Τρίτη, 28 Σεπ, 2021

  • ΕΛΛΑΔΑ και ΓΑΛΛΙΑ: Υπογράφτηκε η συμφωνία για αγορά 3+1 φρεγατών με δέσμευση για κοινές επεμβάσεις
  • Βέροια: Καθαρισμός δημοτικών αλσών
  • Να τι ζητούν οι εργαζόμενοι στου "Βαρβαρέσου"
  • "ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΤΟΥ ΒΑΜΒΑΚΙΟΥ" ή, πώς η Τέχνη "φωτίζει" τον πολύτιμο ¨λευκό χρυσό" της Ελλάδας
  • Ρεκόρ σε πλούτο και ανισότητες
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ''ΑΡΕΤΗ'' ΣΤΗ ΝΑΟΥΣΑ
ΕΛΛΑΔΑ και ΓΑΛΛΙΑ: Υπογράφτηκε η συμφωνία για αγορά 3+1 φρεγατών με δέσμευση για κοινές επεμβάσεις1 Βέροια: Καθαρισμός δημοτικών αλσών2 Να τι ζητούν οι εργαζόμενοι στου "Βαρβαρέσου"3 "ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΤΟΥ ΒΑΜΒΑΚΙΟΥ" ή, πώς η Τέχνη "φωτίζει" τον πολύτιμο ¨λευκό χρυσό" της Ελλάδας4 Ρεκόρ σε πλούτο και ανισότητες5 ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ''ΑΡΕΤΗ'' ΣΤΗ ΝΑΟΥΣΑ6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Κρίκος

Κρίκος

Η περαιτέρω ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ ΑΕ είναι ένας νέος, σημαντικός κρίκος στη στρατηγική της «απελευθέρωσης» της αγοράς Ενέργειας, που υπηρέτησαν όλες διαχρονικά οι κυβερνήσεις, από το 1990, οπότε ξεκίνησε στη χώρα μας, με τις Οδηγίες και τις κατευθύνσεις της ΕΕ. Τις συνέπειες θα τις βρουν ξανά μπροστά τους τα λαϊκά νοικοκυριά, όπως έγι... Περισσότερα

Τάκης Τσιουλάκος, πρόεδρος Αγροτικού Συλλόγου Νάουσας «Μαρίνος Αντύπας»: «Η κατάσταση είναι δραματική. Οι αγρότες βρισκόμαστε σε απόγνωση»

Τελευταία ενημέρωση από Η Άλλη Άποψη
Τάκης Τσιουλάκος, πρόεδρος Αγροτικού Συλλόγου Νάουσας «Μαρίνος Αντύπας»:  «Η κατάσταση είναι δραματική. Οι αγρότες βρισκόμαστε σε απόγνωση»

