Σάββατο, 27 Φεβ, 2021

  • Συμμετοχή της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας σε δράση Συμπεριληπτικής Εκπαίδευσης
  • Παρατείνεται η εξ αποστάσεως εργασία για το 50% των εργαζομένων
  • ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ «ΕΚΤΟΣ ΣΕΙΡΑΣ»  ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
  • ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ . «Ψηφιακός νόμος της ΕΕ»: Λογοκρισία κάθε ριζοσπαστικής φωνής στο φόντο των μονοπωλιακών ανταγωνισμών
  • ΚΚΕ:Για τη διαχείριση της πανδημίας
  • Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 26/2
Συμμετοχή της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας σε δράση Συμπεριληπτικής Εκπαίδευσης1 Παρατείνεται η εξ αποστάσεως εργασία για το 50% των εργαζομένων2 ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ «ΕΚΤΟΣ ΣΕΙΡΑΣ»  ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ3 ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ . «Ψηφιακός νόμος της ΕΕ»: Λογοκρισία κάθε ριζοσπαστικής φωνής στο φόντο των μονοπωλιακών ανταγωνισμών4 ΚΚΕ:Για τη διαχείριση της πανδημίας5 Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 26/26

Το Σχόλιο της Ημέρας

Νέο ρεκόρ στις στρατιωτικές δαπάνες το 2020 παρά την πανδημία

Οι στρατιωτικές δαπάνες σε όλο τον κόσμο κατέρριψαν το 2020 νέο ρεκόρ, παρά την πανδημία της Covid-19 και τη σοβαρή οικονομική κρίση που προκάλεσε, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση του βρετανικού Διεθνούς Ινστιτούτου Στρατηγικών Μελετών (IISS) που δημοσιοποιήθηκε σήμερα και η οποία αποτυπώνει τον αυξανόμενο αν... Περισσότερα

Τάσος Μπαρτζώκας:«Με Νόμο του κράτους η οριστική λύση στους Δασικούς Χάρτες»

από Η Άλλη Άποψη
Τάσος Μπαρτζώκας:«Με Νόμο του κράτους η οριστική λύση στους Δασικούς Χάρτες»

 

Υπερψηφίστηκε το Νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος, το οποίο έχει ως στόχευση να λειτουργήσει, αφενός ως αναπτυξιακό εργαλείο και αφετέρου, επιδιώκει να επιλύσει σωρεία προβλημάτων που δημιουργήθηκαν με νομοθέτηση της απελθούσας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ άλλων και στο πεδίο των Δασικών Χαρτών.

Ειδικότερα, το νομοσχέδιο επιχειρεί να ρυθμίσει με τρόπο σύγχρονο, αναπτυξιακό αλλά και φιλικό προς το περιβάλλον χρονίζοντα ζητήματα, όπως πχ την επιτάχυνση των περιβαλλοντικών αδειοδοτήσεων και την αδειοδότηση των ΑΠΕ, τη ζωνοποίηση των προστατευόμενων περιοχών NATURA, τη διαχείριση αποβλήτων και τις οικιστικές πυκνώσεις.  Παράλληλα,  δίνει οριστικά τέλος στο επίμαχο ζήτημα των «κατά φαντασία» δασών, καθώς αποσαφηνίζει οριστικά ότι δεν θεωρούνται δάση ή δασικές εκτάσεις, γαίες οι οποίες είχαν κατά το παρελθόν απολέσει το δασικό τους χαρακτήρα κατόπιν σχετικών αποφάσεων και πράξεων της διοίκησης .

 

Συγκεκριμένα, και καθώς το ζήτημα αφορά ιδιαίτερα τους κατ’ εξοχήν αγροτικούς νομούς, όπως η Ημαθία, εξαιρούνται από το πεδίο εφαρμογής των δασικών χαρτών οι περιοχές για τις οποίες άλλαξε νομίμως, με ισχύουσες πράξεις της διοίκησης πριν το 1975, ο χαρακτήρας τους από δασικός σε άλλης μορφής. Πρόκειται κυρίως για Πράξεις που εκδόθηκαν στο πλαίσιο της αγροτικής νομοθεσίας, όπως πχ: αποφάσεις Επιτροπών Απαλλοτριώσεων (για κληροτεμάχια, εξαιρεθείσες υπέρ ιδιοκτητών εκτάσεις, ιδιοκτησίες, διαθέσιμες και κοινόχρηστες εκτάσεις), διανομές και αναδασμοί για το σύνολο των εκτάσεων που αναφέρονται στα σχετικά κτηματολογικά διαγράμματα, Άδειες Υπουργού ή Νομάρχη για κάθε περίπτωση μεταβίβασης αγροτικών ακινήτων, Πράξεις που εκδόθηκαν με σκοπό τη βιομηχανική και τουριστική ανάπτυξη της χώρας.

Ουσιαστικά, οι ρυθμίσεις αυτές προωθούν την  υποχρέωση της  διοίκησης να προβεί τσην αναμόρφωση του δασικού χάρτη, και μάλιστα εντός δίμηνης προθεσμίας, χωρίς να υποχρεώνεται ο πολίτης να προβεί σε ενέργειες. Παράλληλα, έως και την ολοκλήρωση της αναμόρφωσης του δασικού χάρτη η ισχύς του αναστέλλεται.

Σύμφωνα με δήλωση του Τάσου Μπαρτζώκα, ο οποίος έχει επανειλημμένως  μεσολαβήσει τόσο στην πολιτική ηγεσία, όσο και σε φορείς που εμπλέκονται, όπως ο ΟΠΕΚΕΠΕ, «Η πρώτη, απαραίτητη και άκρως σημαντική κίνηση, για να λήξει επιτέλους η ταλαιπωρία των αγροτών μας, θεσμοθετήθηκε. Είναι εξίσου σημαντικό να αποκατασταθεί η ροή των χρηματικών δικαιωμάτων ενισχύσεων επί των εκτάσεων, που για αρκετό διάστημα δεν καταβάλλονταν. Επίσης, πρέπει να διασφαλιστεί ότι θα καταβληθούν αναδρομικά τα ποσά των ενισχύσεων στους δικαιούχους. Προς αυτή την κατεύθυνση θα εξακολουθήσω να ενεργώ, εξαντλώντας τις πολιτικές και κοινοβουλευτικές μου δυνατότητες.»

Έχει διαβαστεί 108 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Καθαρός
Καθαρός
Θερμοκρασία 7 °C
Άνεμος Β 2 μποφόρ

Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου

Περιοδικά σύννεφα
Περιοδικά σύννεφα
Θερμοκρασία 4 ως 19 °C
Άνεμος ΒΒΑ 1-2 μποφόρ

Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου

Μερικώς συννεφιασμένος με δυνατές βροχές
Μερικώς συννεφιασμένος με δυνατές βροχές
Θερμοκρασία 3 ως 13 °C
Άνεμος ΒΑ 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 233 επισκέπτες και 0 μέλη.