Τετάρτη, 23 Οκτ, 2019

  • ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ: Για τις αρνητικές συνέπειες στους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους από τους σφοδρούς οικονομικούς ανταγωνισμούς ΕΕ και ΗΠΑ
  • Λαϊκή Συσπείρωση Αλεξάνδρειας: Πρόταση ψηφίσματος προς το Δημοτικό Συμβούλιο
  • Παρουσίαση βιβλίων στη Βέροια την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου
  • Συνάντηση Δημάρχου Βέροιας με τον Αγροτικό Σύλλογο Γεωργών Βέροιας
  • Συνέντευξη του Αντώνη Μαρκούλη
  • ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Τ.Ο. ΗΜΑΘΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ ΗΜΑΘΙΑΣ
ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ: Για τις αρνητικές συνέπειες στους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους από τους σφοδρούς οικονομικούς ανταγωνισμούς ΕΕ και ΗΠΑ1 Λαϊκή Συσπείρωση Αλεξάνδρειας: Πρόταση ψηφίσματος προς το Δημοτικό Συμβούλιο2 Παρουσίαση βιβλίων στη Βέροια την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου3 Συνάντηση Δημάρχου Βέροιας με τον Αγροτικό Σύλλογο Γεωργών Βέροιας 4 Συνέντευξη του Αντώνη Μαρκούλη5 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Τ.Ο. ΗΜΑΘΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ ΗΜΑΘΙΑΣ6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Θετική η Περιφέρεια στην εγκατάσταση Τελωνείου στην Κουλούρα

print
email
από Η Άλλη Άποψη
Θετική η Περιφέρεια στην εγκατάσταση Τελωνείου στην Κουλούρα

Κατά πλειοψηφία το Περιφερειακό Συμβούλιο αποφάσισε την παραχώρηση στην ΑΑΔΕ μέρος της αγοράς της Κουλούρας για να εγκατασταθεί εκεί το Τελωνείο. Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε στην Βέροια και ήταν πολύωρη.

Στην συζήτηση, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Γιώργος Μπίκας έθεσε το θέμα της απόκτησης μετοχών της ΑΜΆΛΘΕΙΑ ΑΕ ώστε να μπορέσει να βοηθήσει και σε άλλες δράσεις που μπορούν να αναπτυχθούν εκεί. Μάλιστα ζήτησε 500 μετοχές είτε με αγορά είτε με δωρεάν παραχώρηση.

Απαντώντας ο κ. Καλαϊτζίδης είπε ότι υπάρχει θετική διάθεση για παραχώρηση αλλά δεν θα πρέπει να χάσει η Περιφέρεια την πλειοψηφία στην μετοχική σύνθεση.

"Το τελωνείο είναι απαραίτητο να λειτουργήσει και δεν θέλουμε να κλείσουν τα άλλα τελωνεία" σχολίασε ο κ. Γιάγκογλου μέλος της διοίκησης του Επιμελητηρίου και μέλος της ομάδας των επιχειρηματιών που θα βάλουν χρήματα για την κατασκευή του Τελωνείου. "Από την στιγμή που θα ολοκληρωθεί η απόφαση της κυβέρνησης με ΦΕΚ, δεσμευόμαστε μέσα σε 18 μήνες να αποπερατώσουμε το έργο" σχολίασε ο Τάσος Γιάγκογλου.

"Η πολιτεία θα έπρεπε να πει ευχαριστώ για την παραχώρηση του ακινήτου "φιλέτου" και να αναλάβει το κόστος υλοποιήσης" σχολίασε ο Δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης.

"Δεν δημιουργούμε το τελωνείο στην Κουλούρα για να κλείσουμε τελωνεία άλλων νομών. Το έργο θα αφορά μόνο την Ημαθία και είναι προϋπόθεση αυτό" πρόσθεσε ο κ. Τζιτζικώστας.

Αναφορικά με τις μετοχές, ο σύμβουλος Σάκης Χειμώνας, πρότεινε Περιφέρεια και Δήμος να πάρουν τις μετοχές της ΕΑΣ και να τις παραχωρήσουν στο Επιμελητήριο.

Η παραχώρηση ψηφίστηκε από την παράταξη Τζιτζικώστα όπως και η παράταξη της Νιόβης Παυλίδης. Αρνητικά ψήφισε η ΛΑΣ και η παράταξη της Δέσποινας Χαραλαμπίδου (πλην Χειμώνα).  Η κ. Χαραλαμπίδου διευκρίνησε ότι θα ψήφιζε θετικά μόνο αν τις εργασίες κατασκευής του Τελωνείου τις έκανε το κράτος και αν υπήρχε έστω κι ένα μικρό τίμημα στην παραχώρηση.

(ΠΗΓΗ: Pliroforiodotis.gr)

Έχει διαβαστεί 87 φορές

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Τα Πιο Δημοφιλή

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Καθαρός
Καθαρός
Θερμοκρασία 16 °C
Άνεμος Β 1-2 μποφόρ

Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 11 ως 25 °C
Άνεμος ΒΑ 1-2 μποφόρ

Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 11 ως 24 °C
Άνεμος ΑΝΑ 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 374 επισκέπτες και 0 μέλη.

Αρχική σελίδα για κινητά