Τηλεφωνική συνέντευξη με τον πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου Νάουσας «Μαρίνος Αντύπας» είχε ο δημοσιογράφος Αλέκος Χατζηκώστας στην εκπομπή «Λόγια σταράτα» στο ΡΑΔΙΟ-ΑΙΧΜΗ την Τρίτη 13/4. Αναφερόμενος στα προβλήματα που προέκυψαν με τη πανδημία τόνισε: «Η κατάσταση είναι δραματική. Οι αγρότες βρισκόμαστε σε απόγνωση στην Ημαθία και στους γύρω νομού καθώς βλέπουμε τον μόχθο μας και τα χρήματά μας να χάνονται από την ολοσχερή καταστροφή που προκάλεσαν οι παγετοί 24-26 Μαρτίου και 9-10 Απρίλη. Ροδάκινα, βερίκοκα, νεκταρίνια, αχλάδια, κεράσια, ακτινίδια ,πρώιμες ποικιλίες μήλων. Ανησυχούμε πώς θα τα βγάλουμε πέρα, πώς θα ζήσουμε τις οικογένειες μας, πώς θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε τις καλλιεργητικές φροντίδες ιδιαίτερα για τις δενδρώδεις καλλιέργειες που παρά την καταστροφή τους θα πρέπει να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες, ψεκασμοί, ποτίσματα κ.α χωρίς να περιμένουμε έσοδα από την παραγωγή μας. Είναι η δεύτερη χρονιά που πληττόμαστε από το ίδιο ζημιογόνο αίτιο και έχουμε κακή εμπειρία όσον αφορά την προστασία της αγροτικής παραγωγής από τον ΕΛΓΑ. Να θυμίσουμε ότι όλες οι κυβερνήσεις διαμόρφωσαν και συντήρησαν το πλαίσιο του, που στηρίζεται στις εισφορές-υπέρ ΕΛΓΑ- των αγροτών. Με τον τελευταίο νόμο του 2010 άφησαν άθικτο αυτό το καθεστώς, η χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμός μειώθηκε σε επίπεδα που δεν καλύπτουν ούτε τη μισθοδοσία των υπαλλήλων, ούτε τα λειτουργικά έξοδα, ενώ έχουν υπερδιπλασιαστεί οι εισφορές υπέρ ΕΛΓΑ που πληρώνουν οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι. Οι εισφορές είναι υποχρεωτικές και αποτελούν προϋπόθεση για να ενεργοποιηθεί η διαδικασία των άμεσων ενισχύσεων. Από τον περσινό παγετό (17/3/2020) δεν αναγνωρίστηκε ως ζημιογόνο αίτιο ο παγετός σε πολλές ποικιλίες δενδροειδών καλλιεργειών, οι αποζημιώσεις δόθηκαν 379 μέρες μετά και πετσοκομμένες και όλα αυτά σε περίοδο πανδημίας.¨ Σε ερώτηση σχετικά με τις δηλώσεις τοπικών αρχών για τους αγρότες και για την κήρυξη του νομού σε καθεστώς έκτακτης ανάγκης υπογράμμισε: «Είναι πάγια τακτική τους. Όταν είναι ζεστά τα πράγματα βγαίνουν και μετά από λίγο μας ξεχνούν. Στο παιχνίδι μπαίνουν και συνεταιρισμοί , διοικήσεις των οποίων είναι πάντα προσκείμενες και φιλικές στην εκάστοτε κυβέρνηση , χρησιμοποιήθηκαν και χρησιμοποιούνται για να περάσει πολιτική τους. Φυσικά ο ρόλος αυτός είχε ως συνέπεια να χρεοκοπήσουν και πολλές μεγάλες Ενώσεις.»

Όσον αφορά το αντιπάλεμα της κατάστασης αυτής σημείωσε: «Εμείς σαν Αγροτικός Σύλλογος πήραμε τη πρωτοβουλία με άλλους συλλόγους άλλων νομών και πραγματοποιήσαμε σύσκεψη στη Σκύδρα (5/4) και καταλήξαμε σε ένα πλαίσιο αιτημάτων που ανάμεσα στ’ άλλα ζητάμε την άμεση οικονομική στήριξη των πληγέντων παραγωγών, ενίσχυση ειδικού σκοπού, όπως θέλουν ας την ονομάσουν. Ακόμη ζητούμε τη στελέχωση του ΕΛΓΑ με ειδικευμένο προσωπικό, για άμεση και δίκαιη καταγραφή των ζημιών, πάγωμα των οφειλών προς ΕΦΚΑ-ΕΛΓΑ-Εφορία, Τράπεζες αλλαγή του Κανονισμού του ΕΛΓΑ, δημόσιος-κρατικός που να ασφαλίζει 100% απ’ όλα τα καιρικά φαινόμενα κα τους νόσους. Τα έχουμε καταθέσει ως αιτήματα στην προϊσταμένη του ΕΛΓΑ στις 7/4».

Όσον αφορά τέλος, την αγωνιστική τους διεκδίκηση υπογράμμισε: «Τα πράγματα είναι τραγικά από κάθε άποψη. Αυτό που ξέρουμε είναι πως ό,τι έχουμε κατακτήσει το έχουμε κερδίσει μόνο με τα τρακτέρ στους δρόμους. Αυτή είναι η αλήθεια!»

Έχει διαβαστεί 380 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Συννεφιασμένος
Συννεφιασμένος
Θερμοκρασία 26 °C
Άνεμος ΒΔ 1-2 μποφόρ

Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου

Κυρίως συννεφιασμένος με καταιγίδες
Κυρίως συννεφιασμένος με καταιγίδες
Θερμοκρασία 18 ως 27 °C
Άνεμος Α 1-2 μποφόρ

Τετάρτη, 29 Σεπτεμβρίου

Καταιγίδες
Καταιγίδες
Θερμοκρασία 17 ως 19 °C
Άνεμος ΑΝΑ 2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 781 επισκέπτες και 0 μέλη.