Παρασκευή, 02 Οκτ, 2026

  • Χωρίς μάσκες: Η Ουάσινγκτον εναντίον του κουβανικού ιδιωτικού τομέα
  • Γαλλία: Με μαζικές κινητοποιήσεις οι μαθητές διαδηλώνουν για το δικαίωμα στη μόρφωση, αύξηση των δαπανών για την Παιδεία
  • 128 κενά μετά και τη Β΄ φάση προσλήψεων . 80 παιδιά στην Παράλληλη Στήριξη εξακολουθούν να περιμένουν τον εκπαιδευτικό τους
  • ΕΕΔΥΕ: Ο Μάρκο Ρούμπιο είναι ανεπιθύμητος! Όλοι στη συγκέντρωση την Τρίτη στις 7.30 μ.μ. στο Σύνταγμα
  • Nations League: «Γλυκόπικρη» γεύση άφησε η ισοπαλία της Εθνικής με την Ολλανδία
  • Πνιγμός του κουβανικού λαού: η πρόθεση που ο Λευκός Οίκος δεν μπαίνει πλέον στον κόπο να κρύψει
Χωρίς μάσκες: Η Ουάσινγκτον εναντίον του κουβανικού ιδιωτικού τομέα1 Γαλλία: Με μαζικές κινητοποιήσεις οι μαθητές διαδηλώνουν για το δικαίωμα στη μόρφωση, αύξηση των δαπανών για την Παιδεία2 128 κενά μετά και τη Β΄ φάση προσλήψεων . 80 παιδιά στην Παράλληλη Στήριξη εξακολουθούν να περιμένουν τον εκπαιδευτικό τους3 ΕΕΔΥΕ: Ο Μάρκο Ρούμπιο είναι ανεπιθύμητος! Όλοι στη συγκέντρωση την Τρίτη στις 7.30 μ.μ. στο Σύνταγμα4 Nations League: «Γλυκόπικρη» γεύση άφησε η ισοπαλία της Εθνικής με την Ολλανδία5 Πνιγμός του κουβανικού λαού: η πρόθεση που ο Λευκός Οίκος δεν μπαίνει πλέον στον κόπο να κρύψει6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Φόρα παρτίδα

Φόρα παρτίδα

Σε άλλο επίπεδο έχει περάσει τις τελευταίες ώρες η «αντιπαράθεση» ανάμεσα στην κυβέρνηση, στο ΠΑΣΟΚ και το κόμμα Τσίπρα, με αφορμή τις προχτεσινές εξαγγελίες του πρωθυπουργού για την ενεργειακή ακρίβεια.Τσακώνονται φόρα παρτίδα για την πατρότητα των «κοστολογημένων» μέτρων και για το ποιος μπορεί καλύτερα να διαφυλάξει από τη μια τη δη... Περισσότερα

Τάκης Τσιουλάκος πρόεδρος Αγροτικού Συλλόγου Νάουσας «Μαρίνος Αντύπας»: «Βγήκαμε στο δρόμο γιατί φτάσαμε σε οριακό σημείο επιβίωσης»

από Η Άλλη Άποψη
Τάκης Τσιουλάκος πρόεδρος Αγροτικού Συλλόγου Νάουσας «Μαρίνος Αντύπας»: «Βγήκαμε στο δρόμο γιατί φτάσαμε σε οριακό σημείο επιβίωσης»

Με αφορμή την κινητοποίηση των αγροτών στον ΕΛΓΑ της Βέροιας την Παρασκευή 26/1, ο Τάκης Τσιουλάκος πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου Νάουσας «Μαρίνος Αντύπας» δήλωσε στην εκπομπή του Αλέκου Χατζηκώστα «Λόγια σταράτα» (ΡΑΔΙΟ-ΑΙΧΜΗ):

«Βγήκαμε στο δρόμο γιατί φτάσαμε σε οριακό σημείο επιβίωσης. Δεν μπορούμε να τα βγάλουμε πέρα. Το κόστος παραγωγής είναι στο… Θεό, οι τιμές των προϊόντων σχεδόν σε όλα είναι κάτω από το κόστος παραγωγής. Έχουμε έναν ΕΛΓΑ που δεν αναγνωρίζει, δεν αποζημιώνει απ’ όλα τα φυσικά φαινόμενα και στις ασθένειες και ούτε στο 100% αυτά που καλύπτει. Και μπροστά στα σχέδια της κυβέρνησης για αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ που προβλέπει νέες αυξήσεις στις ασφαλιστικές εισφορές  και μικρότερη αποζημίωση που ανοίγει διάπλατα το δρόμο στις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες . Γι’αυτό το λόγο βγήκαμε στα μπλόκα. Διεκδικούμε ακόμη κατώτερες εγγυημένες τιμές για τα προϊόντα μας . ΕΛΓΑ που να καλύπτει και να αποζημιώνει απ’ όλα τα φαινόμενα και τις νόσους. Δυναμώνουμε τα μπλόκα εκεί που υπάρχουν, φτιάχνουμε νέα εκεί που δεν υπάρχουν. Καλούμε τον κόσμο να μην περιμένει να βγουν 100 για να γίνει ο 101. Να γίνει ο πρώτος και ν’ ακολουθήσουν όλοι. Μόνο έτσι μπορούμε να βρούμε δικαίωση στα δίκαια αιτήματα επιβίωσης που βάζουμε.»   

