Τρίτη, 17 Ιούλ, 2018

  • Ανοιχτή επιστολή του Πέτρου Τσαπαρόπουλου
  • Καταγγέλλει νέες καταργήσεις τμημάτων σε Λύκεια και χτύπημα εργασιακών δικαιωμάτων
  • Δήμος Βέροιας: Για τα αδέσποτα ζώα
  • Και πάλι για την «Τάφρο 66»
  • Με «διαρροές» και φραστικά πυρά συνεχίζεται ο «διπλωματικός πόλεμος»
  • Κώστας Καλαϊτζίδης: Εντός των φυσιολογικών μετρήσεων με σαφή βελτίωση στο τμήμα της Ημαθίας, οι μετρήσεις για την «Τάφρο 66»
Ανοιχτή επιστολή του Πέτρου Τσαπαρόπουλου1 Καταγγέλλει νέες καταργήσεις τμημάτων σε Λύκεια και χτύπημα εργασιακών δικαιωμάτων2 Δήμος Βέροιας: Για τα αδέσποτα ζώα3 Και πάλι για την «Τάφρο 66»4 Με «διαρροές» και φραστικά πυρά συνεχίζεται ο «διπλωματικός πόλεμος»5 Κώστας Καλαϊτζίδης: Εντός των φυσιολογικών μετρήσεων με σαφή βελτίωση στο τμήμα της Ημαθίας, οι μετρήσεις για την «Τάφρο 66»6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Τι απάντησε ο Π. Σκουρλέτης στην ερώτηση της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ"

print
email
Τελευταία ενημέρωση από Η Άλλη Άποψη
Τι απάντησε ο Π. Σκουρλέτης στην ερώτηση της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ"

Με αφορμή τη συνέντευξη Τύπου του υπουργού Π. Σκουρλέτη στη Βέροια ως «Η ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ» κάναμε την παρακάτω ερώτηση:

«Κύριε υπουργέ αναφερθήκατε αρκετές φορές στην επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος. Με δεδομένο ότι το πρόγραμμα αυτό είχε αντιλαϊκό χαρακτήρα και εξυπηρετούσε την στρατηγική του κεφαλαίου (όπως θα λέγατε παλιότερα…) γιατί πανηγυρίζετε γι’ αυτό; Μήπως τελικά το ότι το ολοκληρώσατε με τις μικρότερες λαϊκές αντιδράσεις αποδεικνύει όπως σας κατηγορούνά ότι επιλεγήκατε  για να κάνατε τη λεγόμενη βρώμικη δουλειά;»

Ολόκληρη η απάντηση του υπουργού (χωρίς δικό μας σχολιασμό) έχει ως εξής:

«Ίσως δεν κατανοήσατε όσα με αφοπλιστική ειλικρίνεια σας είπα. Μην περιμένετε από εμάς να δείτε πανηγυρισμούς. Εγώ μίλησα για επίτευξη κάποιων συγκεκριμένων δεσμεύσεων που υπήρχαν εντός του συγκεκριμένου προγράμματος που ήταν αποτέλεσμα ενός επώδυνου συμβιβασμού που έγινε τον Σεπτέμβριο του 2015 (μάλλον το 2014 το Σεπτέμβρη παρουσιάστηκε στις εκλογές) και έγινε το καλοκαίρι του 2015 , γνωρίζοντας ότι τότε δεν υπήρχε άλλος δρόμος. Αποφεύγοντας μία τυφλή σύγκρουση που θα ήταν πού χειρότερη για την συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Μέσα στο πλαίσιο μια δύσκολης διαπραγμάτευσης πετύχαμε συγκεκριμένα πράγματα . Πετύχαμε για παράδειγμα σε συνθήκες δημοσιονομικής κρίσης  που δεν υπήρχε προηγούμενο της τουλάχιστον μετά το 1974 να εξασφαλίσουμε δημοσιονομική περίθαλψη για 2,5 εκατομμύρια ανασφάλιστους συμπολίτες μας. Δεν είναι λίγο. Πετύχαμε να διατηρήσουμε τον δημόσιο χαρακτήρα των δικτύων ηλεκτρικής ενέργειας. Τον ΑΔΜΗΕ. Πετύχαμε  να λειάνουμε αρνητικές επιπτώσεις μιας πολιτικής που ποτέ δεν διεκδικήσαμε την πατρότητα. Γι’αυτό και πολλοί αν έχετε παρατηρήσει από τους εταίρους μας τους ευρωπαίους λένε: Εντάξει πιαστήκανε κάποιοι στόχοι. Την ιδιοκτησία αυτού του προγράμματος δεν την αναλάβετε; Όχι δεν θα την αναλάβουμε. Διότι όπως σας είπε και πριν στην πρωτομιλία μου ξέρουμε ποιο είναι το κοινωνικό κόστος αυτής της πολιτικής επιχειρήσαμε και ως ένα βαθμό το πετύχαμε ως ένα άλλο δεν το πετύχαμε να το μειώσουμε κυρίως όμως έχουμε αναλάβει την δέσμευση να μπορέσουμε να αποκαταστήσουμε αυτή την κατάσταση. Να την ανατάξουμε. Και αυτό δεν μπορεί να γίνει από μια στιγμή στην άλλη. Μην υποτιμάτε το γεγονός ότι ολοκληρώθηκε αυτό το πρόγραμμα ,αποκαθιστάται ως ένα βαθμό οι βαθμοί ελευθερίας της συγκυβέρνησης ,έχουμε περισσότερες δυνατότητες προφανώς στο πλαίσιο ενός παγκοσμιοποιημένου καπιταλισμού όπου υπάρχουν συγκεκριμένες δυνάμεις , δυνάμεις της αγοράς οι οποίες βάζουν τους κανόνες και αυτό δεν αφορά μόνο τη χώρα μας που ήταν κάτω από το συγκεκριμένο πρόγραμμα, αφορά το σύνολο του σημερινού κόσμου. Αυτ΄’α όμως θα τα αξιολογήσει ο κόσμος στο τέλος της τετραετίας»

Έχει διαβαστεί 64 φορές

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

"Η Άλλη Άποψη" Multimedia

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Τα Πιο Δημοφιλή

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Κυρίως καθαρός
Κυρίως καθαρός
Θερμοκρασία 22 °C
Άνεμος ΔΝΔ 2 μποφόρ

Τρίτη, 17 Ιουλίου

Περιοδικά σύννεφα
Περιοδικά σύννεφα
Θερμοκρασία 18 ως 32 °C
Άνεμος ΝΝΑ 2-3 μποφόρ

Τετάρτη, 18 Ιουλίου

Μερική λιακάδα με καταιγίδες
Μερική λιακάδα με καταιγίδες
Θερμοκρασία 17 ως 31 °C
Άνεμος ΒΒΔ 2-3 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 76 επισκέπτες και 0 μέλη.

Αρχική σελίδα για κινητά