Πέμπτη, 30 Απρ, 2026

  • Ζητούν ποιοτική πρώτη ύλη, ενώ κυβέρνηση και βιομήχανοι πιέζουν το αγροτικό εισόδημα
  • ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/ΚΩΝ Π.Ε. ΗΜΑΘΙΑΣ : Εργατική Πρωτομαγιά
  • Θυμήθηκε τον ... εργάσιμο χρόνο το ΠΑΣΟΚ
  • Το κράτος τρομοκράτης Ισραήλ καταγγέλλεται πως έστησε «παγίδα θανάτου» ανοιχτά της Κρήτης σε στολίσκο που μετέφερε βοήθεια στη Γάζα
  • Κινητοποίηση αλληλεγγύης σε αρχαιολόγο που κλήθηκε στο Πειθαρχικό
  • ΚΚΕ: «Μίζερη» είναι η πολιτική της κυβέρνησης που τσακίζει τον λαό και τον καλεί να πει και «ευχαριστώ» για το «μέρισμα κοροϊδίας»
Ζητούν ποιοτική πρώτη ύλη, ενώ κυβέρνηση και βιομήχανοι πιέζουν το αγροτικό εισόδημα1 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/ΚΩΝ Π.Ε. ΗΜΑΘΙΑΣ : Εργατική Πρωτομαγιά2 Θυμήθηκε τον ... εργάσιμο χρόνο το ΠΑΣΟΚ3 Το κράτος τρομοκράτης Ισραήλ καταγγέλλεται πως έστησε «παγίδα θανάτου» ανοιχτά της Κρήτης σε στολίσκο που μετέφερε βοήθεια στη Γάζα4 Κινητοποίηση αλληλεγγύης σε αρχαιολόγο που κλήθηκε στο Πειθαρχικό5 ΚΚΕ: «Μίζερη» είναι η πολιτική της κυβέρνησης που τσακίζει τον λαό και τον καλεί να πει και «ευχαριστώ» για το «μέρισμα κοροϊδίας»6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Σκυτάλη

Σκυτάλη

Πρωτομαγιά αύριο, μέρα που η παγκόσμια εργατική τάξη επιθεωρεί τις δυνάμεις της και χαράσσει πορεία. Ο φετινός απεργιακός εορτασμός βρίσκει τους εργαζόμενους στη δίνη του ιμπεριαλιστικού πολέμου, με τις συνέπειες φορτωμένες στις πλάτες τους από τις κυβερνήσεις και όλα τα αστικά κόμματα που στηρίζουν τους σχεδιασμούς της αστικής τάξης.Η... Περισσότερα

ΤΕ ΗΜΑΘΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ: 100% αποζημιώσεις στους αγρότες και μέτρα αντιχαλαζικής προστασίας

από Η Άλλη Άποψη
ΤΕ ΗΜΑΘΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ: 100% αποζημιώσεις στους αγρότες και μέτρα αντιχαλαζικής προστασίας

100% αποζημιώσεις στους αγρότες και μέτρα αντιχαλαζικής προστασίας, ζητά η ΤΕ Ημαθίας του ΚΚΕ σε ανακοίνωση για τους πληγέντες από το χαλάζι και την ανεμοθύελλα.

Αναφέρει:

«Οι αγρότες της Ημαθίας είδαν τους κόπους τους για τρίτη συνεχόμενη χρονιά να πηγαίνουν χαμένοι, να μένουν χωρίς παραγωγή και χωρίς εισόδημα, ενώ έχουν κάνει πολλά από τα καλλιεργητικά έξοδα και φροντίδες στα πληγέντα από το χαλάζι και την ανεμοθύελλα χωράφια τους.

Για μια ακόμη χρονιά οι αγρότες έγιναν μάρτυρες της τεράστιας καταστροφής και απροστάτευτοι από καιρικά φαινόμενα, ενώ με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων ο ΕΛΓΑ δεν ασφαλίζει και δεν αποζημιώνει στο 100% της ζημιάς.

Επειδή κατά την προεκλογική περίοδο οι πληγέντες αγρότες άκουσαν λόγια παρηγοριάς και συμπόνιας, για να έχουν αντίκρισμα, πρέπει να γίνουν τα στοιχειώδη απαραίτητα που καμιά κυβέρνηση δεν έκανε ως τώρα.

Απαιτούμε:

Αλλαγή κανονισμού του ΕΛΓΑ ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο στο 100% από όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους. Να υπάρχει κρατική χρηματοδότηση, όταν χρειάζεται, αφού ο προϋπολογισμός είναι και δικά τους χρήματα από άμεση και έμμεση φορολογία. Καμιά κυβέρνηση από το 2011 που ψηφίστηκε ο νέος κανονισμός του ΕΛΓΑ δεν έχει δώσει ούτε ένα ευρώ, ενώ είχαν την υποχρέωση να καλύπτουν τον ΕΛΓΑ με 35 εκατ. ευρώ το χρόνο.

Μέτρα αντιχαλαζικής προστασίας, αφού είναι γνωστό ότι ο Νομός Ημαθίας είναι απροστάτευτος από το χαλάζι και είναι περιοχή που κάθε χρόνο μετράει πληγές από τις χαλαζοπτώσεις.

Άμεσα να ξεκινήσει η διαδικασία εκτιμήσεων από τον ΕΛΓΑ και να είναι αντικειμενική που να αποτυπώνει το μέγεθος της ζημιάς. Επειδή οι αγρότες δεν έχουν άλλο εισόδημα να δοθούν γρήγορα οι αποζημιώσεις, ώστε να μπορούν να καλύψουν τα βασικά οικογενειακά έξοδα. Να μην υπάρχει η γνωστή καθυστέρηση που φτάνει μέχρι και 16 ολόκληρους μήνες για την εξόφληση των αποζημιώσεων.

Πάγωμα των δανειακών υποχρεώσεών τους, των ασφαλιστικών εισφορών ώσπου να δοθούν τα χρήματα των αποζημιώσεων. Να μην κοπεί το ρεύμα σε καμία αγροτική οικογένεια».

 

Έχει διαβαστεί 333 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 314 επισκέπτες και 0 μέλη.