Πέμπτη, 06 Μάι, 2021

  • Η δύναμη των εργατών μπορεί να καταργήσει την καπιταλιστική σκλαβιά
  • Λεπτομερής ο έλεγχος για το θάνατο της 44χρονης μετά τον εμβολιασμό της, αλλά «δεν φαίνεται να συνδέεται»
  • Εχασε ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ στο μπάσκετ
  • «Ελευθερία ή Θάνατος»: Έκθεση φωτογραφίας στη Νάουσα
  • Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 5/5
  • Rapid Test στις Κοινότητες Γεωργιανών και Τριλόφου
Η δύναμη των εργατών μπορεί να καταργήσει την καπιταλιστική σκλαβιά1 Λεπτομερής ο έλεγχος για το θάνατο της 44χρονης μετά τον εμβολιασμό της, αλλά «δεν φαίνεται να συνδέεται»2 Εχασε ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ στο μπάσκετ3 «Ελευθερία ή Θάνατος»: Έκθεση φωτογραφίας στη Νάουσα4 Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 5/55 Rapid Test στις Κοινότητες Γεωργιανών και Τριλόφου6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Πιάνουμε το νήμα!

Πιάνουμε το νήμα!

Σήμερα η εργατική τάξη τιμά τη δική της Κόκκινη Πρωτομαγιά. Η πανελλαδική πανεργατική απεργία, που έχουν κηρύξει εκατοντάδες συνδικαλιστικές οργανώσεις σε όλη τη χώρα, πιάνει το νήμα από όλες τις προηγούμενες Πρωτομαγιές, που καθεμιά έχει αφήσει το δικό της αποτύπωμα στους αγώνες των εργαζομένων για μια καλύτερη ζωή, στην πάλη ενάντια ... Περισσότερα

ΤΕ ΗΜΑΘΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ: «Και στο Νομό Ημαθίας η κατάσταση με την πανδημία είναι τραγική και έχει ξεφύγει από τα όρια»

από Η Άλλη Άποψη
ΤΕ ΗΜΑΘΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ: «Και στο Νομό Ημαθίας η κατάσταση με την πανδημία είναι τραγική και έχει ξεφύγει από τα όρια»

Παρά  το   γεγονός  ότι  η ΤΕ Ημαθίας  του  ΚΚΕ  έγκαιρα με ανακοίνωσή  της  προειδοποίησε  την Κυβέρνηση  και τους αρμόδιους φορείς στην  Π.Ε Ημαθίας ώστε  να παρθούν  έγκαιρα  όλα τα  απαραίτητα  μέτρα  για  την προστασία  των  εργαζομένων  και του λαού  μας  μπροστά  στο επερχόμενο δεύτερο κύμα της Πανδημίας  η  Κυβέρνηση  όλο αυτό  το διάστημα  σφύριζε αδιάφορα  χωρίς να πάρει  τα  αναγκαία  μέτρα , ώστε  να θωρακίσει  το Δημόσιο  Σύστημα Υγείας.

Και  στο Νομό Ημαθίας  η  κατάσταση με την Πανδημία είναι τραγική και έχει   ξεφύγει  από  τα  όρια .Τα  καθημερινά  τριψήφια νούμερα κρουσμάτων, οι νοσηλευόμενοι  σε  κλίνες Covid  και  οι διασωληνωμένοι στις  ΜΕΘ  στα Νοσοκομεία  του  Νομού  αναδεικνύουν  τις  τραγικές ευθύνες της  Κυβέρνησης  της ΝΔ, που  περιορίστηκε  μόνο στην επικοινωνιακή  διαχείρηση  της Πανδημίας και την αναγωγή  της  σε “ατομική ευθύνη”.

