Παρασκευή, 22 Οκτ, 2021

  • Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 22/10
  • Κανονικά θα γίνει η παρέλαση και οι Εορταστικές εκδηλώσεις της 28ης Οκτωβρίου στην Αλεξάνδρεια
  • Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ ΣΤΗΝ ΗΜΑΘΙΑ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 25 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2021
  • Συνεργασία Δήμου Βέροιας με ΟΙΚΟΤΟΠΙΑ για τις δράσεις "Θαλάσσια απορρίμματα, από τα ποτάμια στο Δέλτα "
  • Εντείνονται οι πιέσεις στο Facebook
  • Μαθητές Προγράμματος Erasmus στο Δημαρχείο Βέροιας
Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 22/101 Κανονικά θα γίνει η παρέλαση και οι Εορταστικές εκδηλώσεις της 28ης Οκτωβρίου στην Αλεξάνδρεια2 Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ ΣΤΗΝ ΗΜΑΘΙΑ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 25 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 20213 Συνεργασία Δήμου Βέροιας με ΟΙΚΟΤΟΠΙΑ για τις δράσεις "Θαλάσσια απορρίμματα, από τα ποτάμια στο Δέλτα "4 Εντείνονται οι πιέσεις στο Facebook5 Μαθητές Προγράμματος Erasmus στο Δημαρχείο Βέροιας6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Το «νέο σχολείο»...

Το «νέο σχολείο», που διαμορφώνεται ακολουθώντας τις κατευθύνσεις της ΕΕ και του ΟΟΣΑ και που αποτυπώνεται στον πρόσφατο νόμο, που πέρασε καλοκαιριάτικα η κυβέρνηση της ΝΔ, κάνει το ταξικό σχολείο, το σχολείο των κοινωνικών φραγμών ακόμα χειρότερο.Το κράτος απαλλάσσεται από τις ευθύνες του για τη χρηματοδότηση και τη λειτουργία των σχο... Περισσότερα

Τα αιτήματα των εργαζόμενων στις Δομές Προσφύγων της Ημαθίας

από Η Άλλη Άποψη
Τα αιτήματα των εργαζόμενων στις Δομές Προσφύγων της Ημαθίας

Το υπόμνημα υπογράφουν μεταξύ άλλων 25 εργαζόμενοι στη Δομή της Βέροιας και 31 εργαζόμενοι στη Δομή της Αλεξάνδρειας.


Είμαστε η ομάδα εργαζομένων από όλη την Ελλάδα που προσληφθήκαμε στο πλαίσιο του κοινωφελούς προγράμματος του ΟΑΕΔ, της Δημόσιας Πρόσκλησης 9/2017

προκειμένου, όπως προβλεπόταν από τους όρους της, να απασχοληθούμε στις εγκαταστάσεις των Δομών Προσφύγων σε όλη την Ελλάδα με αντικειμενικό σκοπό την εξασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας αυτών μέσω της παροχής των ειδικών υπηρεσιών μας βάσει της εκάστης ειδικότητας τοποθέτησης.

Η απασχόλησή μας αφορά σε ειδικότητες (όπως διοικητικό προσωπικό, φυλακτικό προσωπικό, καθαριότητα, χειρωνακτικών εργασιών, καθηγήτριες φυσικής αγωγής

κτλ.) άκρως απαραιτήτων - όπως έχει έμπρακτα αποδειχθεί πλέον - για την εύρυθμη λειτουργία των Δομών Προσφύγων καθώς πλέον πρόκειται για λειτούργημα και όχι απλή εργασία. Επίσης, στο πλαίσιο του καθηκοντολογίου, αλλά και πέραν αυτού κληθήκαμε να εκτελέσουμε τις συνεχόμενες ανακύπτουσες εργασίες των Δομών και των ωφελούμενων/κατοίκων αυτών καλύπτοντας τους τελευταίους 24 μήνες πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Το ανωτέρω διαμόρφωσε/καλλιέργησε και την ικανότητα της προσαρμογής σε συνεχόμενες αυξανόμενες ανάγκες ζήτησης και κατ’ επέκταση προσφοράς εργασίας.

Σύμφωνα με την πρόσκληση 9/2017 η αρχικά προβλεπόμενη διάρκεια των συμβάσεών μας ήταν οχτώ (8) μήνες. Ωστόσο, λόγω της επιτακτικής και αυξανόμενης ανάγκης για παροχή υπηρεσιών στις Δομές Φιλοξενίας ανά την Ελλάδα μεσολάβησαν πέντε (5) διαδοχικές παρατάσεις των αρχικών μας συμβάσεων (βάσει κοινών υπουργικών αποφάσεων) με αποτέλεσμα να ολοκληρώσουμε έναν κύκλο εργασίας εικοσιτεσσάρων (24) μηνών καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες των υπηρεσιών.

