Τρίτη, 18 Αυγ, 2026

  • Όλοι και όλες στο πλευρό των διωκόμενων συναδέλφων! Κάλεσμα σε παράσταση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα 31 Αυγούστου, στις 11 π.μ., στη ΔΙΠΕ Ημαθίας
  • «Σύγχρονος Προαστιακός τώρα / όχι νέα διόδια χωρίς εναλλακτική για τους πολίτες»
  • Οι αναχωρήσεις των λεωφορείων για το παλλαϊκό συλλαλητήριο στη ΔΕΘ
  • ΚΚΕ: Διαψεύδεται το κυβερνητικό αφήγημα των «ήρεμων νερών» αποκαλύπτοντας ταυτόχρονα τα αδιέξοδα της εμπλοκής στους επικίνδυνους σχεδιασμούς των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ
  • Η ΝΕΕΑ ΠΑΣΟΚ Ημαθίας αποχαιρετά τον Παντελή Ζωγράφου
  • Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ: Ερώτηση για τη «ρήτρα διαφυγής» που αβαντάρει τους ομίλους ενώ ο λαός στενάζει από την ακρίβεια
Όλοι και όλες στο πλευρό των διωκόμενων συναδέλφων! Κάλεσμα σε παράσταση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα 31 Αυγούστου, στις 11 π.μ., στη ΔΙΠΕ Ημαθίας1 «Σύγχρονος Προαστιακός τώρα / όχι νέα διόδια χωρίς εναλλακτική για τους πολίτες»2 Οι αναχωρήσεις των λεωφορείων για το παλλαϊκό συλλαλητήριο στη ΔΕΘ3 ΚΚΕ: Διαψεύδεται το κυβερνητικό αφήγημα των «ήρεμων νερών» αποκαλύπτοντας ταυτόχρονα τα αδιέξοδα της εμπλοκής στους επικίνδυνους σχεδιασμούς των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ4 Η ΝΕΕΑ ΠΑΣΟΚ Ημαθίας αποχαιρετά τον Παντελή Ζωγράφου5 Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ: Ερώτηση για τη «ρήτρα διαφυγής» που αβαντάρει τους ομίλους ενώ ο λαός στενάζει από την ακρίβεια6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Σύγκρουση με τη στρατηγική του κεφαλαίου, για να πάψει το νερό να είναι εμπόρευμα

του Αλέκου ΧατζηκώσταΣτη Νάουσα η Δημοτική Αρχή παραχωρεί μέρος του νερού σε εταιρεία εμφιάλωσης. Στη Βουλή ψηφίστηκε πρόσφατα νόμος με τίτλο "Επέκταση αρμοδιοτήτων της Εταιρείας Υδρεύσεως και Αποχετεύσεως Πρωτευούσης και της Εταιρείας Υδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης, ενίσχυση της Ρυθμιστικής Αρχής Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων... Περισσότερα

Σύσκεψη για τη λειτουργία του προαστιακού σιδηροδρόμου στη περιοχή Θεσσαλονίκης-Ημαθίας-Πέλλας

από Η Άλλη Άποψη

Σε ένα κοινό σχέδιο δράσης για την ανάπτυξη και λειτουργία προαστιακού σιδηροδρόμου στην περιοχή Θεσσαλονίκης-Ημαθίας-Πέλλας συμφώνησαν καταρχήν το μεσημέρι της Τετάρτης, 29/4/2015 οι Αντιπεριφέρειες Πέλλας, Ημαθίας και οι Δήμοι Θεσσαλονίκης, Αλεξάνδρειας, Βέροιας, Νάουσας, Σκύδρας, Έδεσσας. Παρών στη συνάντηση ήταν και ο ΟΣΕ, δια του Προέδρου και Διευθύνοντα Συμβούλου του οργανισμού κ. Θεοφανόπουλου, αλλά και υψηλόβαθμων στελεχών του Οργανισμού.

Εισηγούμενος το θέμα ο Δήμαρχος Νάουσας Νίκος Κουτσογιάννης εστίασε καταρχήν στην ελληνική υστέρηση στον τομέα των σιδηροδρόμων και δη των προαστιακών σε σχέση με την όλη αναπτυγμένη Ευρώπη. Ανέφερε ότι ο εκσυγχρονισμός του σιδηροδρομικού δικτύου είναι απολύτως αναγκαίος και εξυπηρετεί τους αναπτυξιακούς σχεδιασμούς όλης της περιοχής Πέλλας-Ημαθίας με αμφίδρομα και πολλαπλασιαστικά θετικά αποτελέσματα στους τομείς των μεταφορών, των συγκοινωνιών, του τουρισμού κ.λπ. Πρότεινε δε να προκριθεί η βελτίωση των υποδομών (ηλεκτροκίνηση, δίκτυα, χώροι υποδοχής κ.ά.) σε συνδυασμό με την ποιότητα των υπηρεσιών στο υπάρχον τμήμα της γραμμής Θεσσαλονίκης-Έδεσσας με στόχο την αναβάθμισή της σε προαστιακή –πράγμα για το οποίο μάλιστα θα χρηματοδοτηθεί μελέτη βιωσιμότητας, και στη συνέχεια να εξεταστεί με βάση τα οικονομικά δεδομένα ο σχεδιασμός της νέας γραμμής Γιαννιτσών-Θεσσαλονίκης που προκρίνεται από την πλευρά της Πέλλας.

Στο ίδιο πνεύμα κινήθηκαν οι περισσότεροι ομιλητές, συγχαίροντας τον Δήμαρχο Νάουσας για την πρωτοβουλία του. Από την πλευρά του ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΣΕ κ. Θεοφανόπουλος εξέφρασε τη χαρά του που το ομόθυμο αίτημα του προαστιακού σιδηρόδρομου εδράζεται στα κοινά χαρακτηριστικά των δύο περιοχών, διαβεβαιώνοντας ότι ο οργανισμός θα προχωρήσει στην εξέταση της πρότασης που θα επιλεχθεί και θα προκριθεί.

Με πρόταση του Δημάρχου Νάουσας επόμενο βήμα είναι μια νέα συνάντηση εργασίας τις αμέσως επόμενες μέρες, αυτή τη φορά παρουσία και των Βουλευτών Πέλλας και Ημαθίας.

Η συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό χώρο της Σχολής Αριστοτέλη και παρόντες ήταν οι Αντιπεριφερειάρχες Πέλλας και Ημαθίας κ. Θεοδωρίδης και Καλαϊτζίδης, οι Δήμαρχοι Έδεσσας, κ. Γιάννος, Σκύδρας κ. Ιγνατιάδου, Αλεξάνδρειας κ. Γκυρίνης, ο Αντιδήμαρχος Βέροιας κ. Λαζαρίδης και ο Δήμαρχος Νάουσας κ. Κουτσογιάννης.

Έχει διαβαστεί 516 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 431 επισκέπτες και 0 μέλη.