Παρά   τις  προσπάθειες   του  διοικητή  του  Νοσοκομείου  Βέροιας  να  παρουσιάσει  τα  μπαλώματα  ως  μέτρα  αντιμετώπισης   της Πανδημίας  η  πραγματικότητα  είναι αδυσώπητη. Το Νοσοκομείο  της  Βέροιας  έχει  μετατραπεί  ουσιαστικά  σε  Νοσοκομείο μιας  Νόσου. Τα τακτικά εξωτερικά ιατρεία έχουν ανασταλεί , κρίσιμα  χειρουργεία δεν  εκτελούνται  , καλούνται  γιατροί   άλλων ειδικοτήτων που  υπηρετούν  στο Νοσοκομείο  να προσφέρουν  υπηρεσίες  για τις οποίες δεν είναι εκπαιδευμένοι. Το  ιατρικό , νοσηλευτικό  και  βοηθητικό  προσωπικό  έχει ξεπεράσει προ πολλού τα όρια  της εξάντλησης. Στον  προαύλειο  χώρο  στήθηκαν στρατιωτικές σκηνές  για  ασθενείς  που προσέρχονται  για νοσηλεία και  είναι αναγκασμένοι  να  περιμένουν  ακόμα και με τον ορό στο χέρι για να κριθεί αν θα γίνει η εισαγωγή τους ή όχι. Και  φυσικά  η παροχή   Πρωτοβάθμιας  Φροντίδας Υγείας  στο Νομό Ημαθίας είναι όνειρο  θερινής νυκτός. Την ίδια  ώρα  όμως  προωθείται   η  παραχώρηση του έργου  της καθαριότητας  στο Νοσοκομείο  σε ιδιώτες επιχειρηματίες.

  Η Κυβέρνηση δεν  έδειξε την ίδια  προκλητική αδιαφορία  και  για  τα μεγάλα επιχειρηματικά  συμφέροντα , φροντίζοντας  με τα αντεργατικά και αντιλαϊκά μέτρα, που πήρε , εκμεταλλευόμενη  την κατάσταση ,  να τους  μπουκώσει με περισσότερο χρήμα  ξεζουμίζοντας  τους εργαζομένους.

   Ταυτόχρονα οι χώροι  δουλειάς  στις μεγάλες επιχειρήσεις  του  Νομού και  κυρίως στα εργοστάσια  μεταποίησης  φρούτων (Κονσερβοποιεία)  παραμένουν χώροι μετάδοσης  του ιού  αφού  τα  μέτρα  προστασίας  είναι  ανύπαρκτα  ή  αποσπασματικά. Η υποστελέχωση   των  υπηρεσιών  ,που  έχουν στην αρμοδιότητά  τους  τον έλεγχο  των  μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς , αδυνατούν να  ανταποκριθούν   στις   απαιτήσεις  που  έχει μια τόσο  κρίσιμη κατάσταση. Οι ίδιοι  οι εργαζόμενοι  έχουν επισημάνει έγκαιρα  με  τις παρεμβάσεις τους  το πρόβλημα αυτό.

   Η ευθύνη  δεν  είναι ατομική έχει  ονοματεπώνυμο .

Είναι  ευθύνη  της  ΝΔ  , του  ΣΥΡΙΖΑ  και όλων των  προηγούμενων κυβερνήσεων ,που με την πολιτική τους  αποσάθρωσαν το Δημόσιο Σύστημα Υγείας και  γιγάντωσαν  τον Ιδιωτικό Τομέα 

  Να σταματήσει η κυβέρνηση το «ράβε – ξήλωνε» ,την επίκληση στον εθελοντισμό και να αναλάβει τις ευθύνες της. Να πάψει να παίζει στα ζάρια τη  ζωή του λαού και για αυτό πρέπει άμεσα να υλοποιήσει τα αιτήματα των υγειονομικών, των ταξικών συνδικάτων και των εργατικών Σωματείων. Το «παραμύθι» ότι δεν μπορούν να βρεθούν χρήματα είναι χιλιοειπωμένο, γιατί την ίδια ώρα   δίνει απλόχερα  ζεστό χρήμα τους μεγαλοκλινικάρχες που εν μέσω πανδημίας βρήκαν ευκαιρία να αρπάξουν ακόμη περισσότερα.

Να πάψει  τα  παζάρια μαζί τους , να επιτάξει  εδώ και τώρα  τις ιδιωτικές  κλινικές  και  να  τις  εντάξει  σε  ένα  κεντρικό σχεδιασμό  αντιμετώπισης της  Πανδημίας.

Να πάρει  πίσω όλα  τα αντεργατικά  και  αυταρχικά μέτρα  με τα οποία θέλει να τσακίσει και τα  τελευταία  εργασιακά  δικαιώματα και να  φιμώσει  το ταξικό εργατικό- συνδικαλιστικό  κίνημα.

