Τρίτη, 29 Σεπ, 2020

  • Καταγγελία της Ν.Ε του Κινήματος Αλλαγής Ημαθίας
  • ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ: Καμία κάμερα στην τάξη! Ούτε μια ώρα online αναμετάδοσης του μαθήματος
  • Τα αποτελέσματα των εκλογών στο σωματείο εργαζομένων στο Νοσοκομείο Βέροιας
  • Δημοτική Αστυνομία: Ο Μητσοτάκης την κατήργησε, ο Θεοδωρικάκος την επαναφέρει ...
  • 269 τα νέα κρούσματα . Τέσσερις νέοι θάνατοι
  • Υπεγράφη η σύμβαση έργου για τις εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης του Γυμνασίου Ειρηνούπολης
Καταγγελία της Ν.Ε του Κινήματος Αλλαγής Ημαθίας1 ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ: Καμία κάμερα στην τάξη! Ούτε μια ώρα online αναμετάδοσης του μαθήματος2 Τα αποτελέσματα των εκλογών στο σωματείο εργαζομένων στο Νοσοκομείο Βέροιας3 Δημοτική Αστυνομία: Ο Μητσοτάκης την κατήργησε, ο Θεοδωρικάκος την επαναφέρει ...4 269 τα νέα κρούσματα . Τέσσερις νέοι θάνατοι5 Υπεγράφη η σύμβαση έργου για τις εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης του Γυμνασίου Ειρηνούπολης6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Ανεπιθύμητος ο υπουργός του πολέμου των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο στην Ελλάδα

Την ώρα που τα σύννεφα του πολέμου πυκνώνουν μέρα με τη μέρα στην περιοχή μας, την ώρα που ξεπουλιέται ο πλούτος του ελληνικού λαού στα ξένα και ντόπια επιχειρηματικά συμφέροντα, την ώρα που τα κυριαρχικά του δικαιώματα έχουν μπει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και κομματιάζονται με τη διαμεσολάβηση των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, επισκ... Περισσότερα

Τη συνέχιση της διανομής σχολικών γευμάτων σε παιδιά Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ζητά ο Τάσος Μπαρτζώκας

από Η Άλλη Άποψη
Τη συνέχιση της διανομής σχολικών γευμάτων σε παιδιά Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ζητά ο Τάσος Μπαρτζώκας

 

Με επιστολή προς την Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων, κ. Νίκη Κεραμέως ζητά ο Τάσος Μπαρτζώκας να συνεχιστεί απρόσκοπτα η διανομή των σχολικών γευμάτων σε μαθητές Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, μεταφέροντας της την αγωνία που βιώνουν πολλοί γονείς, ως επί το πλείστον με χαμηλά εισοδήματα.

Από το πρόγραμμα σίτισης και διανομής σχολικών γευμάτων επωφελούνται χιλιάδες παιδιά που φοιτούν σε δημοτικά σχολεία όλης της Επικράτειας, ενώ μάλιστα, για πολλά από αυτά, το γεύμα που μοιράζεται στα σχολεία, καθίσταται απαραίτητο, καθώς οι οικογένειες τους βρίσκονται σε δεινή οικονομική θέση.

Όπως δηλώνει ο βουλευτής Τάσος Μπαρτζώκας «στην αντιμετώπιση κατά της πανδημίας υφίσταται μεγαλύτερη η ανάγκη να επιδεικνύει η πολιτική ηγεσία ευελιξία και ταχύτητα, ενώ καθίσταται επιτακτικότερο να προστατευτούν περισσότερο οι ευάλωτες ομάδες, ιδιαίτερα δε τα παιδιά».

Για το εν λόγω ζήτημα ο Τάσος Μπαρτζώκας θα βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με το Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων, προκειμένου να επιταχυνθούν οι διαδικασίες με τις οποίες θα διασφαλιστεί η διανομή τους, καθώς και για την υποβολή προτάσεων, υπό τις οποίες η τελευταία είναι εφικτή.

 

Αναλυτικά το κείμενο της επιστολής προς την Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων

 

Προς:  την Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων, κ. Νίκη Κεραμέως

 

 

 

 

Θέμα:  Συνέχιση του Προγράμματος Σχολικών Γευμάτων, για όσο διάστημα διαρκεί η αναστολή των σχολείων

 

Αξιότιμη κα. Υπουργέ,

 

Η πανδημία που αντιμετωπίζει η παγκόσμια κοινότητα, συμπεριλαμβανόμενης και της χώρας μας, ανασύρει στο προσκήνιο εντονότερα το ζήτημα των ανισοτήτων, είτε υπό την οικονομική, είτε υπό την κοινωνική τους εκδοχή. Κατ’ αυτόν τον τρόπο καλούνται οι πολιτικές ηγεσίες, να επιδείξουν ετοιμότητα, προκειμένου κατά το διάστημα που η πανδημία περιορίζει δραστικά το οικογενειακό εισόδημα, να περιορίζονται οι αρνητικές επιπτώσεις που βιώνουν οι οικονομικά αδύναμοι, αλλά και να ανακοπεί ο κίνδυνος της οικονομικής τους εξαθλίωσης.

