Δευτέρα, 17 Αυγ, 2026

  • ΚΚΕ: Τεράστιες οι ευθύνες του επιτελικά ανίκανου κράτους να προστατεύσει την ανθρώπινη ζωή και το φυσικό πλούτο που τα θεωρεί «κόστος»
  • Νέοι κρίκοι εμπλοκής από την Ουκρανία έως τη Μέση Ανατολή
  • Αποστολή
  • ΠΑΣΟΚ και μικρομεσαία επιχειρηματικότητα: Έργα και ημέρες της αμαρτωλής σοσιαλδημοκρατίας για τις ανάγκες του συστήματος
  • Το ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις εορταστικές εκδηλώσεις για την Κοίμηση της Θεοτόκου στο Βέρμιο
  • Γνώριμες οι Σειρήνες, γνωστός και ο προορισμός
ΚΚΕ: Τεράστιες οι ευθύνες του επιτελικά ανίκανου κράτους να προστατεύσει την ανθρώπινη ζωή και το φυσικό πλούτο που τα θεωρεί «κόστος»1 Νέοι κρίκοι εμπλοκής από την Ουκρανία έως τη Μέση Ανατολή2 Αποστολή3 ΠΑΣΟΚ και μικρομεσαία επιχειρηματικότητα: Έργα και ημέρες της αμαρτωλής σοσιαλδημοκρατίας για τις ανάγκες του συστήματος4 Το ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις εορταστικές εκδηλώσεις για την Κοίμηση της Θεοτόκου στο Βέρμιο5 Γνώριμες οι Σειρήνες, γνωστός και ο προορισμός6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Δύσκολα

Δύσκολα

Δύσκολες ώρες για τον ...μεγαλύτερο και ισχυρότερο στρατό του κόσμου. Ο διοικητής των αμερικάνικων δυνάμεων που επιχειρούν στον Κόλπο γράφει τη μια έκθεση μετά την άλλη για τις αεροπορικές και πυραυλικές επιθέσεις σε βάρος του Ιράν που δεν μπορούν να προκαλέσουν άλλη καταστροφή, ούτε να ασκήσουν μεγαλύτερη πίεση. Οπότε, δεν έχει νόημα ... Περισσότερα

ΤΟΜΕΑΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΗΜΑΘΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ: Κλιμάκιο του Κόμματος επισκέφθηκε τη δομή φιλοξενίας προσφύγων στην Αγ. Βαρβάρα Βέροιας

από Η Άλλη Άποψη
ΤΟΜΕΑΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΗΜΑΘΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ: Κλιμάκιο του Κόμματος επισκέφθηκε τη δομή φιλοξενίας προσφύγων στην Αγ. Βαρβάρα Βέροιας

Τη δομή φιλοξενίας προσφύγων στην Αγία Βαρβάρα Βέροιας επισκέφθηκε κλιμάκιο της Τομεακής Οργάνωσης Ημαθίας του ΚΚΕ, αποτελούμενο από τους Γ. Μελιόπουλο, Ν. Νατζμέ και Γ. Τσεχελίδη.

Στη διάρκεια της επίσκεψης συναντήθηκαν με τον διοικητή της δομής και ενημερώθηκαν για ζητήματα που αφορούν τη διαδικασία έκδοσης - χορήγησης ταξιδιωτικών εγγράφων, την αντιμετώπιση της πανδημίας, τις συνθήκες εκπαίδευσης για τα προσφυγόπουλα κ.ά. Επίσης συναντήθηκαν και συζήτησαν με εργαζόμενους της δομής και με πρόσφυγες, οι οποίοι αναγνώρισαν ότι το ΚΚΕ βρίσκεται σταθερά στο πλευρό τους, παλεύοντας για βελτίωση των συνθηκών εργασίας και διαβίωσης.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν τα μέτρα προστασίας της υγείας και η ανάγκη να συνεχιστεί με ευθύνη του κράτους η εκπαίδευση των προσφυγόπουλων που έχει διακοπεί λόγω της αδυναμίας διδασκαλίας μέσω τηλεκπαίδευσης. Επίσης συζητήθηκε το ζήτημα που επανέρχεται στο προσκήνιο και φέτος, μετά από πρόταση εκπροσώπων της βιομηχανίας επεξεργασίας φρούτων (κονσερβοποιίες)  για την προοπτική απασχόλησης των προσφύγων σε αγροτικές εργασίες και στη βιομηχανία μεταποίησης.

Οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ τόνισαν ότι δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να επιτραπεί να χρησιμοποιηθούν οι πρόσφυγες ως φτηνό εργατικό δυναμικό και ως μέσο πίεσης για να συμπιεστεί ακόμα περισσότερο το μεροκάματο των εργαζομένων.

Ανέδειξαν ότι Έλληνες και μετανάστες - πρόσφυγες εργαζόμενοι, οργανωμένοι μέσα από τα Συνδικάτα τους πρέπει να παλέψουν ενάντια στο εκμεταλλευτικό σύστημα που προκαλεί φτώχεια, πολέμους και προσφυγιά. Να διεκδικήσουν μέτρα ουσιαστικής προστασίας, στήριξης των προσφύγων και μεταναστών στην κοινωνία και επίσης πλήρη εργασιακά, ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα.


Έχει διαβαστεί 844 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 711 επισκέπτες και 0 μέλη.