τους αγροτικούς συνεταιρισμούς τον παλιό τους χαρακτήρα και αφετέρου για το αν οι μεσαίοι και μικροί αγρότ... Περισσότερα

Συνεργασία του Δήμου Βέροιας με το Αλβανικό Προξενείο Θεσσαλονίκης

από Η Άλλη Άποψη

Συνάντηση με τη Γενική Πρόξενο της Αλβανίας στη Θεσσαλονίκη, Pavlina Ylli, και τον Πρόξενο της Αλβανίας, Artur Porpollogu, είχε το πρωί της Τρίτης, 10 Μαρτίου, ο Δήμαρχος Βέροιας, Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης, με σκοπό τη συζήτηση θεμάτων αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Κατά τη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα, οι Αλβανοί διπλωμάτες έθεσαν μια σειρά ζητημάτων που σχετίζονται με το μεγάλο αριθμό κατοίκων της ευρύτερης περιοχής με αλβανική καταγωγή.

Συγκεκριμένα, επαναδιατύπωσαν ένα παλαιότερο αίτημα για τη λειτουργία αλβανικού σχολείου στην περιοχή έτσι ώστε οι νεαροί μαθητές αλβανικής καταγωγής να έχουν τη δυνατότητα παράλληλα με τη φοίτησή τους στα ελληνικά δημόσια σχολεία να παρακολουθούν τις Κυριακές μαθήματα στην αλβανική γλώσσα. Επιπλέον, έθεσαν το ζήτημα των ομαδικών μετακλήσεων των αλλοδαπών εργατών γης, θέμα το οποίο τα τελευταία χρόνια έχει ταλαιπωρήσει τόσο τους ίδιους τους εργάτες όσο και τους εργοδότες-παραγωγούς.

Από την πλευρά του ο κ. Βοργιαζίδης, για το ζήτημα δημιουργίας αλβανικού σχολείου υπενθύμισε ότι στο παρελθόν ο Δήμος είχε αναλάβει ανάλογες ενέργειες που μπορούν να αποτελέσουν οδηγό. Ωστόσο, τόνισε ότι ένα τέτοιο εγχείρημα θα πρέπει να παραμείνει αυστηρά σε επίπεδο ουσίας, αποφεύγοντας επικοινωνιακές υπερβολές που ενδεχόμενα να υπονόμευαν την τελική έκβασή του.       

Σχετικά με το ζήτημα των εργατών γης, ο Δήμαρχος σημείωσε ότι η απλοποίηση της διαδικασίας μετάκλησης αλλοδαπών εργατών γης είναι ένα από τα βασικότερα προβλήματα της τοπικής αγροτικής κοινότητας και θα πρέπει να υπάρξει πίεση προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για να λυθεί το συντομότερο. Μάλιστα, ανέφερε ότι οι τοπικοί αγροτικοί σύλλογοι και παραγωγικοί φορείς καταβάλλουν μεγάλη προσπάθεια προς την κατεύθυνση μείωσης του κόστους μετάκλησης εργατών γης, εκφράζοντας την αισιοδοξία του για την ικανοποίηση του συγκεκριμένου αιτήματος.

Τέλος, εξετάστηκε η πιθανότητα συνεργασίας του Δήμου Βέροιας με την περιοχή της Κορυτσάς, μέρος με έντονο ελληνικό και χριστιανικό στοιχείο, στο πλαίσιο ενίσχυσης των οικονομικών, θεσμικών και πολιτιστικών σχέσεων των δυο χωρών.

 

Έχει διαβαστεί 229 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Η ταβέρνα "Πλάτανος" τώρα κοντά σας και με Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Καθαρός
Καθαρός
Θερμοκρασία 7 °C
Άνεμος Ν 2-3 μποφόρ

Πέμπτη, 04 Μαρτίου

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 4 ως 17 °C
Άνεμος ΑΝΑ 1-2 μποφόρ

Παρασκευή, 05 Μαρτίου

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 8 ως 18 °C
Άνεμος ΝΑ 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 226 επισκέπτες και 0 μέλη.