Πέμπτη, 21 Φεβ, 2019

  • Κατάθεση ψυχής
  • Οι πρώτοι 17 υποψήφιοι της Ίλιας Ιωσηφίδου και της 'Δύναμης Δημιουργίας'
  • Για την άρση κάθε συνταγματικής απαγόρευσης στη μονιμοποίηση των συμβασιούχων
  • ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΗΣ ΝΑΟΥΣΑΣ
  • Νάουσα : Αποτελέσματα εξαμήνου της δράσης ανακύκλωσης ρούχων
  • ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Δεσμεύεται για «πραγματικές μεταρρυθμίσεις» έναντι των δανειστών
Κατάθεση ψυχής1 Οι πρώτοι 17 υποψήφιοι της Ίλιας Ιωσηφίδου και της 'Δύναμης Δημιουργίας'2 Για την άρση κάθε συνταγματικής απαγόρευσης στη μονιμοποίηση των συμβασιούχων3 ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΗΣ ΝΑΟΥΣΑΣ4 Νάουσα : Αποτελέσματα εξαμήνου της δράσης ανακύκλωσης ρούχων5 ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Δεσμεύεται για «πραγματικές μεταρρυθμίσεις» έναντι των δανειστών6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Τι απάντησε ο Π. Σκουρλέτης στην ερώτηση της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ"

print
email
Τελευταία ενημέρωση από Η Άλλη Άποψη
Τι απάντησε ο Π. Σκουρλέτης στην ερώτηση της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ"

Με αφορμή τη συνέντευξη Τύπου του υπουργού Π. Σκουρλέτη στη Βέροια ως «Η ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ» κάναμε την παρακάτω ερώτηση:

«Κύριε υπουργέ αναφερθήκατε αρκετές φορές στην επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος. Με δεδομένο ότι το πρόγραμμα αυτό είχε αντιλαϊκό χαρακτήρα και εξυπηρετούσε την στρατηγική του κεφαλαίου (όπως θα λέγατε παλιότερα…) γιατί πανηγυρίζετε γι’ αυτό; Μήπως τελικά το ότι το ολοκληρώσατε με τις μικρότερες λαϊκές αντιδράσεις αποδεικνύει όπως σας κατηγορούνά ότι επιλεγήκατε  για να κάνατε τη λεγόμενη βρώμικη δουλειά;»

Ολόκληρη η απάντηση του υπουργού (χωρίς δικό μας σχολιασμό) έχει ως εξής:

«Ίσως δεν κατανοήσατε όσα με αφοπλιστική ειλικρίνεια σας είπα. Μην περιμένετε από εμάς να δείτε πανηγυρισμούς. Εγώ μίλησα για επίτευξη κάποιων συγκεκριμένων δεσμεύσεων που υπήρχαν εντός του συγκεκριμένου προγράμματος που ήταν αποτέλεσμα ενός επώδυνου συμβιβασμού που έγινε τον Σεπτέμβριο του 2015 (μάλλον το 2014 το Σεπτέμβρη παρουσιάστηκε στις εκλογές) και έγινε το καλοκαίρι του 2015 , γνωρίζοντας ότι τότε δεν υπήρχε άλλος δρόμος. Αποφεύγοντας μία τυφλή σύγκρουση που θα ήταν πού χειρότερη για την συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Μέσα στο πλαίσιο μια δύσκολης διαπραγμάτευσης πετύχαμε συγκεκριμένα πράγματα . Πετύχαμε για παράδειγμα σε συνθήκες δημοσιονομικής κρίσης  που δεν υπήρχε προηγούμενο της τουλάχιστον μετά το 1974 να εξασφαλίσουμε δημοσιονομική περίθαλψη για 2,5 εκατομμύρια ανασφάλιστους συμπολίτες μας. Δεν είναι λίγο. Πετύχαμε να διατηρήσουμε τον δημόσιο χαρακτήρα των δικτύων ηλεκτρικής ενέργειας. Τον ΑΔΜΗΕ. Πετύχαμε  να λειάνουμε αρνητικές επιπτώσεις μιας πολιτικής που ποτέ δεν διεκδικήσαμε την πατρότητα. Γι’αυτό και πολλοί αν έχετε παρατηρήσει από τους εταίρους μας τους ευρωπαίους λένε: Εντάξει πιαστήκανε κάποιοι στόχοι. Την ιδιοκτησία αυτού του προγράμματος δεν την αναλάβετε; Όχι δεν θα την αναλάβουμε. Διότι όπως σας είπε και πριν στην πρωτομιλία μου ξέρουμε ποιο είναι το κοινωνικό κόστος αυτής της πολιτικής επιχειρήσαμε και ως ένα βαθμό το πετύχαμε ως ένα άλλο δεν το πετύχαμε να το μειώσουμε κυρίως όμως έχουμε αναλάβει την δέσμευση να μπορέσουμε να αποκαταστήσουμε αυτή την κατάσταση. Να την ανατάξουμε. Και αυτό δεν μπορεί να γίνει από μια στιγμή στην άλλη. Μην υποτιμάτε το γεγονός ότι ολοκληρώθηκε αυτό το πρόγραμμα ,αποκαθιστάται ως ένα βαθμό οι βαθμοί ελευθερίας της συγκυβέρνησης ,έχουμε περισσότερες δυνατότητες προφανώς στο πλαίσιο ενός παγκοσμιοποιημένου καπιταλισμού όπου υπάρχουν συγκεκριμένες δυνάμεις , δυνάμεις της αγοράς οι οποίες βάζουν τους κανόνες και αυτό δεν αφορά μόνο τη χώρα μας που ήταν κάτω από το συγκεκριμένο πρόγραμμα, αφορά το σύνολο του σημερινού κόσμου. Αυτ΄’α όμως θα τα αξιολογήσει ο κόσμος στο τέλος της τετραετίας»

Έχει διαβαστεί 119 φορές

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

"Η Άλλη Άποψη" Multimedia

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Τα Πιο Δημοφιλή

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 4 °C
Άνεμος ΝΑ 1-2 μποφόρ

Πέμπτη, 21 Φεβρουαρίου

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 2 ως 16 °C
Άνεμος Β 1-2 μποφόρ

Παρασκευή, 22 Φεβρουαρίου

Μερικώς συννεφιασμένος με δυνατές βροχές
Μερικώς συννεφιασμένος με δυνατές βροχές
Θερμοκρασία 2 ως 13 °C
Άνεμος ΒΔ 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 150 επισκέπτες και 0 μέλη.

Αρχική σελίδα για κινητά