Δευτέρα, 18 Οκτ, 2021

  • Δήμος Βέροιας: Δωρεάν μαστολογικός έλεγχος για ανασφάλιστες γυναίκες και με περιορισμένους πόρους
  • Εκπαιδευτικό σεμινάριο στις βασικές Πρώτες Βοήθειες και στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) σε υπαλλήλους του Δήμου Νάουσας
  • Η ιστορία επαναλαμβάνεται ως φαρσοκωμωδία με κοινό παρονομαστή το όνομα «Μητσοτάκης»
  • Αγιασμός για την έναρξη των Τμημάτων στην Εύξεινο Λέσχη Βέροιας
  • Μήνυνα Γκυρίνη για την Απελευθέρωση της Αλεξάνδρειας
  • Σήμερα παρουσιάζεται στη Βέροια το βιβλίο του Θανάση Δέλλα "Στη φωλιά της λύκαινας"
Δήμος Βέροιας: Δωρεάν μαστολογικός έλεγχος για ανασφάλιστες γυναίκες και με περιορισμένους πόρους1 Εκπαιδευτικό σεμινάριο στις βασικές Πρώτες Βοήθειες και στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) σε υπαλλήλους του Δήμου Νάουσας  2 Η ιστορία επαναλαμβάνεται ως φαρσοκωμωδία με κοινό παρονομαστή το όνομα «Μητσοτάκης»3 Αγιασμός για την έναρξη των Τμημάτων στην Εύξεινο Λέσχη Βέροιας4 Μήνυνα Γκυρίνη για την Απελευθέρωση της Αλεξάνδρειας5 Σήμερα παρουσιάζεται στη Βέροια το βιβλίο του Θανάση Δέλλα "Στη φωλιά της λύκαινας"6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Ψέματα με πολύ κοντά ποδάρια...

Τώρα που η κυβέρνηση υπέγραψε μια νέα κατάπτυστη Συμφωνία για τις βάσεις με τις ΗΠΑ, με 5ετή διάρκεια και ακόμα πιο επικίνδυνες προβλέψεις από την προηγούμενη, τώρα που τα προπαγανδιστικά «μηχανάκια» παίρνουν πάλι μπρος για τα «οφέλη» που έχει να περιμένει τάχα ο λαός από την εμπλοκή στα σχέδια των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ τα οποία βάζουν τον λ... Περισσότερα

Τη συνέχιση της διανομής σχολικών γευμάτων σε παιδιά Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ζητά ο Τάσος Μπαρτζώκας

από Η Άλλη Άποψη
Τη συνέχιση της διανομής σχολικών γευμάτων σε παιδιά Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ζητά ο Τάσος Μπαρτζώκας

 

Με επιστολή προς την Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων, κ. Νίκη Κεραμέως ζητά ο Τάσος Μπαρτζώκας να συνεχιστεί απρόσκοπτα η διανομή των σχολικών γευμάτων σε μαθητές Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, μεταφέροντας της την αγωνία που βιώνουν πολλοί γονείς, ως επί το πλείστον με χαμηλά εισοδήματα.

Από το πρόγραμμα σίτισης και διανομής σχολικών γευμάτων επωφελούνται χιλιάδες παιδιά που φοιτούν σε δημοτικά σχολεία όλης της Επικράτειας, ενώ μάλιστα, για πολλά από αυτά, το γεύμα που μοιράζεται στα σχολεία, καθίσταται απαραίτητο, καθώς οι οικογένειες τους βρίσκονται σε δεινή οικονομική θέση.

Όπως δηλώνει ο βουλευτής Τάσος Μπαρτζώκας «στην αντιμετώπιση κατά της πανδημίας υφίσταται μεγαλύτερη η ανάγκη να επιδεικνύει η πολιτική ηγεσία ευελιξία και ταχύτητα, ενώ καθίσταται επιτακτικότερο να προστατευτούν περισσότερο οι ευάλωτες ομάδες, ιδιαίτερα δε τα παιδιά».

Για το εν λόγω ζήτημα ο Τάσος Μπαρτζώκας θα βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με το Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων, προκειμένου να επιταχυνθούν οι διαδικασίες με τις οποίες θα διασφαλιστεί η διανομή τους, καθώς και για την υποβολή προτάσεων, υπό τις οποίες η τελευταία είναι εφικτή.

