Πέμπτη, 02 Ιουλ, 2026

  • Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών: Η προσπάθεια τσουβαλιάσματος και συκοφάντησης θα πέσει στο κενό
  • Ιμπεριαλιστική σύγκρουση στην Ουκρανία: Εντείνονται τα εκατέρωθεν χτυπήματα ενώ ΝΑΤΟ και ΕΕ ενισχύουν στρατιωτικά και οικονομικά το Κίεβο
  • Πλήθος κόσμου στο καθιερωμένο αντάμωμα των επαναπατρισθέντων πολιτικών προσφύγων στη Νάουσα
  • ΟΓΕ: Η «κανονικότητα» της γυναικείας ανισοτιμίας σφυρηλατείται από τη στρατηγική της ΕΕ και όλων των κυβερνήσεων
  • ΚΚΕ: Άθλια η προσπάθεια της ΝΔ να αξιοποιήσει μια εγκληματική ενέργεια για να επιτεθεί στους αγώνες του λαού και να στήσει κάλπικα δίπολα
  • ΗΠΑ: Δισεκατομμυριούχος Πρόεδρος και από κρυπτονομίσματα
Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών: Η προσπάθεια τσουβαλιάσματος και συκοφάντησης θα πέσει στο κενό1 Ιμπεριαλιστική σύγκρουση στην Ουκρανία: Εντείνονται τα εκατέρωθεν χτυπήματα ενώ ΝΑΤΟ και ΕΕ ενισχύουν στρατιωτικά και οικονομικά το Κίεβο2 Πλήθος κόσμου στο καθιερωμένο αντάμωμα των επαναπατρισθέντων πολιτικών προσφύγων στη Νάουσα3 ΟΓΕ: Η «κανονικότητα» της γυναικείας ανισοτιμίας σφυρηλατείται από τη στρατηγική της ΕΕ και όλων των κυβερνήσεων4 ΚΚΕ: Άθλια η προσπάθεια της ΝΔ να αξιοποιήσει μια εγκληματική ενέργεια για να επιτεθεί στους αγώνες του λαού και να στήσει κάλπικα δίπολα5 ΗΠΑ: Δισεκατομμυριούχος Πρόεδρος και από κρυπτονομίσματα6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Αντιλαϊκό από χέρι

Η συζήτηση στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος επιβεβαιώνει μέχρι κεραίας τη θέση του ΚΚΕ ότι η συνταγματική αναθεώρηση στοχεύει σε ένα πιο ισχυρό και ευέλικτο κράτος για τα συμφέροντα του κεφαλαίου, επομένως πιο εχθρικό και επιθετικό απέναντι στον λαό. Τόσο οι προτάσεις της κυβερνητικής πλειοψηφίας όσο και η στάση των άλλων κομμ... Περισσότερα

Τάσος Μπαρτζώκας με Υφυπουργό Δικαιοσύνης Γιώργο Κώτσηρα: Νέες Υποδομές για ΑμΕΑ, στήριξη δικηγορικού κλάδου, ενίσχυση των δράσεων των τοπικών συλλογικοτήτων

από Η Άλλη Άποψη
Τάσος Μπαρτζώκας με Υφυπουργό Δικαιοσύνης Γιώργο Κώτσηρα: Νέες Υποδομές για  ΑμΕΑ, στήριξη δικηγορικού κλάδου, ενίσχυση των δράσεων των τοπικών συλλογικοτήτων

Με τον Υφυπουργό Δικαιοσύνης κ. Γιώργο Κώτσηρα συναντήθηκε ο Τάσος Μπαρτζώκας συζητώντας για ζητήματα που άπτονται τόσο την ευρύτερη λειτουργία της δικαιοσύνης, όσο και για θέματα του χαρτοφυλακίου των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, που συνιστά αρμοδιότητα του Υφυπουργού.