Να αναφερθεί ότι στις 10/01/2020 αναρτήθηκε στη Διαύγεια (ΑΔΑ : 9ΨΗΣ4691Ω2-9ΕΗ) Απόφαση Ανάληψης Υποχρέωσης σύμφωνα με την οποία εγκρίθηκε η δέσμευση ποσού 4,000,000.00 για πληρωμή ισόποσης δαπάνης του προϋπολογισμού εξόδων του ΟΑΕΔ οικονομικού έτους 2020 για την παράταση του Προγράμματος HOT SPOTS Β ΚΥΚΛΟΣ. Ωστόσο, αν και οι συμβάσεις όλων μας έχουν λήξει από τέλη Φεβρουαρίου δεν παρατηρήθηκε ουδεμία μέριμνα υπέρ των εργαζομένων (1000 στον αριθμό σε όλες τις Δομές ανά την Ελλάδα) έως τώρα.

Λαμβάνοντας υπόψη τα προαναφερθέντα και επειδή,

1. η απομάκρυνσή μας από την εργασία λόγω της λήξης των συμβάσεών μας, οι οποίες ανανεώνονταν συνεχώς τα τελευταία δυο χρόνια έχει ως απόρροια τη δημιουργία σοβαρών επιπτώσεων σε όλους τους τομείς της καθημερινής ζωής στις Δομές Προσφύγων καθώς είναι ορατή πλέον η έλλειψη έμπειρων, ικανών και δοκιμασμένων, στις πιο αντίξοες συνθήκες, στελεχών.

2. τον τελευταίο καιρό, αρχής γενομένης από τους πρώτους μήνες του 2020 το προσφυγικό έλαβε τεράστιες διαστάσεις καθώς σημειώθηκαν - τότε ειδικά - αυξημένες ροές προσφύγων και μεταναστών στη χώρα μας. Ωστόσο, παρότι έχει μειωθεί η ένταση αυτή δεν παύει να αποτελεί κρίσιμο ζήτημα που χρήζει επίλυσης και αντιμετώπισης βάσει κοινών ευρωπαϊκών προδιαγραφών πλέον.

Ως εκ τούτου, το ανωτέρω θέμα δεν δύναται να δεχτεί καμία πειραματική παρέμβαση διότι θα επιφέρει αρνητικά αποτελέσματα. Επιβάλλεται λοιπόν τούτη τη χρονική περίοδο των αυξανόμενων προσφυγικών αναγκών η ζήτηση να ταυτιστεί με την προσφορά. Επιβάλλεται - σε τούτη τη δύσκολη χρονική περίοδο - η εμπειρία και η εξειδίκευσή μας στο φλέγον ζήτημα του προσφυγικού να αξιοποιηθεί καταλλήλως προς το συμφέρον και των δυο πλευρών.

ΖΗΤΑΜΕ

1. Την άμεση ανανέωση/παράταση των συμβάσεών μας, ως απόρροια της εργασιακής διαδρομής που περιγράφηκε ανωτέρω, της έγκρισης και ανάρτησης στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ του χρηματικού ποσού για την παράτασή μας, αλλά και του φυσικού μας δικαιώματος για εργασιακή σταθερότητα και μονιμότητα. 

2. Να δοθεί άμεσα από τους αρμόδιους Υπουργούς ή Υφυπουργούς μια σαφής και ειλικρινής απάντηση όσον αφορά στην ανωτέρω χρηματική έγκριση της παράτασής μας καθώς και τι μέλλει γενέσθαι με αυτήν και τις τύχες όλων μας.

Με εκτίμηση,

Τα μέλη της ομάδας των Πανελλαδικώς Εργαζομένων Κοινωφελούς Προγράμματος στις Δομές Προσφύγων

 

Έχει διαβαστεί 495 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Καθαρός
Καθαρός
Θερμοκρασία 13 °C
Άνεμος ΔΒΔ 1-2 μποφόρ

Τρίτη, 19 Οκτωβρίου

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 9 ως 18 °C
Άνεμος ΒΑ 1-2 μποφόρ

Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 9 ως 17 °C
Άνεμος ΑΝΑ 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 302 επισκέπτες και 0 μέλη.