 

Αναλυτικά το κείμενο της επιστολής προς την Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων

 

Προς:  την Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων, κ. Νίκη Κεραμέως

 

 

 

 

Θέμα:  Συνέχιση του Προγράμματος Σχολικών Γευμάτων, για όσο διάστημα διαρκεί η αναστολή των σχολείων

 

Αξιότιμη κα. Υπουργέ,

 

Η πανδημία που αντιμετωπίζει η παγκόσμια κοινότητα, συμπεριλαμβανόμενης και της χώρας μας, ανασύρει στο προσκήνιο εντονότερα το ζήτημα των ανισοτήτων, είτε υπό την οικονομική, είτε υπό την κοινωνική τους εκδοχή. Κατ’ αυτόν τον τρόπο καλούνται οι πολιτικές ηγεσίες, να επιδείξουν ετοιμότητα, προκειμένου κατά το διάστημα που η πανδημία περιορίζει δραστικά το οικογενειακό εισόδημα, να περιορίζονται οι αρνητικές επιπτώσεις που βιώνουν οι οικονομικά αδύναμοι, αλλά και να ανακοπεί ο κίνδυνος της οικονομικής τους εξαθλίωσης.

Σε αυτό το επίπεδο η ελληνική κυβέρνηση, πέραν των αποφάσεων που έλαβε για την έγκαιρη αντιμετώπιση του υγειονομικού κινδύνου, επέδειξε μεγάλη ταχύτητα στη λήψη αποφάσεων για τη στήριξη της ελληνικής οικονομίας, ενώ απέδειξε επίσης τον κοινωνικό της προσανατολισμό, δείχνοντας μεγάλη ευαισθησία τόσο στο γενικό πληθυσμό, όσο και στις ευάλωτες ομάδες.

Υπό το πρίσμα ότι η λήψη μέτρων είναι μια ιδιαίτερα δυναμική διαδικασία, γεγονός που αποδεικνύεται εν τοις πράγμασι, καθώς ο κατάλογος των μέτρων εμπλουτίζεται διαρκώς, θα ήθελα να επιστήσω την προσοχή σας σε ένα ζήτημα που μου τίθεται έντονα από τους συμπολίτες μου στην Ημαθία και απαιτεί την άμεση ενεργοποίηση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Η αναστολή της εκπαιδευτικής διαδικασίας στα δημοτικά σχολεία, πέραν της παύσης των μαθημάτων συνοδεύτηκε και από την αναστολή του διαμοιρασμού των σχολικών γευμάτων σε μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Ο θεσμός των σχολικών γευμάτων κατά το διάστημα της ανάληψης της διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, επεκτάθηκε σε περισσότερους μαθητές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης σε αριθμητικό επίπεδο, γεγονός που καταδεικνύει την προτεραιότητα της εξαρχής, ως προς την στήριξη των αδύναμων οικονομικών στρωμάτων.

Η παύση της διανομής σχολικών γευμάτων έχει δημιουργήσει έντονη ανησυχία στους γονείς, τα παιδιά των οποίων συμμετέχουν στο πρόγραμμα σίτισης, ιδιαίτερα σε αυτούς που πλήττονται από την αναστολή της εργασιακής δραστηριότητας τους. Κάποιοι από αυτούς ανήκουν σε ιδιαίτερα ευάλωτες ομάδες και αδυνατούν κατά την παρούσα συγκυρία να προσφέρουν αξιοπρεπή σίτιση σε παιδιά μικρής ηλικίας, θέτοντας σε κίνδυνο την ομαλή ανάπτυξη τους και την ίδια την υγεία τους.

Το γεγονός ότι δεν υφίστανται ακόμη τεκμηριωμένες ενδείξεις σχετικά με την επιστροφή στην κανονικότητα, άρα και την επιστροφή στην εργασία, καθιστά επιτακτικότερη την ανάγκη να ληφθεί απόφαση για την εξασφάλιση της συνέχειας του προγράμματος σχολικών γευμάτων, αξιοποιώντας κάθε δυνατό μέσο, ώστε να διαμοιράζονται καθημερινά και για όσο διάστημα διαρκούν τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας. Ως εκ τούτου, σας καλώ να μεριμνήσετε επί του ζητήματος και να προβείτε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες.

 

 

 

                                                                             Με εκτίμηση

                                                                     Αναστάσιος Μπαρτζώκας

                                                              Βουλευτής Ημαθίας, Νέα Δημοκρατία

Έχει διαβαστεί 137 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Κυρίως συννεφιασμένος
Κυρίως συννεφιασμένος
Θερμοκρασία 18 °C
Άνεμος ΝΝΑ 1-2 μποφόρ

Δευτέρα, 18 Οκτωβρίου

Μερικώς συννεφιασμένος με δυνατές βροχές
Μερικώς συννεφιασμένος με δυνατές βροχές
Θερμοκρασία 9 ως 18 °C
Άνεμος ΑΝΑ 0-2 μποφόρ

Τρίτη, 19 Οκτωβρίου

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 9 ως 18 °C
Άνεμος ΒΑ 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 232 επισκέπτες και 0 μέλη.