Σε αυτό το επίπεδο η ελληνική κυβέρνηση, πέραν των αποφάσεων που έλαβε για την έγκαιρη αντιμετώπιση του υγειονομικού κινδύνου, επέδειξε μεγάλη ταχύτητα στη λήψη αποφάσεων για τη στήριξη της ελληνικής οικονομίας, ενώ απέδειξε επίσης τον κοινωνικό της προσανατολισμό, δείχνοντας μεγάλη ευαισθησία τόσο στο γενικό πληθυσμό, όσο και στις ευάλωτες ομάδες.

Υπό το πρίσμα ότι η λήψη μέτρων είναι μια ιδιαίτερα δυναμική διαδικασία, γεγονός που αποδεικνύεται εν τοις πράγμασι, καθώς ο κατάλογος των μέτρων εμπλουτίζεται διαρκώς, θα ήθελα να επιστήσω την προσοχή σας σε ένα ζήτημα που μου τίθεται έντονα από τους συμπολίτες μου στην Ημαθία και απαιτεί την άμεση ενεργοποίηση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Η αναστολή της εκπαιδευτικής διαδικασίας στα δημοτικά σχολεία, πέραν της παύσης των μαθημάτων συνοδεύτηκε και από την αναστολή του διαμοιρασμού των σχολικών γευμάτων σε μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Ο θεσμός των σχολικών γευμάτων κατά το διάστημα της ανάληψης της διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, επεκτάθηκε σε περισσότερους μαθητές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης σε αριθμητικό επίπεδο, γεγονός που καταδεικνύει την προτεραιότητα της εξαρχής, ως προς την στήριξη των αδύναμων οικονομικών στρωμάτων.

Η παύση της διανομής σχολικών γευμάτων έχει δημιουργήσει έντονη ανησυχία στους γονείς, τα παιδιά των οποίων συμμετέχουν στο πρόγραμμα σίτισης, ιδιαίτερα σε αυτούς που πλήττονται από την αναστολή της εργασιακής δραστηριότητας τους. Κάποιοι από αυτούς ανήκουν σε ιδιαίτερα ευάλωτες ομάδες και αδυνατούν κατά την παρούσα συγκυρία να προσφέρουν αξιοπρεπή σίτιση σε παιδιά μικρής ηλικίας, θέτοντας σε κίνδυνο την ομαλή ανάπτυξη τους και την ίδια την υγεία τους.

Το γεγονός ότι δεν υφίστανται ακόμη τεκμηριωμένες ενδείξεις σχετικά με την επιστροφή στην κανονικότητα, άρα και την επιστροφή στην εργασία, καθιστά επιτακτικότερη την ανάγκη να ληφθεί απόφαση για την εξασφάλιση της συνέχειας του προγράμματος σχολικών γευμάτων, αξιοποιώντας κάθε δυνατό μέσο, ώστε να διαμοιράζονται καθημερινά και για όσο διάστημα διαρκούν τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας. Ως εκ τούτου, σας καλώ να μεριμνήσετε επί του ζητήματος και να προβείτε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες.

 

 

 

                                                                             Με εκτίμηση

                                                                     Αναστάσιος Μπαρτζώκας

                                                              Βουλευτής Ημαθίας, Νέα Δημοκρατία

Έχει διαβαστεί 79 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

«Άτιμη Ασφαλιστική»

Από την εκδήλωση της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" στο Foyer στη Βέροια(27/12/19)

 

Οι ερωτήσεις της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" προς την Έφη Αχτσιόγλου

 

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Περιοδικά σύννεφα
Περιοδικά σύννεφα
Θερμοκρασία 17 °C
Άνεμος ΔΒΔ 2-3 μποφόρ

Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου

Μερική λιακάδα με καταιγίδες
Μερική λιακάδα με καταιγίδες
Θερμοκρασία 11 ως 24 °C
Άνεμος ΔΝΔ 2 μποφόρ

Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 11 ως 23 °C
Άνεμος Β 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 421 επισκέπτες και 0 μέλη.