Οι αγροτικές κινητοποιήσεις στον νομό

Με δυναμική κινητοποίηση στην Βέροια, συνεχίστηκαν σήμερα Παρασκευή 26/1 οι αγροτικές κινητοποιήσεις στην Ημαθία. Το πρωί αγρότες από την περιοχή της Αλεξάνδρειας έκαναν συμβολική πορεία στο κέντρο της πόλης με τρακτέρ και παρέδωσαν ψήφισμα στον αντιπεριφερειάρχη Κώστα Καλαϊτζίδη, ενώ μαζί με τους αγρότες της Νάουσας καθώς και της Πέλλας προχώρησαν σε κινητοποίηση στα γραφεία του ΕΛΓΑ όπου επέδωσαν ψήφισμα.

Στο ψήφισμα τους οι Αγροτικοί Σύλλογοι αναφέρουν:

"Πραγματοποιούμε σήμερα αγωνιστική κινητοποίηση στο υποκατάστημα του ΕΛΓΑ στη Βέροια, λόγω της ακολουθούμενης πολιτικής όλων διαχρονικά των κυβερνήσεων που στα πλαίσια υλοποίησης της ΚΑΠ της ΕΕ μας αφήνει απροστάτευτους από τα καιρικά φαινόμενα.

Οι βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφοι της Ημαθίας και της Πέλλας, βρισκόμαστε σε απόγνωση καθώς, έχουμε υποστεί μεγάλη μείωση του εισοδήματος μας από την μειωμένη παραγωγή πού προήλθε από διάφορα φυσικά φαινόμενα όπως: (παγετός, χαλάζι, άκαιρες και υπερβολικές βροχοπτώσεις).

Παρά τις δεσμεύσεις της Διοίκησης του ΕΛΓΑ, και του ΥΠΑΑΤ , για έγκυρη και έγκαιρη καταβολή των αποζημιώσεων, γινόμαστε μάρτυρες πολύμηνων καθυστερήσεων , αλλά και άδικων σε πάρα πολλές περιπτώσεις πορισμάτων που έχουνε εκδοθεί, και σε λίγα μόλις χωριά των δύο νομών. 

Ακόμη, ζημίες όπως η (ακαρπία ) σε (κεράσια, βερίκοκα, δαμάσκηνα κά) όπως επίσης το ωιδιο στα αμπέλια„ το φουζικλαδιο στα μήλα δεν αναγνωρίζονται και δεν αποζημιώνονται από τον ΕΛΓΑ, παρά τα τσουχτερά ασφάλιστρα παραγωγής που καταβάλαμε.

Είμαστε κάθετα αντίθετοι στα σχέδια της κυβέρνησης για αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, που προβλέπει νέα αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών και μικρότερες αποζημιώσεις, που ανοίγει διάπλατα ΤΟ δρόμο για είσοδο ιδιωτικών εταιρειών στον ΕΛΓΑ.

Διεκδικούμε:

Την άμεση καταβολή των αποζημιώσεων

Την καταβολή αποζημίωσης σε δενδρώδεις καλλιέργειες εξαιτίας της μειωμένης παραγωγής από την ακαρττία.

Καταβολή αποζημίωσης για όλα τα προϊόντα που επλήγησαν από μύκητες όπως η μονίλια στα ροδάκινα, TοO ωιδιο στα αμπέλια. φουζικλαδιο στα μήλα, ασθένειες οι οποίες ήταν αποτέλεσμα των άκαιρων και υπερβολικών βροχοπτώσεων των μηνών Μάιου – Ιουνίου και στα βαμβάκια και τα τριφύλλια.

Συμψηφισμό των ασφαλιστικών εισφορών με την αποζημίωση.

Πλήρη στελέχωση του ΕΛΓΑ με μόνιμο επιστημονικό δυναμικό , τεχνολογικό εξοπλισμό και μέσα μετακίνησης

Να παρθούν μέτρα αντιχαλαζικής και αντιπαγετικής προστασίας της παραγωγής, να γίνουν έργα υποδομής για την αντιμετώπιση πλημμυρικών φαινομένων, πυρκαγιών κ.α.

Αγωνιζόμαστε για δημόσιο φορέα ΕΛΓΑ με πλήρη κρατική χρηματοδότηση που θα αναγνωρίζει και θα αποζημιώνει στο 100% την παραγωγή και το κεφάλαιο από όλους τους φυσικούς κινδύνους και τις νόσους σε όλα τα στάδια της παραγωγής".


 

Έχει διαβαστεί 7707 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 1709 επισκέπτες και 0 μέλη.