Το  ΚΚΕ  καλεί  τους  εργαζόμενους  και τα λαϊκά  στρώματα  να βγάλουν  συμπέρασμα από  τους χειρισμούς της Κυβέρνησης  σε ό,τι  αφορά  την  Πανδημία αλλά  και  τα  αντεργατικά -αντιλαϊκά  μέτρα  που προωθεί. Να  βάλουν  οι  ίδιοι  οι εργαζόμενοι με  τον αγώνα τους lockdown  στην πολιτική, που  τους θέλει να δουλεύουν ήλιο με ήλιο  και  με σκυμμένο  το κεφάλι  καταργώντας ακόμα και  το 8ωρο. Με το  νέο  πτωχευτικό  κώδικα  που  προωθεί    θα  προσπαθήσει να  σφίξει  ακόμα  περισσότερο  τη θηλιά  στο λαιμό των  αυτοαπασχολούμενων  επαγγελματιών  ,των αγροτών  και των φτωχών νοικοκυριών  

Το ΚΚΕ καλεί  τους εργαζόμενους   τους  ανέργους , τους  αυτοαπασχολούμενους επαγγελματίες τους βιοπαλαιστές αγρότες   τις νέες και τους νέους  στην περιοχή μας να αγωνιστούν  για μια  ζωή  με  δικαιώματα  με  βάση  τις  σύγχρονες κοινωνικές λαϊκές  ανάγκες ,που  σήμερα  ασφυκτιούν μέσα στον καπιταλισμό.

Είναι  ώρα  να  διεκδικήσουμε :

Να  λειτουργήσουν  και  στα  δυο  Νοσοκομεία  του  Νομού  μας παράλληλα  με  τις μονάδες  μονάδες  Covid-19   και  οι άλλες  κλινικές  χωρίς να  αναγκάζονται οι  ασθενείς  να   απευθύνονται στον ιδιωτικό τομέα  για να βρουν την υγεία τους.

Να  επιταχθούν  άμεσα  οι  ιδιωτικές  κλινικές  στο Νομό  μας και  να ενταχθούν σε ένα  εθνικό σχέδιο  αντιμετώπισης της Πανδημίας.

Να  γίνουν όλες  οι απαραίτητες προσλήψεις  μόνιμου ιατρικού, νοσηλευτικού και βοηθητικού  προσωπικού  και να στελεχωθεί   το  Δημόσιο Σύστημα Υγείας  στο Νομό.

Να γίνονται  μαζικά  και δωρεάν   test   χωρίς να  βάζουν βαθειά το χέρι στην τσέπη  τα λαϊκά  στρώματα.

Να αναπτυχθεί , να στελεχωθεί  και να εξοπλιστεί  κατάλληλα  το  Κέντρο  Υγείας Αλεξάνδρειας   και να λειτουργεί όλο το 24ωρο, όλο το χρόνο. Να  αποκτήσουν  ουσιαστικό ρόλο  στην παροχή  πρωτοβάθμιας  φροντίδας  υγείας  όλα  τα  Αγροτικά Ιατρεία του Νομού.

Να καταργηθεί κάθε πληρωμή και συμμετοχή του λαού, για νοσηλεία, εξετάσεις, φάρμακα.

Να μονιμοποιηθούν χωρίς όρους και προϋποθέσεις, όλοι οι εργαζόμενοι στην υγεία, που εργάζονται με παντός είδους προσωρινές σχέσεις εργασίας. Να μη γίνει καμιά απόλυση!

Να εξασφαλιστεί η αναγκαία ποσότητα και ποιότητα προστατευτικών μέσων, υγειονομικό υλικό κλπ.

Να  στελεχωθούν  με  επαρκές προσωπικό   οι  ελεγκτικές  υπηρεσίες  του Κράτους   ώστε να γίνονται τακτικοί  και συχνοί  έλεγχοι στους χώρους δουλειάς

 

 

Έχει διαβαστεί 403 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Η ταβέρνα "Πλάτανος" τώρα κοντά σας και με Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Κυρίως καθαρός
Κυρίως καθαρός
Θερμοκρασία 14 °C
Άνεμος Δ 1-2 μποφόρ

Πέμπτη, 06 Μαϊου

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 14 ως 26 °C
Άνεμος ΑΝΑ 1-2 μποφόρ

Παρασκευή, 07 Μαϊου

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 13 ως 26 °C
Άνεμος ΑΒΑ 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 420 επισκέπτες και 0 μέλη.