Αναλυτικά τα θέματα που έθιξε ο Τάσος Μπαρτζώκας:

Τη θωράκιση του νομοθετικού πλαισίου για την αντιμετώπιση εγκλημάτων έμφυλης και σεξουαλικής βίας, υπενθυμίζοντας στον Υφυπουργό την εκκρεμότητα του Υπουργείου Δικαιοσύνης να ενσωματώσει στην εθνική νομοθεσία  την Ευρωπαϊκή Οδηγία που ενισχύει το προστατευτικό πλαίσιο για τους καταγγέλλοντες παραβιάσεων πάσης φύσεων αδικημάτων, μεταξύ αυτών και όσες σχετίζονται με περιστατικά έμφυλης & σεξουαλικής βίας.

Τα ζητήματα  που απασχολούν τον ευρύτερο δικηγορικό κλάδο. Ο Τάσος Μπαρτζώκας ανέφερε ότι οι ενισχύσεις στους δικηγόρους κατά το διάστημα της πανδημίας είχαν αποσπασματικό χαρακτήρα, ενώ παράλληλα δεν συμπεριελήφθησαν σε αυτές, οι ασκούμενοι δικηγόροι. Μετέφερε επίσης στον Υφυπουργό τα αιτήματα που είχαν τεθεί σε συνάντηση του με εκπροσώπους του Συμβουλίου Δικηγόρων, όπως το αίτημα τους για  την απαλλαγή των δικηγόρων από την καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών των μηνών Νοεμβρίου, Δεκεμβρίου 2020 και Ιανουαρίου, Φεβρουαρίου 2021, τη μείωση των εισφορών, καθώς επίσης και την απαλλαγή  από το τέλος επιτηδεύματος για το έτος  2020.

Προσβασιμότητα ΑμΕΑ. Ενόψει της πρωτοβουλίας του υπουργείου Δικαιοσύνης για την καταγραφή των ελείψεων σε κτήρια αρμοδιότητας του, σχετικά με τη  δυνατότητα της φυσικής προσβασιμότητας των ΑμΕΑ, ο Τάσος Μπαρτζώκας ζήτησε την προτεραιοποίηση της Ημαθίας, καθώς ο νομός εμφανίζει πολλές ελλείψεις σε υποδομές όπως ράμπες, ασανσέρ και λοιπό εξοπλισμό που εξασφαλίζει την απρόσκοπτη πρόσβαση συμπολιτών με ειδικές αναπηρίες, σε δομές δικαιοσύνης.

Την υποστήριξη του Υπουργείου Δικαιοσύνης σε τοπικές πρωτοβουλίες που αφορούν ανηλίκους και τα ΑμΕΑ εν γένει. Ο βουλευτής ανέφερε στον Υφυπουργό τις πρωτοβουλίες-παρεμβάσεις που έχει πραγματοποιήσει, καθώς και τις συνέργειες του με τοπικές συλλογικότητες που δραστηριοποιούνται στο κομμάτι της προώθησης των αιτημάτων τους για ενσωμάτωση και πρόσβαση σε όλες τις πτυχές του δημόσιου βίου, χωρίς αποκλεισμούς. Ζήτησε από το Υπουργείο Δικαιοσύνης την ενεργή υποστήριξη προς τις συλλογικότητες και τις δράσεις που οργανώνουν και απέσπασε τη διαβεβαίωση ότι  η ενσωμάτωση των ΑμΕΑ και η αναδιοργάνωση των υποστηρικτικών δομών της Δικαιοσύνης για θέματα ανηλίκων, αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα του Υπουργείου.

Τάσος Μπαρτζώκας και Γιώργος Κώτσηρας ανανέωσαν το ραντεβού τους για επόμενη συνάντηση, με τον Υφυπουργό να ανταποκρίνεται στο κάλεσμα του βουλευτή για επίσκεψη στην Ημαθία, προκειμένου να έρθει σε στενή επαφή με τους τοπικούς παράγοντες.

 


Έχει διαβαστεί 623 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 457 επισκέπτες και 0 μέλη.