Πέμπτη, 15 Νοέ, 2018

  • Δυναμική κινητοποίηση  Γονέων στην Ειρηνούπολη για το άλυτο ζήτημα της μεταφοράς των μαθητών
  • Ολιγόωρη διακοπή νερού λόγω βλάβης στην Δημοτική Κοινότητας Μακροχωρίου του Δήμου Βέροιας
  • ΚΚΕ:Για τα 45 χρόνια από τον ηρωικό ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου
  • Ζητήθηκε το άνοιγμα των λογαριασμών του Κ. Σημίτη
  • ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΝΕΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ: Με τους αγώνες μας τιμούμε την εξέγερση του Νοέμβρη του '73
  • O δεύτερος κοντινότερος εξωπλανήτης ανακαλύφθηκε σε απόσταση έξι ετών φωτός από τη Γη
Δυναμική κινητοποίηση  Γονέων στην Ειρηνούπολη για το άλυτο ζήτημα της μεταφοράς των μαθητών1 Ολιγόωρη διακοπή νερού λόγω βλάβης στην Δημοτική Κοινότητας Μακροχωρίου του Δήμου Βέροιας2 ΚΚΕ:Για τα 45 χρόνια από τον ηρωικό ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου3 Ζητήθηκε το άνοιγμα των λογαριασμών του Κ. Σημίτη4 ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΝΕΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ: Με τους αγώνες μας τιμούμε την εξέγερση του Νοέμβρη του '735 O δεύτερος κοντινότερος εξωπλανήτης ανακαλύφθηκε σε απόσταση έξι ετών φωτός από τη Γη6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Τι απάντησε ο Π. Σκουρλέτης στην ερώτηση της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ"

print
email
Τελευταία ενημέρωση από Η Άλλη Άποψη
Τι απάντησε ο Π. Σκουρλέτης στην ερώτηση της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ"

Με αφορμή τη συνέντευξη Τύπου του υπουργού Π. Σκουρλέτη στη Βέροια ως «Η ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ» κάναμε την παρακάτω ερώτηση:

«Κύριε υπουργέ αναφερθήκατε αρκετές φορές στην επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος. Με δεδομένο ότι το πρόγραμμα αυτό είχε αντιλαϊκό χαρακτήρα και εξυπηρετούσε την στρατηγική του κεφαλαίου (όπως θα λέγατε παλιότερα…) γιατί πανηγυρίζετε γι’ αυτό; Μήπως τελικά το ότι το ολοκληρώσατε με τις μικρότερες λαϊκές αντιδράσεις αποδεικνύει όπως σας κατηγορούνά ότι επιλεγήκατε  για να κάνατε τη λεγόμενη βρώμικη δουλειά;»

Ολόκληρη η απάντηση του υπουργού (χωρίς δικό μας σχολιασμό) έχει ως εξής:

«Ίσως δεν κατανοήσατε όσα με αφοπλιστική ειλικρίνεια σας είπα. Μην περιμένετε από εμάς να δείτε πανηγυρισμούς. Εγώ μίλησα για επίτευξη κάποιων συγκεκριμένων δεσμεύσεων που υπήρχαν εντός του συγκεκριμένου προγράμματος που ήταν αποτέλεσμα ενός επώδυνου συμβιβασμού που έγινε τον Σεπτέμβριο του 2015 (μάλλον το 2014 το Σεπτέμβρη παρουσιάστηκε στις εκλογές) και έγινε το καλοκαίρι του 2015 , γνωρίζοντας ότι τότε δεν υπήρχε άλλος δρόμος. Αποφεύγοντας μία τυφλή σύγκρουση που θα ήταν πού χειρότερη για την συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Μέσα στο πλαίσιο μια δύσκολης διαπραγμάτευσης πετύχαμε συγκεκριμένα πράγματα . Πετύχαμε για παράδειγμα σε συνθήκες δημοσιονομικής κρίσης  που δεν υπήρχε προηγούμενο της τουλάχιστον μετά το 1974 να εξασφαλίσουμε δημοσιονομική περίθαλψη για 2,5 εκατομμύρια ανασφάλιστους συμπολίτες μας. Δεν είναι λίγο. Πετύχαμε να διατηρήσουμε τον δημόσιο χαρακτήρα των δικτύων ηλεκτρικής ενέργειας. Τον ΑΔΜΗΕ. Πετύχαμε  να λειάνουμε αρνητικές επιπτώσεις μιας πολιτικής που ποτέ δεν διεκδικήσαμε την πατρότητα. Γι’αυτό και πολλοί αν έχετε παρατηρήσει από τους εταίρους μας τους ευρωπαίους λένε: Εντάξει πιαστήκανε κάποιοι στόχοι. Την ιδιοκτησία αυτού του προγράμματος δεν την αναλάβετε; Όχι δεν θα την αναλάβουμε. Διότι όπως σας είπε και πριν στην πρωτομιλία μου ξέρουμε ποιο είναι το κοινωνικό κόστος αυτής της πολιτικής επιχειρήσαμε και ως ένα βαθμό το πετύχαμε ως ένα άλλο δεν το πετύχαμε να το μειώσουμε κυρίως όμως έχουμε αναλάβει την δέσμευση να μπορέσουμε να αποκαταστήσουμε αυτή την κατάσταση. Να την ανατάξουμε. Και αυτό δεν μπορεί να γίνει από μια στιγμή στην άλλη. Μην υποτιμάτε το γεγονός ότι ολοκληρώθηκε αυτό το πρόγραμμα ,αποκαθιστάται ως ένα βαθμό οι βαθμοί ελευθερίας της συγκυβέρνησης ,έχουμε περισσότερες δυνατότητες προφανώς στο πλαίσιο ενός παγκοσμιοποιημένου καπιταλισμού όπου υπάρχουν συγκεκριμένες δυνάμεις , δυνάμεις της αγοράς οι οποίες βάζουν τους κανόνες και αυτό δεν αφορά μόνο τη χώρα μας που ήταν κάτω από το συγκεκριμένο πρόγραμμα, αφορά το σύνολο του σημερινού κόσμου. Αυτ΄’α όμως θα τα αξιολογήσει ο κόσμος στο τέλος της τετραετίας»

Έχει διαβαστεί 87 φορές

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Τα Πιο Δημοφιλή

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Περιοδικά σύννεφα
Περιοδικά σύννεφα
Θερμοκρασία 14 °C
Άνεμος ΒΒΑ 2-3 μποφόρ

Πέμπτη, 15 Νοεμβρίου

Περιοδικά σύννεφα
Περιοδικά σύννεφα
Θερμοκρασία 2 ως 16 °C
Άνεμος ΒΒΔ 2-3 μποφόρ

Παρασκευή, 16 Νοεμβρίου

Κυρίως συννεφιασμένος
Κυρίως συννεφιασμένος
Θερμοκρασία 4 ως 9 °C
Άνεμος Β 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 154 επισκέπτες και 0 μέλη.

Αρχική σελίδα για κινητά