Κυριακή, 29 Νοέ, 2020

 • Κυκλοφόρησε "Η ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ" (Νο 622)
 • Ερώτηση κατέθεσαν βουλευτές του ΚΚΕ με θέμα : "Λήψη μέτρων για την άμεση πληρωμή των δεδουλευμένων όλων των επικουρικών διασωστών του ΕΚΑΒ και για τη μονιμοποίησή τους"
 • Συλλυπητήριο Μήνυμα Δημάρχου Βέροιας για το θάνατο του Θανάση Γεωργιάδη
 • ΦΡΙΝΤΡΙΧ ΕΝΓΚΕΛΣ: 200 χρόνια από τη γέννησή του
 • ΚΟ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ: Ανέξοδες υποσχέσεις και παιχνίδια επικοινωνίας από τον Πρωθυπουργό
 • Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 28/11
Κυκλοφόρησε "Η ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ" (Νο 622)1 Ερώτηση κατέθεσαν βουλευτές του ΚΚΕ με θέμα : "Λήψη μέτρων για την άμεση πληρωμή των δεδουλευμένων όλων των επικουρικών διασωστών του ΕΚΑΒ και για τη μονιμοποίησή τους"2 Συλλυπητήριο Μήνυμα Δημάρχου Βέροιας για το θάνατο του Θανάση Γεωργιάδη 3 ΦΡΙΝΤΡΙΧ ΕΝΓΚΕΛΣ: 200 χρόνια από τη γέννησή του4 ΚΟ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ: Ανέξοδες υποσχέσεις και παιχνίδια επικοινωνίας από τον Πρωθυπουργό5 Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 28/116

Το Σχόλιο της Ημέρας

Ζητούνται υπεύθυνες απαντήσεις

Με αφορμή την άσχημη πορεία της πανδημίας και σε επίπεδο Ημαθίας, ζητούνται υπεύθυνες απαντήσεις (να σταματήσει δηλαδή το "κρυφτούλι" ή η παραπληροφόρηση) από κάθε αρμόδιο για τα παρακάτω ζητήματα που τα θέτουμε εδώ και μήνες (Αφορά πρώτιστα ΕΟΔΥ, αλλά και Διοίκηση Νοσοκομείου, τοπικές αρχές- Πόσα τεστ έχουν γίνει μέχρι τώρα (όσοι βρέθ... Περισσότερα

Τα αιτήματα των εργαζόμενων στις Δομές Προσφύγων της Ημαθίας

από Η Άλλη Άποψη
Τα αιτήματα των εργαζόμενων στις Δομές Προσφύγων της Ημαθίας

Το υπόμνημα υπογράφουν μεταξύ άλλων 25 εργαζόμενοι στη Δομή της Βέροιας και 31 εργαζόμενοι στη Δομή της Αλεξάνδρειας.


Είμαστε η ομάδα εργαζομένων από όλη την Ελλάδα που προσληφθήκαμε στο πλαίσιο του κοινωφελούς προγράμματος του ΟΑΕΔ, της Δημόσιας Πρόσκλησης 9/2017

προκειμένου, όπως προβλεπόταν από τους όρους της, να απασχοληθούμε στις εγκαταστάσεις των Δομών Προσφύγων σε όλη την Ελλάδα με αντικειμενικό σκοπό την εξασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας αυτών μέσω της παροχής των ειδικών υπηρεσιών μας βάσει της εκάστης ειδικότητας τοποθέτησης.

Η απασχόλησή μας αφορά σε ειδικότητες (όπως διοικητικό προσωπικό, φυλακτικό προσωπικό, καθαριότητα, χειρωνακτικών εργασιών, καθηγήτριες φυσικής αγωγής

κτλ.) άκρως απαραιτήτων - όπως έχει έμπρακτα αποδειχθεί πλέον - για την εύρυθμη λειτουργία των Δομών Προσφύγων καθώς πλέον πρόκειται για λειτούργημα και όχι απλή εργασία. Επίσης, στο πλαίσιο του καθηκοντολογίου, αλλά και πέραν αυτού κληθήκαμε να εκτελέσουμε τις συνεχόμενες ανακύπτουσες εργασίες των Δομών και των ωφελούμενων/κατοίκων αυτών καλύπτοντας τους τελευταίους 24 μήνες πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Το ανωτέρω διαμόρφωσε/καλλιέργησε και την ικανότητα της προσαρμογής σε συνεχόμενες αυξανόμενες ανάγκες ζήτησης και κατ’ επέκταση προσφοράς εργασίας.

Σύμφωνα με την πρόσκληση 9/2017 η αρχικά προβλεπόμενη διάρκεια των συμβάσεών μας ήταν οχτώ (8) μήνες. Ωστόσο, λόγω της επιτακτικής και αυξανόμενης ανάγκης για παροχή υπηρεσιών στις Δομές Φιλοξενίας ανά την Ελλάδα μεσολάβησαν πέντε (5) διαδοχικές παρατάσεις των αρχικών μας συμβάσεων (βάσει κοινών υπουργικών αποφάσεων) με αποτέλεσμα να ολοκληρώσουμε έναν κύκλο εργασίας εικοσιτεσσάρων (24) μηνών καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες των υπηρεσιών.

