Δευτέρα, 17 Αυγ, 2026

  • Η ΝΕΕΑ ΠΑΣΟΚ Ημαθίας αποχαιρετά τον Παντελή Ζωγράφου
  • Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ: Ερώτηση για τη «ρήτρα διαφυγής» που αβαντάρει τους ομίλους ενώ ο λαός στενάζει από την ακρίβεια
  • "Εφυγε" ο Παντελής Ζωγράφου
  • Όλοι στη μάχη για το πανελλαδικό συλλαλητήριο στη ΔΕΘ στις 5 Σεπτέμβρη
  • Φοιτητική στέγη εμπόρευμα και οικογένειες σε απόγνωση
  • Η Τουρκία ανακήρυξε «Εθνικά Θαλάσσια Πάρκα» σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο στο φόντο των ιμπεριαλιστικών διευθετήσεων στην περιοχή
Η ΝΕΕΑ ΠΑΣΟΚ Ημαθίας αποχαιρετά τον Παντελή Ζωγράφου1 Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ: Ερώτηση για τη «ρήτρα διαφυγής» που αβαντάρει τους ομίλους ενώ ο λαός στενάζει από την ακρίβεια2 "Εφυγε" ο Παντελής Ζωγράφου3 Όλοι στη μάχη για το πανελλαδικό συλλαλητήριο στη ΔΕΘ στις 5 Σεπτέμβρη4 Φοιτητική στέγη εμπόρευμα και οικογένειες σε απόγνωση5 Η Τουρκία ανακήρυξε «Εθνικά Θαλάσσια Πάρκα» σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο στο φόντο των ιμπεριαλιστικών διευθετήσεων στην περιοχή6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Σύγκρουση με τη στρατηγική του κεφαλαίου, για να πάψει το νερό να είναι εμπόρευμα

του Αλέκου ΧατζηκώσταΣτη Νάουσα η Δημοτική Αρχή παραχωρεί μέρος του νερού σε εταιρεία εμφιάλωσης. Στη Βουλή ψηφίστηκε πρόσφατα νόμος με τίτλο "Επέκταση αρμοδιοτήτων της Εταιρείας Υδρεύσεως και Αποχετεύσεως Πρωτευούσης και της Εταιρείας Υδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης, ενίσχυση της Ρυθμιστικής Αρχής Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων... Περισσότερα

Την άμεση έκδοση των πορισμάτων για την καταβολή των αποζημιώσεων στους Ημαθιώτες αγρότες, ζήτησε από τον ΕΛΓΑ ο Τάσος Μπαρτζώκας

από Η Άλλη Άποψη
Την άμεση έκδοση των πορισμάτων για την καταβολή των αποζημιώσεων στους Ημαθιώτες αγρότες, ζήτησε από τον ΕΛΓΑ ο Τάσος Μπαρτζώκας

Ο βουλευτής Ημαθίας, Τάσος Μπαρτζώκας, επισκέφτηκε το τοπικό υποκατάστημα του ΕΛΓΑ στη Βέροια και συναντήθηκε με την προϊσταμένη κ. Μαρία Παππά, προκειμένου να ζητήσει την επίσπευση της έκδοσης των πορισμάτων για την όσο το δυνατόν συντομότερη καταβολή των αποζημιώσεων στους παραγωγούς για το έτος 2019.

Είναι γεγονός ότι οι Ημαθιώτες παραγωγοί μέσα στη σωρεία προβλημάτων που αντιμετωπίζουν, ολοένα και συχνότερα πλήττονται και από την κλιματική αλλαγή. Η χρονιά που μόλις πέρασε συγκεκριμένα, θεωρείται από τις δυσμενέστερες, καθώς τα ακραία καιρικά φαινόμενα (χαλαζοπτώσεις, παγετός, βροχοπτώσεις) αποτύπωσαν τον αντίκτυπό τους στην παραγωγή και αναλόγως, στο εισόδημα των αγροτών. Ειδικότερα, για το έτος 2019 καταγράφεται σχεδόν διπλασιασμός των αιτήσεων αποζημίωσης, έναντι του 2018, γεγονός που μαρτυρά και την ένταση των φαινομένων.

Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι η καταγραφή των ζημιών έχει ολοκληρωθεί από καιρό, εκκρεμεί η ολοκλήρωση της έκδοσης των πορισμάτων, γεγονός που με τη σειρά του επιβραδύνει την καταβολή των χρηματικών ποσών στους καλλιεργητές.

Το εν λόγω ζήτημα έθιξε ο Τάσος Μπαρτζώκας, ο οποίος τόνισε κατά την επίσκεψη του στον ΕΛΓΑ Βέροιας, ότι η δυσαρέσκεια των Ημαθιωτών αγροτών είναι απολύτως δικαιολογημένη. Στο βαθμό που υφίσταται υπερβολική συρρίκνωση των εισοδημάτων τους, η διεκπεραίωση της διαδικασίας οφείλει να γίνει άμεσα. Παράλληλα, επεσήμανε την ανάγκη για δίκαιες και  αντικειμενικές αποζημιώσεις.

Στο πλαίσιο αυτό, η κ. Μαρία Παππά ανέφερε ότι η Υπηρεσία θα καταβάλλει τη μέγιστη προσπάθεια, προκειμένου να ανταποκριθεί στο δύσκολο έργο της με ταχύτητα και αντικειμενικότητα.

Ο Τάσος Μπαρτζώκας ανανέωσε το ραντεβού για εκ νέου συνάντηση εργασίας με τους υπηρεσιακούς παράγοντες του τοπικού ΕΛΓΑ, ενώ θα έχει άμεσα αντίστοιχη συνάντηση και με την κεντρική διοίκηση του ΕΛΓΑ, για τα σοβαρά προβλήματα των αγροτών της Ημαθίας.

Με αφορμή τη συνάντηση με την προϊσταμένη του ΕΛΓΑ Βέροιας, κ. Μαρία Παππά, ο βουλευτής Ημαθίας Τάσος Μπαρτζώκας δήλωσε:

«Οι Ημαθιώτες καλλιεργητές πρέπει να αποζημιώνονται έγκαιρα και αποτελεσματικά. Είναι γνωστές οι ελλείψεις σε προσωπικό του ΕΛΓΑ, ωστόσο αυτό δεν μπορεί να αποβαίνει σε βάρος των αγροτών.

Άλλωστε, τα ποσά των αποζημιώσεων δεν αποτελούν κρατικό χρήμα. Προέρχονται από εισφορές των αγροτών. Ο εξορθολογισμός του Κανονισμού του ΕΛΓΑ πρέπει να εστιάσει και στο ζήτημα της έγκαιρης ολοκλήρωσης της διαδικασίας.»

Έχει διαβαστεί 338 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 583 επισκέπτες και 1 μέλος.