Πέμπτη, 01 Οκτ, 2026

  • Ασπρόπυργος: Σε άλλο ένα επικοινωνιακό σόου, ο Κ. Μητσοτάκης παρέδωσε σχολικό κτίριο... μετά από 27 ολόκληρα χρόνια!
  • ΠΑΜΕ: Όσο τα κέρδη των ομίλων μένουν στο απυρόβλητο, κάθε κυβερνητικό «μέτρο» θα είναι σκέτη κοροϊδία
  • Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα ΚΚΕ: Ερώτηση για την καταστρατήγηση του ακατάσχετου των αγροτικών επιδοτήσεων και τους καταναγκαστικούς συμψηφισμούς της ΑΑΔΕ
  • ΙΣΠΑΝΙΑ: Ανακλήθηκε η έξωση της 87χρονης, επιμένουν οι διαδηλωτές
  • ΚΚΕ: Η κυβέρνηση εμφανίζεται με θράσος ως εγγυητής της «σταθερότητας» που τροφοδοτεί την ακρίβεια, τη φοροληστεία και το τσάκισμα των λαϊκών δικαιωμάτων
  • Εξαγγελίες φούσκα για την Ενέργεια
Ασπρόπυργος: Σε άλλο ένα επικοινωνιακό σόου, ο Κ. Μητσοτάκης παρέδωσε σχολικό κτίριο... μετά από 27 ολόκληρα χρόνια!1 ΠΑΜΕ: Όσο τα κέρδη των ομίλων μένουν στο απυρόβλητο, κάθε κυβερνητικό «μέτρο» θα είναι σκέτη κοροϊδία2 Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα ΚΚΕ: Ερώτηση για την καταστρατήγηση του ακατάσχετου των αγροτικών επιδοτήσεων και τους καταναγκαστικούς συμψηφισμούς της ΑΑΔΕ3 ΙΣΠΑΝΙΑ: Ανακλήθηκε η έξωση της 87χρονης, επιμένουν οι διαδηλωτές4 ΚΚΕ: Η κυβέρνηση εμφανίζεται με θράσος ως εγγυητής της «σταθερότητας» που τροφοδοτεί την ακρίβεια, τη φοροληστεία και το τσάκισμα των λαϊκών δικαιωμάτων5 Εξαγγελίες φούσκα για την Ενέργεια6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Χειμώνας

Χειμώνας

Η κυβέρνηση μιλάει για «δύσκολο χειμώνα» και ετοιμάζεται να εξαγγείλει μια ακόμα φουρνιά με μέτρα - κοροϊδία. Προκαλούν τον λαό όταν παρουσιάζουν τη «βαρυχειμωνιά» που φέρνει η πολιτική τους ως «φυσικό φαινόμενο» και κρύβουν τους πραγματικούς ενόχους, που είναι:Ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος σε Ουκρανία και Μ. Ανατολή, όπου η κυβέρνηση πρωτ... Περισσότερα

Τοποθέτηση αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας στο Δ.Σ Νάουσας για το Προσφυγικό

από Η Άλλη Άποψη

Κύριε δήμαρχε της Ηρωικής Πόλης Νάουσας,
Κύριε πρόεδρε του δημοτικού συμβουλίου της Ηρωικής Πόλης  Νάουσας, Κυρίες και κύριοι δημοτικοί σύμβουλοι,
Δυστυχώς η ανερμάτιστη πολιτική της κυβέρνησης, αναφορικά με το μεταναστευτικό ζήτημα, επιχειρεί να δημιουργήσει, για μια ακόμη φορά, τετελεσμένα, με την έλευση και άλλων μεταναστών στην Ημαθία, αυτή τη φορά στη Νάουσα.
Επανειλημμένα ως διοίκηση της ΠΚΜ με επικεφαλής τον Περιφερειάρχη μας Απόστολο Τζιτζικώστα  έχουμε τονίσει το απαράδεκτο του γεγονότος, να συσσωρεύεται το 70% των μεταναστών στην Κεντρική Μακεδονία.Θεωρούμε ότι η Ημαθία ανέλαβε και με το παραπάνω το μεταναστευτικό μερίδιο που της αναλογεί.Η διασπορά μεταναστευτικών καταυλισμών δημιουργεί τεράστια προβλήματα ασφαλούς φύλαξης τους, από την ήδη μειωμένη δύναμη των ανδρών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ημαθίας.Οι υγειονομικές συνθήκες που επικρατούν στους καταυλισμούς, εξαιτίας της παντελούς έλλειψης κρατικής συνδρομής, είναι απαράδεκτες  και εγκυμονούν κινδύνους ανάφλεξης επιδημιών στο σύνολο του πληθυσμού.Καλούμε τον αναπληρωτή υπουργό Άμυνας κ. Βίτσα, αλλά και τους τοπικούς βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να μην επιχειρήσουν  να πυροδοτήσουν την θρυαλλίδα με τετελεσμένα γεγονότα στον δήμο της Νάουσας.
Η  Ημαθία δεν θα ανεχθεί λογικές του επιπέδου «αποφασίζωμεν και διατάσσωμεν».
Κλείνοντας σας παραθέτω  συντριπτικά στοιχεία άνισης  γεωγραφικής κατανομής του μεταναστευτικού ρεύματος στη χώρα μας, τα οποία οφείλουν να προβληματίσουν τους κυβερνητικούς βουλευτές  και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στην Ημαθία , καθώς και τα στελέχη του συγκυβερνώντος κόμματος των ΑΝΕΛ, που οφείλουν να σταθούν στο πλευρό των συμπολιτών τους και όχι της  πόλης-κράτους των Αθηνών.Η Κεντρική Μακεδονία με πληθυσμό, σύμφωνα με την απογραφή του 2011, 1.800.058 κατοίκους  έχει δεχτεί στο έδαφος της 21,772 μετανάστες.Η Αττική με πληθυσμό 3.627.824 κατοίκους, αντίστοιχα έχει 14.967 μετανάστες.Η Θεσσαλία με πληθυσμό 732.762 κατοίκους, 137 μετανάστες.Η Πελοπόννησος με πληθυσμό 577.903 έχει  250 μετανάστες.Η Κρήτη  κανέναν.Ας αποκαταστήσει την αναλογικότητα στην μεταναστευτική κατανομή σε όλες τις περιφέρειες της χώρας η κυβέρνηση και ας αφήσει ήσυχη τη Νάουσα και την Ημαθία.Το επιχειρούμενο «χρύσωμα του χαπιού» με τις  υποσχέσεις περί πρόσληψης προσωπικού που θα υπηρετήσει τους μεταναστευτικούς καταυλισμούς είναι υποτιμητικό για τους συμπολίτες μας.

Ας φροντίσει η κεντρική διοίκηση να άρει το ρωσικό εμπάργκο  και οι θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν θα είναι απείρως πολλαπλάσιες.Να μην ξεχνάμε δε ότι οι υποσχεθείσες θέσεις εργασίας από την κυβέρνηση, που θα υπηρετούσαν το πρόγραμμα της επισιτιστικής βοήθειας, έμειναν «όνειρο θερινής νυκτός» και οι δικαιούχοι εξυπηρετούνται πλέον χάρη στον εθελοντισμό και το φιλότιμο των υπαλλήλων της τοπικής αυτοδιοίκησης πρώτου και δευτέρου βαθμού.

Με εκτίμηση
Κώστας Καλαϊτζίδης
Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας

Έχει διαβαστεί 446 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 639 επισκέπτες και 0 μέλη.