Να αναφερθεί ότι στις 10/01/2020 αναρτήθηκε στη Διαύγεια (ΑΔΑ : 9ΨΗΣ4691Ω2-9ΕΗ) Απόφαση Ανάληψης Υποχρέωσης σύμφωνα με την οποία εγκρίθηκε η δέσμευση ποσού 4,000,000.00 για πληρωμή ισόποσης δαπάνης του προϋπολογισμού εξόδων του ΟΑΕΔ οικονομικού έτους 2020 για την παράταση του Προγράμματος HOT SPOTS Β ΚΥΚΛΟΣ. Ωστόσο, αν και οι συμβάσεις όλων μας έχουν λήξει από τέλη Φεβρουαρίου δεν παρατηρήθηκε ουδεμία μέριμνα υπέρ των εργαζομένων (1000 στον αριθμό σε όλες τις Δομές ανά την Ελλάδα) έως τώρα.

Λαμβάνοντας υπόψη τα προαναφερθέντα και επειδή,

1. η απομάκρυνσή μας από την εργασία λόγω της λήξης των συμβάσεών μας, οι οποίες ανανεώνονταν συνεχώς τα τελευταία δυο χρόνια έχει ως απόρροια τη δημιουργία σοβαρών επιπτώσεων σε όλους τους τομείς της καθημερινής ζωής στις Δομές Προσφύγων καθώς είναι ορατή πλέον η έλλειψη έμπειρων, ικανών και δοκιμασμένων, στις πιο αντίξοες συνθήκες, στελεχών.

2. τον τελευταίο καιρό, αρχής γενομένης από τους πρώτους μήνες του 2020 το προσφυγικό έλαβε τεράστιες διαστάσεις καθώς σημειώθηκαν - τότε ειδικά - αυξημένες ροές προσφύγων και μεταναστών στη χώρα μας. Ωστόσο, παρότι έχει μειωθεί η ένταση αυτή δεν παύει να αποτελεί κρίσιμο ζήτημα που χρήζει επίλυσης και αντιμετώπισης βάσει κοινών ευρωπαϊκών προδιαγραφών πλέον.

Ως εκ τούτου, το ανωτέρω θέμα δεν δύναται να δεχτεί καμία πειραματική παρέμβαση διότι θα επιφέρει αρνητικά αποτελέσματα. Επιβάλλεται λοιπόν τούτη τη χρονική περίοδο των αυξανόμενων προσφυγικών αναγκών η ζήτηση να ταυτιστεί με την προσφορά. Επιβάλλεται - σε τούτη τη δύσκολη χρονική περίοδο - η εμπειρία και η εξειδίκευσή μας στο φλέγον ζήτημα του προσφυγικού να αξιοποιηθεί καταλλήλως προς το συμφέρον και των δυο πλευρών.

ΖΗΤΑΜΕ

1. Την άμεση ανανέωση/παράταση των συμβάσεών μας, ως απόρροια της εργασιακής διαδρομής που περιγράφηκε ανωτέρω, της έγκρισης και ανάρτησης στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ του χρηματικού ποσού για την παράτασή μας, αλλά και του φυσικού μας δικαιώματος για εργασιακή σταθερότητα και μονιμότητα. 

2. Να δοθεί άμεσα από τους αρμόδιους Υπουργούς ή Υφυπουργούς μια σαφής και ειλικρινής απάντηση όσον αφορά στην ανωτέρω χρηματική έγκριση της παράτασής μας καθώς και τι μέλλει γενέσθαι με αυτήν και τις τύχες όλων μας.

Με εκτίμηση,

Τα μέλη της ομάδας των Πανελλαδικώς Εργαζομένων Κοινωφελούς Προγράμματος στις Δομές Προσφύγων

 

Έχει διαβαστεί 428 φορές

Σχόλια

 • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

«Άτιμη Ασφαλιστική»

Από την εκδήλωση της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" στο Foyer στη Βέροια(27/12/19)

 

Οι ερωτήσεις της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" προς την Έφη Αχτσιόγλου

 

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Περιοδικά σύννεφα
Περιοδικά σύννεφα
Θερμοκρασία 3 °C
Άνεμος ΒΑ 1-2 μποφόρ

Κυριακή, 29 Νοεμβρίου

Καταιγίδες
Καταιγίδες
Θερμοκρασία 7 ως 12 °C
Άνεμος Β 1 μποφόρ

Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου

Καταιγίδες
Καταιγίδες
Θερμοκρασία 1 ως 9 °C
Άνεμος ΒΒΑ 1 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 187 επισκέπτες και 1 μέλος.